Capri nadrág:
Háromnegyedes hosszúságú, szűk nadrág oldalt rövid sliccel. Eredetét az előző század ötvenes éveibe vezetik vissza.

Cargos:
Kényelmes egyenruhanadrág a légiközlekedésből, zsinórbehúzásokkal, rátett blasebalg zsebekkel, szegecsekkel, patnikkal vagy övvel. A divatos változatok szűk szabásúak. A cargos angol szó, jelentése teherrakomány.

Carmen stílus:
Blúz-szoknya kombináció vagy ruha stílus. A felsőrész vállat szabadon hagyó szabású, és a kivágás széle gyakran fodrokkal díszített. A bő, lengő szoknya is általában fodros. Gyakran vastag öv hangsúlyozza a derekat.

Celeb:
Az angol celebrity kifejezésből eredő szó prominens, közismert személyeket vagy sztárokat jelöl. Olyan celebek, mint Kate Moss a bulvársajtó révén hatással vannak a világ divattrendjeire.

Ceruzaszoknya:Chanel stílus: Coco Chanel (1883-1971) az ötvenes években kosztümöket, kabátokat, ruhákat stb. tervezett fantáziadús tweedekből pántokkal, bortnikkal, vagy bársonnyal díszítve a galléron, zsebeken és széleken. Tehát a francia divattervezőnő stílusában készült ruházatot jelenti ez a stílus, melyre az előbbiek mellet gyakran jellemzőek a fekete-fehér kontrasztok és a befogott szélek. Jellegzetesek a tweed kosztümök, a nagyméretű láncok és a revers nélküli blézerek. A stílust, amely jelenleg ismét aktuális, a Chanel-ház mindig új variációban mutatja be, folyamatosan életben tartva ezzel.
Angolul: pencil skirt. Térdig vagy maximum vádliig érő, lefelé erősen szűkülő, csípőt hangsúlyozó szoknya, amelyet gyakran magasított derékkal készítenek. Elegáns és nőies egyszerre.

Chanel stílus:
Coco Chanel (1883-1971) az ötvenes években kosztümöket, kabátokat, ruhákat stb. tervezett fantáziadús tweedekből pántokkal, bortnikkal, vagy bársonnyal díszítve a galléron, zsebeken és széleken. Tehát a francia divattervezőnő stílusában készült ruházatot jelenti ez a stílus, melyre az előbbiek mellet gyakran jellemzőek a fekete-fehér kontrasztok és a befogott szélek. Jellegzetesek a tweed kosztümök, a nagyméretű láncok és a revers nélküli blézerek. A stílust, amely jelenleg ismét aktuális, a Chanel-ház mindig új variációban mutatja be, folyamatosan életben tartva ezzel.

Chino:
Egyszerű, lezser, sportos nadrág pamut gabardinból, benyúlós zsebbel, él és derékhajtás nélkül, amelyet eredetileg az amerikai hadsereg számára terveztek. Flatfront nadrágnak is nevezik. A farmer alternatívájaként ismert. Eredetileg (mint az amerikai hadseregben) az övnél rakással készült, elöl két benyúlós zsebe, hátul pedig két farzsebe volt. A klasszikus chinon elöl bevágott, hátul zsebszegős, legombolós farzsebek vannak. Mivel az alapanyag eredetileg Kínában készül, ezért a Fülöp-szigeteken a spanyol chino nevet kapta, ami aztán áttevődött a nadrágra. Jellegzetes színe lehet a bézs és a khaki. A chino tehát röviden női és férfi casual nadrág, melyet idén tavasszal feltűrve hordanak.

Cigarettafazon:
A szűk, egyenes szabású nadrág megjelölése.

City stílus:
Ápolt ruházat, mely a városban és a munkában viselhető.

Claudine gallér:
Bubigallér néven ismert. Jellegzetessége a kerek, álló rész nélküli, laposan kifekvő forma.

Clogs:
Skandináv eredetű, durva, sarkat szabadon hagyó cipő, más néven klumpa. Eredetileg fa talppal és bőr, len vagy háncs felsőrésszel készült. Ma már a legkülönbözőbb alapanyagokból gyártják.

Cloque:
Hullámos felületű szövet, amelyen a minta a különböző mértékben összezsugorodott szálak miatt keletkezik. Így hólyagos struktúrájú kelmét kapunk, amelyre a francia eredetű s elnevezés is utal, melynek jelentése hólyag.

Club nadrág:
Üni és csíkos pamutnadrág club színekben a férfi felsőruházatban.

Club stílus:
Klasszikusan sportos divatirányzat a férfi felsőruházatban, mely stílusában és színeiben (elsősorban tengerészkék/piros/fehér vagy ekrü, arany, sötétzöld és borvörös is) a klub egyenruhákra emlékeztet.

Copfminta: Kötött minta, egymást keresztező kötött oszlopokból. Úgy keletkezik, hogy a kiválasztott szemeket a kötőgépen másik tűre akasztják.Copfminta:
Kötött minta, egymást keresztező kötött oszlopokból. Úgy keletkezik, hogy a kiválasztott szemeket a kötőgépen másik tűre akasztják.

Crash bőr:
Egy olyan bőrtípust jelent, amely szabálytalan redőzetet mutat. A crash bőr mindig egy kicsit gyűröttnek hat. Az angol crash szó jelentése egyébként összetörik, ütközik.

Csipke:
Áttört vagy részben átlátszó, szellős textília finom szálakból, amely egyedi alapot vagy szabad mintázatot alkot. Allover vagy szélek lezárásaként alkalmazzák különféle technológiával. Korábban költséges kézimunka, manapság azonban speciális gépek állítják elő az eltérő csipketípusokat. Például: klöpli, hímzett, tüll, filé, horgolt vagy guipure.

Csőnadrág:
Testhezálló, lefelé, a lábfej felé szűkülő nadrág derékhajtások nélkül általában farmerből.