Az utóbbi években rengeteg új fazonú férfiaknak szánt alsót hoztak be a gyártók amik között szinte már majdnem olyan nehéz eligazodni, mint a női fehérneműk között.

A legnagyobb különbség még mindig a hagyományosabb fecske fazonú alsók és a lazább boxerek között vannak. De melyik számít jobbnak?

Dresszakértői cikkünkben ennek a kérdésnek próbáltunk a végére járni.

Először is vegyük át, hogy milyen tulajdonságaik vannak az alsónadrágoknak és a boxereknek, amik miatt érdemes lehet őket választani!

Fecske fazonú alsónadrágok

Sokan esküsznek a hagyományosabb fecske fazonú alsónadrágokra. Gyerekként minden fiú ebben szokta kezdeni, aztán idővel valószínűleg átállnak a manapság trendibbnek titulált boxer fazonokra. 

A fecske elnevezés a régebben divatos férfi fürdőnadrágok nevéből ered, amik feketék voltak és a közepükön volt egy fehér csík: a fecske madár fekete, és középen a hasa fehér.

Ezekben az alsónadrágokban könnyebben lehet mozogni, mert nem gyűrűdnek fel a ruhák alatt, és jobb tartást adnak. Érdemes lehet amúgy minden férfinak tartani egyet-kettőt belőlük, hiszen szorosabb nadrágokhoz, sportoláshoz, vagy rövidnadrágok alá sokkal ideálisabb viseletet adnak.

A standard fecskék a derekat is takarták, de manapság már népszerűbbek az alacsonyabb derékrésszel rendelkező típusok.

Boxerek

A boxer valószínűleg azért örvend manapság ilyen nagy népszerűségnek, mert küllemre különbözik a női alsóneműktől, és bármilyen testalkatú férfin jól fog mutatni.

A boxer neve egyébként onnan ered, hogy először a profi sportolók (bokszolók) viselték.

A hagyományos boxer comközépig ér, és az anyaga eláll a testtől.A legtöbbnek elöl slicces, gombos megoldása van, ami kényelmesebbé és praktikusabbá teszi őket. Gyakori a belső lábszáraikon található megerősített U alakú anyag is, ami hosszabb élettartamúvá teszi őket.

Manapság már változatos hosszúságban és különbözős rugalmasságokban lehet őket kapni, ami lehetővé teszi, hogy kiválasszuk közülük a legmegfelelőbbet az életmódunk, testalkatunk és preferenciáink alapján.

Melyik a jobb? A fecske, vagy a boxer?

Az utóbbi években visszajött a divatba a kisebb, fecske fazonú fürdőnadrágok és alsónadrágok viselése, így már nem kell attól tartani, hogy majd megszólnak valakit a strandon a kis gatyája miatt.

Persze, az még mindig igaz, hogy ezek az alsók nem minden testalkaton mutatnak jól. Nyilvánvaló, hogy a sörhassal kombinált fecske nem éppen a legesztétikusabb látvány. (Ennek ellenére mondjuk mégis gyakoribb ez a párosítás).

A fecske fazonú alsógatyák azért más kategóriába tartoznak, mint a fürdőnadrágok, hiszen ezeket általában csak a viselőjük látja. Egy ilyen alsó mellett az szól leginkább, hogy könnyebben lehet benne mozogni és jobban tarja a csomagot, mint egy lenge szárú boxer.
Sportoláshoz, vagy feszesebb nadrágok alá is ideálisabb, mint más alsónadrágok, hiszen nem fog összegyűrődni és ezáltal kényelmetlenségeket okozni az anyaga.

A boxerek melletti legnagyobb érv még mindig az, hogy jobban állnak a férfiakon és divatosabbak, mint egy női fehérneműre hajazó fecske. Ezt az előnyt pedig nem valószínű, hogy valaha is le fogja győzni a fecskék praktikussága és jobb tartása. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy az új anyagok és varrási technikáknak hála már egy boxer is tud olyan tartást adni, mint egy fecske és a rövidebb szárú/derekú fazonok ugyanolyan láthatatlanok tudnak maradni a szűkebb nadrágok alatt is.

Ha választani kell, akkor mi a boxerek mellett tesszük le a voksunkat, de azért nem kell elzárkózni a hagyományosabb fecskéktől sem, hiszen vannak olyan alkalmak, amikor sokkal praktikusabbak és kényelmesebbek tudnak lenni.