Dresszakértő ikon

Új "rovatunkban" a Dresszakértőt kértük fel, hogy válaszoljon a mindennapi élet ruházati, egészségügyi problémáival kapcsolatos kérdésekre. Választ kaphatsz olyan egészségügyi kérdésekre, mint például káros-e melltartóban aludni, vagy, hogy a combvédő csipke mennyire véd a kidörzsölődéstől? Fényt derítünk a városi legendák és tévhitek mögötti igazságra. Megtudhatod, hogy a megfelelő ruhatípust viseled-e, illetve az adott szezonális trendekről is első kézből értesülhetsz. A szakértő hölgy két hetente válaszol az addig beérkezett kérdésekre, melyet a dresszakerto@gmail.com címre, vagy pedig a Dressa Facebook oldalára üzenetben küldhetitek be "Dresszakértő" megjelöléssel minden héten kedd délig.


A Dresszakértő évek rutinját és szakértelmét hozza el nektek, hiszen megfordult már ruhaüzlet vezetőjeként, volt már minőségellenőr, pincér, dolgozott irodai asszisztensként, eredeti végzettségét tekintve pedig ápoló, így az egészségügyben megszerzett tapasztalatát is felhasználva áll rendelkezésetekre a mindennapi élet kérdéseinek megválaszolásában. A jelenleg 27 éves hölgy színes életutat bejárt már fiatal kora ellenére. Eredetileg tanár szerettt volna lenni, ám végül az egészségügy felé terelte az élet, amiből azonban hamar kiábrándult. Ezután sorra váltogatva munkahelyeit jutott el hozzánk, hogy felvegye a megtisztelő Dresszakértő titulust és teljes erejével a rendelkezésetekre álljon. Igyekszik a legtöbb telefonhívásotokat felvenni, minden üzenetre válaszolni, néha egy-egy ajándékkal is kedveskedni fog a csomagotok mellé. Ezen felül heti egyszer rendelkezésetekre áll és várja kérdéseiteket, hogy mindent megválaszolhasson a szerdánkénti “Dresszakértő válaszol”-ban.

Dresszakértő

Ezen a héten a hideg időre készülünk! Összegyűjtjük azokat a fontos ruhadarabokat, amelyek jól jöhetnek a felfázás elkerüléséhez. Ezek az egészségügyi szempontból nélkülözhetetlen darabok a megjelenésed előnyére is válhatnak, feltéve, hogy igényesen viseled őket. Nézzük hát, mik ezek a darabok, viszont mielőtt belevágnánk tudnotok kell, hogy kérdéseitekre továbbra is nagyon szívesen válaszolok, amiket várok a dresszakerto@gmail.com címre, vagy pedig a Dressa Facebook oldalára, [Dresszakértő] megjelöléssel.

Az ősz beköszöntével sokan még mindig a nyár mámorában úszunk, figyelmen kívül hagyva, hogy az idő igenis hidegebbre fordul, kitéve egészségünket a különböző betegségeknek. Az átmeneti időszak kiváltképp rizikós időszak, hiszen a csalfa időjárásban könnyebb összeszedni egy komoly megfázást, ne adj isten egy súlyosabb betegséget. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, időben el kell kezdened készülni a lehülésre. A legjobb módszer a réteges öltözködés.

Dresszakértő

Mit kell tudni a felfázásról?

Évente a teljes lakosság 15-20%-a szenved legalább egyszer, felfázás okozta kellemetlenségtől. Ezt legtöbben a gyakori vizelési ingerrel azonosítják, azonban a probléma ennél összetettebb. Tekintve, hogy húgyúti gyulladásról van szó, nem megfelelő kezetés esetén a probléma sokkal komplikáltabbá válhat. Fájdalmat tapasztalhatsz medencetájékon, amiből később egy komolyabb, akár vesemedence gyulladás is kialakulhat. Lássuk mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a problémát.

Dresszakértő

Derékmelegítő

A derékmelegítő szinte láthatatlanul tart melegen, ruhán kívül viselve pedig kiváló stíluselemként szolgálhat. A mai ruhadarabok nagy része gyengén védi derekad, ezáltal szinte biztosan szükséged lesz extra védelemre. Azonban ahogy minden dolog, ez sem ilyen egyszerű, hiszen a derékmelegítőknek is megannyi fajtájával találkozhatunk!

Gyapjú derékmelegítő

Az ilyen típusú derékmelegítők képesek a legtöbb hőt megtartani, a legjobban védeni a vesédet. Gyapjú szövete sűrűbb, mint a hagyományos pamut alapú derékmelegítőké. Tapintásuk is puhább, ezzel együtt viszont kevésbé rugalmasak. Férfiak előszeretettel használják ezt a fajta derékmelegítő övet.

Dresszakértő

Vesemelegítő

A derékmelegítők azon alosztálya, amik a vesék melegen tartására szakosodtak. Rövidebbek, így a derék alsó részét és a csípőt nem fedik olyan mértékben mint a gyapjú derékmelegítő övek, így ezt a típust inkább otthoni használatra javaslom.

Dresszakértő

Pamut derékmelegítő öv

Hölgyek körében ez a legelterjedtebb darab, hiszen amellett, hogy funkcióját maradéktalanul betölti, kifejezetten sokat tud dobni az aznapi összeállításodon, emelve a megjelenésedet. Könnyed, ruganyos darab, ami megvéd a deréktájékon jelentkező problémáktól.

Dresszakértő

Ezüstszálas zokni

Az ezüstszálas zokninak rengeteg pozitív hatását leírtuk már, azonban ritkán említjük meg az egyik legfontosabbat. Azon túl, hogy jobban vezeti az izzadtságot és megvéd a gombás fertőzésektől, a hagyományos zokniknál sokkal több hőt képes megtartani. A téli időszakra mindenképp érdemes néhány darabot beszerezni! (Én évek óta ilyet hordok telente!)

Dresszakértő

Pulóver

Az átmeneti időszakban a legfontosabb ruházati cikk egyértelműen a pulóver. A kabát még korai, a póló már kevés, így a réteges öltözködés csúcsaként a pulóverekkel kell operálnunk. Ahány áruház, annyi féle stílusú és kialakítású felsővel találkozhatunk, azonban van néhány típus, ami a legzordabb hidegben is állja a sarat.

Gyapjú pulóver

Régi idők nagy kedvence. Az első pulóvereket is ebből a birka gyapjúból készült fonálból kötötték. Napjainkban is divatban maradt a közkedvelt anyag, a külön stílusirányzattá vált kötött pulóverek világában, ahol számos darabot készítenek belőle. Letisztult, elegáns darabok, amik a hideg elleni védelem mellett a megjelenéset is biztosítják!

Dresszakértő

Polár pulóver

Legnagyobb előnyeként szokták emlegetni, hogy vékony anyaga mellett rendkívüli hőtartó képességgel rendelkezik. Túrázók nagy kedvence, hiszen a vastag, súlyos felszerelés mellett jól jön egy vékony réteg az összeállításban. Maguk a polár pulóverek könnyen kezelhetők, nem igényelnek különösebben gondos kezelést.

Dresszakértő

Trikó

A hidegben a vékony felsőruházat alá is érdemes egy extra réteget venni, hisz deréktájéktól egész a mellkasodig minden fontos belső szervedet védi, ami hozzájárul az egészséged megőrzéséhez. Külön előnye a trikónak, hogy otthon magában is viselheted, de akár az utcán is hordhatod!

Dresszakértő

Harisnya

Nem győzünk eleget beszélni a kompressziós harisnya jótékony hatásairól, nem kerülhetjük ki a hidegben fellépő pozitív hatásait. A kompressziós harisnya,mint tudjuk serkenti a vérkeringést, ez pedig hőt termel, amit a harisnya tulajdonságai miatt jórészben megtart, ezáltal tulajdonképpen a saját testhőnkkel “fűtünk”.

Dresszakértő

Két hét múlva ismét jelentkezik a Dresszakértő, addig is várja kérdéseiteket a dresszakerto@gmail.com-ra, valamint a Dressa Facebook oldalára, Dresszakértő megjelöléssel! Kellemes hetet, élvezzétek a gyönyörű őszt!