62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Biztos, hogy a jó melltartót hordod? Ellenőrizd a listánkkal!

Néha elég egy próba ahhoz, hogy eldöntsük, hogy egy melltartó jó- e ránk. Néha viszont nem vesszük észre azokat a nem olyan szembetűnő jeleket, amik arról árulkodnak, hogy a melltartónknak rossz az illeszkedése. Lehet, hogy egy melltartó kényelmesnek tűnik, de ha közben nem ad megfelelő tartást, az ugyanolyan káros lehet, mintha túl szoros lenne! Az is megeshet, hogy egyszerűen csak a nem megfelelő stílusú melltartót viseled (ha még nem tudod a típusodat, akkor derítsd ki könnyedén a Melltartó tesztünkkel!)

Hogy egyszerűbb legyen a tökéletesen illeszkedő melltartó megtalálása elkészítettünk Nektek egy Ellenőrző listát, amiből egy megfelelő melltartóra minden egyes pont igaz kell, hogy legyen. Tudd meg pár perc alatt, hogy hogyan kéne kinéznie és érződnie egy jó melltartónak! Elolvasás után már könnyedén meg tudod majd állapítani, hogy a melltartód mérete, vagy csak a fazonja a nem megfelelő.

Egy tökéletes melltartó…

 Kosarai kényelmesen simulnak rá a melleidre.
Fontos, hogy a kosarad szélei rá kell hogy simuljanak a melledre! Ha a melleid nem töltik ki a kosarakat - gyűrődik, vagy hely marad a kosaradban - akkor biztos lehetsz benne, hogy kisebb kosárméretre van szükséged. Ha “kibuggyansz” a melltartód kosaraiból, vagy a kosarak felső szegélye bevág a melleidbe, akkor próbálj ki egy egyel nagyobb kosárméretet, vagy egy olyan melltartót, amelynek a kosarai magasabban végződnek.

Néhány nő arra szokott panaszkodni, hogy a kosarak túl “csúcsosak” (és a melltartó típusa nem direkt ilyen). Ez is egy jel lehet arra, hogy túl nagy méretű kosarakat hordasz és egy kisebbet kéne választanod.

 Középső panelje kényelmesen rásimul a szegycsontodra.
Ha a melltartód középső panelja nem simul lágyan a szegycsontodra, akkor az egy jel lehet arra, hogy túl kicsi a kosárméreted. Ha a merevítő eláll a testedtől, akkor az szintén lehet amaiatt, hogy kis méretű kosarat választottál. Az is befolyásolhatja a középső panel simulékonyságát, hogy a melleid mennyire vannak távol egymástól. A melltípusokról és a hozzájuk illő melltartókról itt olvashatsz bővebben: Megjegyzés: A Minimizer (Mellkissebbítő) melltartóknál normális, hogyha a panel nem simul rá a szegycsontra.

 Alsó pántja párhuzamos a földdel és hátul egy kicsit alacsonyabban van.
A melltartód alsó pántjának lenti szegélyei a vállak alatt kell, hogy elhelyezkedjenek. Minél mélyebben van a hátsó pánt, annál erősebb a melltartó támasztása. Azoknak a nőknek, akinek gerincferdülésük van lehetnek egyéb problémái is a melltartójuk hátpántjának az elhelyezkedésével. Ha gerincferdülésed van, akkor mindenképpen olvasd el az Egyéb szempontok szekciót is!

 Vállpántjai a helyükön maradnak és nem vágnak be a vállaidba.
A vállpántok csupán 10%-nyi tartás kell hogy adjanak. Ha a vállpántjaidnak ennél nagyobb terhet kell cipelniük, akkor valószínű, hogy egy kisebb körméretű melltartóra van szükséged. Azok a nők, akiknek beesett vállaik vannak figyeljenek az olyan speciális melltartók választására, amik a vállaikon tartják a pántokat (pl.: keresztpántos melltartók). Ha van valamilyen gerincferdüléssel kapcsolatos rendellenességed, akkor olvasd el az Egyéb szempontok szekciót is!

 Kosarainak anyaga stabil és vastag.
A melltartó kosarai nemcsak tartást, hanem gömbölyded formát is kell, hogy adjanak. A rugalmas, vékony anyagból készült melltartók bár kényelmesek, de nem adnak olyan formát és tartást, mint egy vastagabb, stabilabb anyag.

 Merevítői körbeölelik a melleidet.
A merevítő nem vághat be, állhat ki, vagy szúrrhat meg, ha megfelelő melltartót viselsz. Ha a merevítőd középen eláll a testedtől, akkor az általában azt jelenti, hogy túl kicsi korárméretet választottál.
Azonban a speciális mellformád, a mellek közötti távolságod, és mellméreted is hatással lehet arra, hogy hogyan illeszkedik rád a merevítő. Kérlek olvasd el a “Milyen formájú a melled? Így válassz hozzá melltartót!” szekciónkat, ha több információt szeretnél arról, hogy mi okozhatja a merevítők kényelmetlenségét!

 Megfelelően emeli meg a melleidet.
A melleid hegye középúton kell, hogy legyen a vállad és a könyököd között! A megfelelően emelt mellek fiatalosabb, karcsúbb megjelenést is adnak.

 A melleid előre néznek benne; nem lógnak, vagy buggyannak ki oldalt.
A megfelelő típusú melltartóban a melleid előre kell hogy nézzenek, aminek hála könnyedén, nehézségek nélkül tudod előre - hátra mozgatni a karjaidat.

 Alsó pántja alá be tudod dugni elöl az ujjadat.
A melltartódnak pontosan kell illeszkednie rád, de nem szabad, hogy szorítson! Ha nehezen tudod az ujjadat középen, elöl az alsó melltartópántod alá dugni, akkor vagy egy nagyobb körméretű melltartóra van szükséged, vagy egyel kijjebb kell állítanod a hátulsó kapcsokat.

 Kényelmes még akkor is, ha leülsz.
A bordázatunk ki szokott szélesedni akkor, amikor leülünk. Ha nem vagy benne biztos, hogy a mell alatti pántod megfelelő méretű, akkor ülj le próba közben! Ez a gyors teszt választ ad majd a kérdésedre. Vannak olyan melltartók a piacon, amiknek íves a középső paneljük és így alkalmazkodni tudnak a has felfelé tolódásához ülés közben. Ha ülés közben kényelmetlennek érzed a melltartódat, akkor érdemes lehet egy ilyen íves közepű melltartót választanod.

Nem illeszkedik jól a jelenlegi melltartód? Akkor szerezz be egy hozzád illőt nálunk! »