Hallottál már az ezüstszálas zoknikról?

A nevük igen beszédes, hiszen az anyagukban ezüstözött poliamid szálak vannak.
Ezek a szálak sokrétű előnyhöz juttatják a viselőjüket: lábizzadás, lábszag, keringési problémák, cukorbetegség, túlsúly és egyéb panaszok esetén is hatásos fegyver lehet egy ilyen zokni viselése.

Dresszakértői cikkünkben összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb tudnivalókat az ezüstszálas zoknikkal kapcsolatban.

Az ezüst gyógyító hatása

Az ezüst sokoldalú és jótékony hatása régóta elismert. Az ősi Görögországban, Rómában, Főniciában és Macedóniában már használatos volt különböző fertőzések kezelésére, megelőzésére, Hippokratész – az „orvosok atyja” – szerint az ezüst kiválóan alkalmas vágott sebek gyógyítására, szívproblémákra, nagyra becsülte vértisztító, valamint fertőtlenítő hatását.

Már az akkori kortárs „gyógyszerkönyvben” is megtalálható volt a leírása. Későbbiekben felismerték hasznosságát kolera, szifiliszgyógyításban, és epilepsziás rohamoknál is. Napóleon és Alexander cár is kiválóan alkalmazta folyóvizek tisztítására, mely után az alkalmassá vált emberi fogyasztásra. Ezt a gyakorlatot alkalmazták első és második világháború során is.

Milyen különleges tulajdonságai vannak az ezüstszálas zokninak?

- Az ezüst zoknik ezüstszálainak köszönhetően megöli a gombákat és baktériumokat.
- Toxikus melléktermék nélkül szünteti meg a kellemetlen lábszagot
- Segíti a lábakon megjelenő sebek gyógyulását, megakadályozza a felülfertőzést
- Az ezüst hővezető képessége megszűnteti a lábdagadást és a "lábfázásos" tüneteket
- A nyári melegben frissen tartja a lábat

Miben más az ezüstszálas gumi nélküli gyógyzokni, mint a többi ezüstözött zokni?

- Egyes termékek csak a talprészben tartalmaznak ezüstszálat. Ezek a termékek a felfelé szálló pára ellen nem nyújtanak védelmet
- Előfordulhat, hogy az ezüstszálak felváltva követik a pamutszálat. Így töredékére csökken a zokni ezüsttartalma
- Az ezüsttel ionizált termékek nem tartalmaznak ezüstszálat, ezért egészségbarát hatásuk elenyésző

Kinek érdesmes ezüstszálas zoknit viselni?

- Ödémás megbetegedésben szenvedőknek
- Testsúly problémákkal küzdőknek
- Szívbetegeknek
- Visszér problémával küzdő embereknek
- Cukorbetegeknek (segít a sebek elfertőzések megelőzésében)
- Ülőmunkát végzőknek
- Egészségtudatos embereknek

Vélemények az ezüstszálas zoknikról:

"Nekem évek óta van ezüstszálas zoknim. Nagyon tudom ajánlani akinek izzad a lába , és egész nap zárt cipőben van. Nagyon kellemes viselet. Géppel mosom, 3 pár van belőle és már 10 éve használom őket, igaz csak ősztől tavaszig, de télen meleg zokni alá is használom, és nem izzad a lábam a csizmába , vagy bakancsba. A sarkánál még csak most kezd kicsit megkopni . Nekem erre vált be , más betegségre jó e azt nem tudom. De láb izzadásra kiváló . Marika

"Én már rendeltem édesanyámnak és szerintem jó. Cukor beteg már évek óta és sokat fájt a lába, az orvos azt mondta hogy a cukorbetegségtől fáj és már nem lehet vele mit kezdeni. Na és mióta ezt a zoknit hordja érdekes módon nem fáj annyira a lába! Nem a cukor szintjén változtat a zokni hanem a lábát gyógyítja!! Károlyné

"Úgy tapasztaltam,egy hét viselés után mintha valamennyit javult volna a lábam,pedig trombózisos,diabéteszes, 200 kilós ember vagyok.Csak ajánlani tudom a terméket és a céget is.Tisztelettel : János"

"Az ezüstszálas gumi nélküli zoknit már régóta ismerem, ezért nem ért meglepetés. A minőséggel meg vagyok elégedve. Úgy működik ahogy kell. Fiam részére (nagyméretűt 44-46) vettem, mert a munkahelyén "formacipőt" kell használnia (nyáron is).
Elég izzadékony a lába. Szereti használni a zoknit. Régebben édesapámnak vettem ilyen zoknit, - ő cukros volt- , nagyon szerette, főleg azt, hogy nem volt gumírozva a szára; nála a jó vérkeringés hiányán segített. KÖSZÖNÖM! - Márta"