7 tipp hogyan viselj harisnyát nyáron!

zokni

Ahogy megérkezik a kánikula, úgy válik egyre problémásabbá a harisnyaviselés. Egyes helyeken a protokoll írja elő kötelezően,míg másoknak egészségügyi okokból kell hordaniuk. Stílusos, igényes összeállításunkat a legmelegebb évszakban is fel tudja dobni egy elegáns, olykor laza harisnya. Az egyik legnőiesebb ruhadarab lévén igazán csinos lehetsz benne egy könnyed nyári este vagy egy “kiöltözős” rendezvény alatt. Ugyanakkor a hőségre való tekintettel neked is biztos komoly fejtörést okoz eldönteni, hogy bevállald-e a harisnyát és bírd ki, hogy 40 fokban még egy extra réteg takarja a lábaidat, mindezt egy kis plusz nőiességért. Nem szabad kétségbe esni, hiszen ha betartjuk ezt a néhány apró dolgot sokkal kellemesebb érzéssel feszíthetünk harisnyában a strandszezonban is! Lássuk a nyári harisnyaviselés szabályait!

1. Vastagság

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ugyanolyan vastag harisnyát hordanak nyáron, mint amilyet az őszi-téli hónapokban. Komfortos darabok az biztos, viszont a magasabb DEN értékkel rendelkező harisnyák egyszerűen elviselhetetlenül melegek a nyári hónapok időjárásához. Mint tudjuk, a harisnyák vastagsága 8 DEN-nél kezdődnek a legvastagabb harisnyák pedig akár az 500(!!) DEN-t is elérhetik. Ha nem szeretnéd, hogy lábaid megfőjenek a mikroszálak ölelésében, akkor 8-, 10- vagy 15 DEN vastagságú harisnyák közül válassz. Ilyen vékony darabokban elviselhetőbbnek fogod érezni a harisnyaviselést, és egy adag extra nőiességet is adtál a megjelenésednek!

Gabriella 8041 Exclusive T Band 10 harisnya
Gabriella 8041 Exclusive T Band 10 harisnya
1 790 Ft
MEGNÉZEM »
Jolie-Folie Oasi Bikini 12 harisnya
Jolie-Folie Oasi Bikini 12 harisnya

Normál ár: 1 190 Ft

Special Price 495 Ft

MEGNÉZEM »
Lucretia Preziosa BD (5XL) 15den lycra harisnya
Lucretia Preziosa BD (5XL) 15den lycra harisnya
1 590 Ft
MEGNÉZEM »

2. Színválasztás

Azt mindannyian tudjuk, hogy a sötét színek - főleg a fekete- vonzza magába a meleget. Sajnos nem lehet elkerülni, hogy egyes alkalmakkor a protokoll miatt fekete harisnyát kelljen húzzunk, azonban a mindennapokban színek végtelen tárháza áll rendelkezésedre, hogy ragyogóvá varázsolja megjelenésed. Nagyon fontos, hogy sose válasszunk olyan harisnyát, aminek a színe sötétebb, mint a cipő amit felveszünk. Ezen felül a világosabb színek további előnye, hogy kevésbé vonzzák a meleget. Kellemes nyári kisugárzást biztosít, amit egy nyári színekkel kombinált összeállítás koronáz meg!

zokni

3. Anyag

Ha csak nem Grönlandra készülsz vakációzni, a kötött harisnyákat a nyári évszakban érdemes mellőznöd. Ma már szinte minden harisnyát mikroszálas anyagból készülnek, ezek közül azonban nem mindegyik rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal. Egyes mikroszálak nagyon jól tartják a hőt így ezeket érdemes elkerülni és olyan anyagú harisnyát keresni, ami a lehetőségekhez mérten a legjobb szellőzést kínálja. A harisnya Outlet-ekben kapható alacsonyabb árú, gyengébb minőségű darabokat érdemes elkerülni, hiszen a visszájára sülhet le a dolog, és azon kaphatod magad, hogy belegyulladsz a 10 DEN-es harisnyába. A boltban mindenféleképpen kérjük az eladószemélyzet segítségét, harisnya webshopban pedig alaposan olvassuk el a leírást!

4. Egészségügyi szempontok

A melegben intenzívebben működik a testünk, emiatt sokkal jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre. Komoly veszélyforrás, ha rossz anyagú harisnyát viselünk, ami az izzadtságot nem képes megfelelően elvezetni. A magasabb hőmérséklet miatt a baktériumok sokkal könnyebben telepszenek meg a szálakon mint más évszakban. Ez nem csak azzal jár, hogy olyan harisnyát kell viselned ami a lehető leginkább szellőzik, azt naponta váltogatnod is kell. Ha több egymás követő nap viseled ugyanazt a harisnyát a tikkasztó hőségben biztosítod a baktériumok melegágyát. A bőrírritáció és kipirosodás is veszélyfaktor, így érdemes minél finomabb szövésű darabokat keresni!

5. Kompressziós harisnya

A kánikula igencsak megviseli a szív- és érrendszeri problémában szenvedő mindennapjait. Számukra kiemelten veszélyes ez a pár hónap. Öltözködés szempontjából a lehető legtöbb amit tehetsz, hogy kompressziós harisnyával segíted a vérkeringésed. Azt meg kell említsem, hogy továbbra sem csodafegyver, azonban megszámlálhatatlan előnye miatt mindenképpen javaslom a használatát. Akik a fent említett betegségcsoporttól szenvednek, azoknak gyökeres változást hozhat a mindennapjaikba, elviselhetőbbé teszi a forróságot. kompressziós harisnya

6. Passzoló ruhadarabok, alkalmak

A harisnya hű társa nyáron is a szoknya. Pazarul kiegészítik egymást, akár egy elegánsabb, akár egy lazább összeállítás részeként. Ha a cipővel való kombinációt is számításba vesszük, talán az egyik legmegosztóbb téma a harisnya és a nyitott orrú cipő kérdése. Néhányan ördögtől valónak tartják ha orrán varrott modellt veszel fel nyitott lábbelivel. Ennek ellenére hasonló a véleményem, mint a zokni-szandál kérdésben, és azt az álláspontot támogatom, hogy mindenki úgy öltözzön, ahogy jól érzi magát. Egyes alkalmakkor “kötelező” jelleggel kialakult a harisnyaviselés társadalmi normája. Ünnepségeken a legtöbben a sötét szoknya mellett döntenek, amit illetlenség harisnya nélkül hordani ilyen eseményeken. A gyerekek ballagása szintén egy ilyen jelentős nyári esemény.

7. Alternatívák

Ha továbbra sem sikerült meggyőznöd magad a nyári harisnyaviselésről, akkor se csüggedj, hiszen remek alternatívák sora áll rendelkezésedre. Ezek közül mutatunk párat:

  • Combfix: Abban az esetben ha szereted a harisnyának az a tulajdonságát, hogy lent zárt, viszont irtózol a gondolattól hogy egész derékig felér, akkor javaslom ezt a köztes megoldást.
  • Combvédő csipke: A nyár slágere, ami a funkcióját tekintve az összeérő combok okozta kidörzsölődés ellen készült. Alap koncepcióján túl átveheti a harisnya izzadtságfelvevő funkcióját, emellett szexi kiegészítője lehet az összeállításodnak.
  • Száras alsó: A combfix ellentéte. A harisnya felső részét pótolja, a zavaró alsó nélkül, hogy lábad teljesen szabadon maradjon.

Remélem hasznos információkkal lettél gazdagabb a nyári harisnyaviselés szabályaitól! :)

Puszi,
- a Dresszakértő

Gatta Summer Shorts 15 száras bugyi
Gatta Summer Shorts 15 száras bugyi
3 390 Ft
MEGNÉZEM »