Valljuk be: elfoglaltak vagyunk. Mindannyiunknak vagy ezer fontosabb dolga lenne annál, hogy a fehérneműje miatt aggódjon, vagy azt kéne igazgatnia.

Mi a Dresszánál számtalan fehérneművel találkoztunk már és tudjuk, hogy milyen nagy különbségek tudnak lenni a bizonyos típusok, anyagok, méretek, szabások között. Ezeknek a modelleknek a kiválasztása és a helyes viselése nem egyszerű feladat. Egy nem megfelelő fehérnemű jelentősen ronthat a komfortérzetünkön és az önbizalmunkon.

Szerencsére a sok éves tapasztalat, és utánajárás ad egy olyan tudásanyagot, ami segítségével a legmegoldhatatlanabbnak tűnő fehérnemű problémákra is tudunk megoldást nyújtani.
Íme három olyan egyszerű fehérnemű trükk, ami segítségével könnyedén megoldhatod a legidegesítőbb fehérnemű problémákat:

1. Így előzd meg a pánt nélküli melltartód lecsúszását

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már a pánt nélküli melltartók áldásait és árnyoldalát.

Felhúztuk a melltartót, és örültünk neki, hogy végre nem fog kilátszódni a kedvenc ruhakölteményünk alól. Utána viszont jött a feketeleves: folyamatos elmozdulás, lecsúszás, igazgatás, kényelmetlenség.

Ha a pánt nélküli melltartód az istenért se akar a helyén maradni, akkor próbáld meg megerősíteni a lekapcsolható pántjaival! (A legtöbb pánt nélküli melltartónak szokott lenni lekapcsolható vállpántja.)
Fogd meg az egyik pántot, és állítsd be a leghosszabb beállítására! A karod alatt húzd előre a pántot, majd a melleid alatt keresztezd a felsőtesteden! Húzd körbe a pántot egészen addig, amíg el nem éred vele a másik kapcsoló helyet a hátadnál! Ha ezzel megvagy, akkor addig szűkítsd a pántod, amíg biztosan a helyén nem marad és tartást nem ad a melltartódnak (de ne legyen annyira szoros, hogy kényelmetlenséget okozzon)!

Megjegyzés: Nagyon sok nő küzd ezzel a problémával, és azt hiszik, hogy ez a pánt nélküli melltartó viselés velejárója, pedig ez nem igaz. Vannak olyan pánt nélküli melltartók amik a helyükön fognak maradni akár hosszú időn át is. Lehet, hogy azért kényelmetlen a melltartód, mert már túlságosan elhasználódott, vagy rossz méretűt, minőségűt választottál.
Ha megfelelő méretű és típusú pánt nélküli melltartót választasz, akkor nem kell aggódnod az elmozdulás miatt Próbálj olyat keresni aminek a belső szegélyein szilikoncsík akadályozza a lecsúszást!

Ha nem tudod, hogy mekkora a pontos melltartó méreted, akkor számítsd ki könnyedén a Dressa Melltartó Méret Kalkulátorával!

2. Rejtsd el a melltartód pántjait a keresztpántos trikóddal!

Ha van egy keresztpántos háttal rendelkező trikód, akkor biztos Te is tudod, hogy egy normál melltartó pántjai ki fognak lógni alóla.

A legjobb megoldás erre egy szintén keresztpántos melltartó, de ha éppen nincs kéznél egy, és nagy szükséged lenne valami gyors praktikára, akkor használhatsz gemkapcsot, vagy biztosítótűt is a vállpántjaid összefogásához.

Jó megoldás lehet még, ha vásárolsz előre melltartó kiegészítőket, hogy fel tudj készülni az esetleges váratlan helyzetekre. Vannak olyan speciális melltartópánt összehúzók amelyek segítségével összefoghatod hátul a vállpántjaidat.

3. Így előzd meg, vagy állítsd meg a harisnya felszaladását

Biztos veled is megtörtént már, hogy éppen csak beleléptél egy harisnyába és az máris felszaladt, vagy elszakadt.

Ha szeretnéd megelőzni a bajt, akkor a harisnyád felhúzása után fújj egy kis hajlakkot a lábaidra! Várd meg amíg megszárad, és csak azután húzd fel a többi ruhád!

Ha már megtörtént a baj, és nincs módod harisnyát cserélni, akkor kenj a szaladásra egy kis áttetsző körömlakkot! Ez segíteni abban, hogy ne szaladjon tovább a lyuk.

Megjegyzés: Ha mindig a legolcsóbb harisnyákat szoktad vásárolni, akkor számíts rá, hogy fel fognak szaladni már egy használatnál is. Érdemesebb lehet kipróbálni a magasabb árú, viszont sokkal több alkalomra is használható minőségi harisnyákat.

Ha szeretnél még több hasznos tippet és érdekességet olvasni a fehérneműkről, akkor nézd meg a Dressa Fehérnemű Szakértő Központját!