Gabardin:
Nagyon tömör, sima szövet meredek diagonál rajzolattal, mely a sávoly kötés és a nagyon vastag láncfonal alkalmazásával jön létre.

Gehrock:
Hosszú, szűk kabát revers gallérral, szárnyrésszel és egyenes aljaszéllel, hátul gyakran keresztpánttal. Eredetileg ünnepnapi férfi „zakó” (rok) a XIX. század végén.

Georgette:
Ruha- és blúzalapanyagok összefoglaló elnevezése. A krepp szálaknak köszönhetően szemcsés tapintású anyag pamutból, gyapjúból, poliészterből vagy viszkózból van forgalomban.

Gérok:
Comb aljáig meghosszabbított blézer. Korábban a férfiak kedvelt viselete volt, de ma már a nők körében is népszerű.

Gilet:
A bármilyen típusú mellény francia elnevezése. A férfiruházat ujjatlan klasszikusa, amely a kardigánhoz hasonlóan a szűk szabásnak és a könnyű minőségeknek köszönhetően ismét divatos. Készülhet szövetből vagy kötött kelméből is.

Gipsy look:
Olyan folklórstílus, amelynek főbb darabjai a fodros (volant) szoknyák és a Carmen-blúzok. Angolról lefordítva a jelentése cigányos stílus.

Gladiátor szandál: A római kort idéző bőrszandál, amely sok pántból áll és nemritkán nemcsak bokáig, hanem a fölé ér.Gladiátor szandál:
A római kort idéző bőrszandál, amely sok pántból áll és nemritkán nemcsak bokáig, hanem a fölé ér.

Glamour stílus:
Varázslat, báj, vonzerő az angol szó jelentése. A stílus jellemzői a pompázatos minták, a fényes és csillogó effektek, a dekoratív megoldások.

Gobelin desszinek:
Konzervatív minták fakó színekből a régi faliszőnyegek stílusában. Más elnevezése kárpit minta.

Gore-Tex:
Az időjárás viszontagságainak ellenálló, membránok segítségével létrehozott, lélegző kikészítés márkaneve.

Gördülő háromgombos:
Háromgombos zakókon látható – a lehajló hajtóka eltakarja a legfelső gombot, ezért ezek kétgombos modellnek tűnnek.

Graphics:
A divatban a nyomott mintázásban a grafikus minták rövid elnevezése. A Dressa webáruház mintás, feliratos pólóin található grafika is ide tartozik.

Greige:
A „grey-beige” divatszín a szürke és a bézs szín keveréke.