Angolul acid = sav. Éles, mérgező hatást keltő, más szóval savas színek. A neonsárga, méregzöld, vagy harsány pink olyan, mint a szövegkiemelő-színek. Az acid colour árnyalatokat színblokkokban(colourblocking) kombinálják egymással, vagy színfoltként alkalmazzák egyes ruhadarabokon.Acid színek:
Angolul acid = sav. Éles, mérgező hatást keltő, más szóval savas színek. A neonsárga, méregzöld, vagy harsány pink olyan, mint a szövegkiemelő-színek. Az acid colour árnyalatokat színblokkokban(colourblocking) kombinálják egymással, vagy színfoltként alkalmazzák egyes ruhadarabokon.

Ajouré [azsuré]:Finom, áttört mintázat szöveteken és kötött kelméken. Jelenleg a fehérnemű jellegű topoknál használják a leggyakrabban. Magyarul azsúrminta.
Finom áttört minta és vastag, sima felületek kombinációja szöveteken és kötött kelméken.

Ajour minta:
Finom, áttört mintázat szöveteken és kötött kelméken. Jelenleg a fehérnemű jellegű topoknál használják a leggyakrabban. Magyarul azsúrminta.

Allover prints:

Olyan minta, amely az anyag vagy az öltözék teljes felületén eloszlik, végigvonul. Rövidítése AOP.Az ellentéte az elhelyezett nyomat.

Olyan minta, amely az anyag vagy az öltözék teljes felületén eloszlik, végigvonul. Rövidítése AOP.Az ellentéte az elhelyezett nyomat.

Alpaka:
A dél-amerikai Andokban élő tevefajtának, az alpakának finom, puha, enyhén hullámos szőre. Az alpaka fonalak könnyűek, fényesek és elasztikusak.

American retro sport:
Hagyományos amerikai csapatjátékok, mint például a baseball, a kosárlabda vagy a futball.

AMF-varrat:
Finom, kézi jellegű, szabókra jellemző stílusban készített, hímzett steppöltések által hangsúlyozott varrat. Főként öltönyök, zakók és blézerek revers-én, vállán vagy zsebén látható.

Androgén stílus:
Maszkulin, a férfidivatra hajazó megjelenés. Jellegzetes darabjai az öltönyökre hasonlító nadrágkosztümök, a mellények és az ingblúzok.

Angóra:
Az angóranyúl finom, könnyű szőre. A fonalak, kötött kelmék és szövetek különösen finomak, puhák és terjedelmesek.

Angro:
Nagyobbi. Az en gross kifejezés magyarítása.

Animal prints:Angol = állatnyomatok. Állatbőr és állatszőrme által inspirált nyomatok. Általában a jól bevált mintákhoz nyúlnak, mint a leopárd, a kígyóbőr, a zebra és a tigrisbőr. Jelölhet még más, állatábrázolás jellegű mintákat is.
Angol = állatnyomatok. Állatbőr és állatszőrme által inspirált nyomatok. Általában a jól bevált mintákhoz nyúlnak, mint a leopárd, a kígyóbőr, a zebra és a tigrisbőr. Jelölhet még más, állatábrázolás jellegű mintákat is.

Antik kikészítés/antikolás:
Kikészítés típus, mely a kelméknek, szöveteknek viseletes külsőt kölcsönöz.

AT:
Német rövidítés. Aufgesetzte Taschen = rátett zsebek. A bevágott zsebbel ellentétben, amikor a zsebtasak a ruhadarabon belül helyezkedik el, a rátett zsebet rávarrják pl. a zakóra, az öltönyre, vagy a nadrágra.

Autentikus:
Eredeti. Főként a farmerdivatban használják a szakemberek a nyers hatású blue jeans-re. Napjainkban a díszes jeansek után elsősorban a sötét modellek iránt mutatkozik igény.

Authentic Look:
Erről akkor beszélünk a divatban, ha egy ruhadarab eredeti formáját megtartjuk vagy olyan jellegzetes megjelenést (optikát) utánzunk, amely a ruhadarab minden jellemzőjét magán viseli.

Azsúrminta: Finom, áttört mintázat szöveteken és kötött kelméken. Jelenleg a fehérnemű jellegű topoknál használják a leggyakrabban. Franciául ajour minta.Azsúr hatás:
A minta optikájának megtörése egyes szálak kihúzásával.

Azsúrminta:
Finom, áttört mintázat szöveteken és kötött kelméken. Jelenleg a fehérnemű jellegű topoknál használják a leggyakrabban. Franciául ajour minta.

Azsúrszegély:
Áttört hatást keltő szövet. Ezt úgy érik el, hogy egyes szálakat kihúznak a szövetszerkezetből, a fennmaradó szabad szálakat pedig összefogják.

Átfűzések:
Körben vagy csak részben széles bújtatókon áthúzott szalag. Az átfűzés vagy zsinórbehúzás az igényes konfekcióban kompletten kelmével fedett is lehet. Az átfűzés ingeken, nadrágokon és kabátokon gyakran dekoratív elemként szolgál.

Átkötős ruha:
Elöl vagy oldalt széles átfedéssel kialakított ruha, amely pánttal vagy övvel záródik. Megálmodója és első megalkotója Diane von Furstenberg.