Packaway:
Átmeneti vagy esőkabát, amelyet kicsi, belevarrt zsákba lehet összehajtogatni. 

Pagoda vállak:
Kis, hegyes szárnyakra emlékeztető válltömés. Blézereknél, rövid kabátoknál, ruháknál és pólóknál találjuk meg ezt a jellegzetes, hangsúlyos válltrendet a nyolcvanas évekből. A fazon további jellemzői: szűk ujjak, hangsúlyos derékrész, szűk sziluett.

Paletot:
Elegáns, egy- vagy kétsoros rövid kabát revers gallérral. Eredetileg csak férfi városi kabát. A férfidivatban karcsú, elegáns városi kabátot értenek alatta.

Panama:
Porózus szövet kockajellegű kötésképpel. Tavasszal gyakran egészíti ki a piké mellett a Chanel divatot.

Pareo: Nagyméretű, nyomott mintás strandkendő, melyet a csípő köré lehet tekerni. Bikini vagy egyrészes fürdőruha felett szokták viselni. A desszin gyakran a fürdőruhához igazított.Pareo:
Nagyméretű, nyomott mintás strandkendő, melyet a csípő köré lehet tekerni. Bikini vagy egyrészes fürdőruha felett szokták viselni. A desszin gyakran a fürdőruhához igazított.

Parka:
Sportos, hosszú dzseki vagy rövid kabát időjárásálló alapanyagból. A klasszikus parka jellemzői a bő zsebek a medencevonalban, zsinórbehúzás a derékrésznél és az aljaszélen, valamint egy kapucni.

Partiell:
Részben. A divatban olyan minták és effektek, amelyek csak a ruhadarab egy részét fedik vagy díszítik.

Paszpól:
Keskeny pánt szélek szegéséhez, tisztázásához vagy díszítéséhez.

Passzé:
Rátét, amely kihangsúlyozza a ruhadarab bizonyos részét (pl. tűzés egy kabát hátán). Gyakran alkalmazzák tűzéssel és rátéttel.

Patches:
Felvarrható díszítőelem, mely főleg a zakónál kedvelt, főként a könyöknél. Lehet felsőruházati anyagból, puha velúrból vagy nyers kordból. Lehet szimmetrikus vagy elfordított, rátett vagy aláhelyezett.

Patina:
Természetes vagy mesterséges öregedés következtében keletkező felület. Olasz eredetű szó, vékony réteg, amelyet az „idő nyomával” is azonosítanak.

Pedal pusher:
Magas derekú, szűkülő szárú farmer, amely először 30 éve jött divatba, most pedig újra virágkorát éli.

Peep boot:
A divatos peep toe cipő télies változata csizmaformában, amelyen a cipő orrán a nagylábujj és a középső ujj egy része kilátszik. A modellek bokáig vagy a vádli közepéig érnek. Nem átlátszó, gyakran színes harisnyával kombinálják.

Pehelytoll:
A vízimadarak tollának legalsó rétege. A pehelytollak könnyebbek a többi tolltípusnál, hópehelyhez hasonló, háromdimenziós struktúrájuknak köszönhetően lényegesen több levegőt képesek magukba zárni, mint a normál tollak, amelyeket lapos tollszerkezet és hangsúlyos tollgerinc jellemez. Szakemberek szerint a télikabátokhoz a legjobb a 90%-ban a nyári ludak pehelytollából, 10%-ban kisebb tollaiból készülő keverék, amelyet aztán steppelt anyagba töltenek.

Peleringallér:
Lazán vagy szorosan rádolgozott körgallér a váll körül, amely a kart félig elfedi.

Pelerinujj:
Viszonylag hosszú, harangszerű ujja a ruhadarabnak. A pelerinujjak az ujjakör felé gyakran nyitottak.

Pencil szoknya:
Magyarul: ceruzaszoknya. Térdig érő, lefelé erősen szűkülő, csípőt hangsúlyozó szoknya, amelyet gyakran magasított derékkal készítenek. Általában rövid sliccel készül. Elegáns és nőies egyszerre.

Pepita:
Sötét és világos kockás (általában fekete-fehér) mintával készülő szövet, hasonlít a tyúklábmintához. Az anyag kötéstípusa hozza létre a mintát, amelyhez két különböző színű fonalat használnak.

Perma color:
Olyan textilfesték, amely mosás után nem fakul ki, és megőrzi intenzitását. Főként sötét színeknél 
alkalmazzák.

Piké:
Kidomborodó mintázatú, kettős pamutszövet finom vagy hangsúlyos, steppeltnek ható struktúrával.

Pilling:
Nemkívánatos effekt, dörzsölés okozta, csomó jellegű fonalvastagodások.

Pima pamut:
Értékes, perui pamut, amelyet gyakran kézzel tépdesnek. Hosszú, finom szálairól ismert. A minőségre 
sokat adó férfiak ilyen pamutinget hordanak.

Pioneers:
Robusztus csizma, amelyet egykor az amerikai telepesek viseltek. Jelenleg szoknyákhoz és ruhákhoz divatos viselet.

Pizsamacsíkok:
Csíkmintázat visszafogott színkombinációkban, ahogyan klasszikus férfi pizsamákon alkalmazzák azokat.

Plasztron:
A női felsőruházatban a plasztron egy hajtóka jellegű, paszpóllal vagy fodorral díszített mellbetét ingeken vagy blúzokon. A férfiruházatban ez a kifejezés széles, nyak köré kötött selyem nyakkendőt jelent.

Pliszé:
Berakás. Keskeny álló vagy fekvő hajtások, melyeket az anyagban belenyomnak (vasaló). A berakott hajtások a szöveten termofixálással vagy varrással válnak tartóssá. Csak szintetikus kelméken tartós. Az eredeti francia szó jelentése hajtott.

Plüss:
Műszőrme szintetikus vagy természetes fonalból. A tükör szálmagassága több mint 2 mm. Lehet kötött vagy szövött kelme. A Dressa webáruházban legtöbbször köntös vagy mamusz formájában találkozhatunk vele!

Polírozott:
A kifejezés a női és a férfi felsőruházatban egyaránt kedvelt csiszolt, sikkes megjelenést jelöli. Legfőbb alapanyagai a selyem és a minőségi gyapjú.

Póló:
Bebújós formájú felső akár ing formájú inggallérral is és rövid gombolás pánttal.

Polka dots/pöttyök:
Tallér nagyságú pöttyök, amelyek a retro jegyében térnek vissza a divatba.

Poncsó:
Átvetős ruhadarab, középen sliccel, amelyet át kell bújtatni a fejet, így a poncsó kabátként fedi a vállat. Eredetileg Dél-Amerika egyes részein használják, gyakran készül rojtos széllel és erőteljes színekben.

PPT festés:
Pronto per tinto. Olasz kifejezés. Jelentése: festésre kész. A készre varrt, semleges színű ruhadarabot nagyon gyorsan festik meg a divat színeire, ezáltal a bélése is színeződik. Darabban festett vagy garment-dyed néven is ismert.

Preppy look:
A stílus neve a preparatory school (felkészítő iskola) tanulóira utal, akik jómódú szüleiknek hála, drágán, ápoltan és összességében kissé konzervatívan öltözködnek. A preppy szó fordítása rendes, vagy nett. Az ilyen öltözködést a sportos keleti-parti és a college (főiskolai) stílussal is kombinálják.A ruházat a vitorlázásra, golf-és pólósportra támaszkodik. Jellegzetessége a sportos, legombolós ing, a V-kivágású pulóver és a lezser chino nadrág. Ralph Lauren pólókollekciójával tette ezt a stílust ismertté.

Private label (PL)/Own label (OL):
Sajátmárkás termék, vagy kereskedelmi márka, amelyet a kereskedelmi láncok részére gyártanak, és általában csak az ő hálózatukban forgalmaznak. Elnevezésében viselheti a hálózat nevét, mint árkát, ez a private label, vagy rendelkezhet egyedi márkanévvel, ez az own label. Ritkán előfordulnak olyan sajátmárkás termékek, amelyeket más láncokban is forgalmaznak. Ezek a minor brandek.

Pszichedelikus minták:
Pszichedelikusnak a drogfogyasztás során fellépő eufórikus, transzjellegű kedélyállapotot nevezik. A pszichedelikus állapotba lévő emberek vadul mozgó, harsány, tarka mintákat látnak maguk előtt. Ez utóbbiak kelmén való megjelenését jelenti ez a fogalom, azaz színkavalkádot mutató, a részegség, kábultság benyomását keltő nyomatok. A hatvanas években az op-arttal együtt keletkeztek.

Pucci desszinek:
Kanyargós, kerek, fantáziadús formákból álló grafikus desszinek jellegzetes tarka színekben (pink, sárga, türkiz, menta, orgona). Eredetileg az olasz divattervező, Pucci által kreált minták selyem jersey-n való megjelenését nevezték így.

Purisztikus:
A divatban a jelentése: egyszerű formájú.

Purizmus:Push-up: Speciális szivacsbetétekkel készült melltartó, amely a mellet optikailag megnagyobbítja és megemeli.
A purista stílus egyszerű megjelenést jelöl, amelyet a tiszta, egyszerű sziluett, visszafogott színek, gyakran seszínek és földárnyalatok jellemeznek.

Push-up:
Speciális szivacsbetétekkel készült melltartó, amely a mellet optikailag megnagyobbítja és megemeli. Ide kattintva meg is nézheted választékunk.

Púder árnyalatok:
Finom, enyhén poros hatású pasztellszínek, mint a vanília, a fáradt rózsaszín és a barack. A púdertónusok lehetnek azonban szürkés, világos natúr árnyalatok is az olasz kasmír kötöttáru gyártó, Brunello Cucinelli szellemében.