noi taska kaosz felesleges dolgok takarits szortirozzA női táska igazi kincseket rejt! Általában van benne rengeteg hasznos holmi, és még több, ami felesleges. A gazdáján kívül pedig többnyire senki nem igazodik ki benne. De gyakran még ő maga sem. Tippjeink segítenek rendet tartani még a méretes táskákban is!

1. Takaríts!
Első lépésként szabadulj meg mindentől, amire már nincs szükséged! Meg fogsz lepődni, hogy mi minden halmozódott fel a táskádban, amelyet egy mozdulattal a mélyére vagy a zsebekbe süllyeszetettél, majd rögtön el is feledkeztél róla. Szemétbe az üres rágós papírral, a lejárt vásárlási kuponokkal, a félig megevett műzliszelettel! Pakold ki azt is, amire ugyan szükséged van, de nem kell minden nap magaddal cipelni, mint a gyerek régóta nem használt cumija vagy a befizetett csekkek igazolószelvényei. Ezt persze nem elég egyszer elvégezni, hanem minden héten egyszer kellene! Könnyebb megszokni, ha például a heti takarítás részévé teszed.

2. Szortírozz!
Pakold ki az asztalra a táskád minden tartalmát, majd csinálj 2 kupacot: az egyikbe azok a dolgok kerüljenek, amelyekre elengedhetetlenül szükséged van (pénztárca, igazolványok, kocsikulcs), a másikba pedig a mindennap magaddal cipelt egyebek (kézkrém, körömreszelő, pótharisnya). Próbáld meg redukálni a holmik mennyiségét: amit magaddal cipelsz a "hátha egyszer szükség lesz rá" alapon, ám mégsem használtad jó ideje, vedd ki a kupacból!

kis dezodor kezkrem fertotlenito rendszerezes rendrakas okos vasarlas3. Rendszerezz!
A nagyobb táskák sem mindig rendelkeznek elegendő belső rekesszel, ezért jó szolgálatot tehet valamilyen belső rendszerező, például egy neszesszer vagy más kisebb retikül. Az interneten rendelhetők speciális, táskába helyezhető rendszerezők, amelyek segítségével nem egymás hegyén-hátán utaznak az apróságok a táska belsejében. Ezek akkor is jól jönnek, ha gyakran változtatod a táskádat, ilyenkor ugyanis egy mozdulattal lényegében mindent átpakolhatsz a másikba.

4. Vegyél kicsit!
Célszerű olyan fontos dolgokból, mint a kézkrém vagy a jegyzetfüzet, kis kiszerelést illetve méretet választani, hogy ne kelljen súlyt cipelni. Drogériákban számos kozmetikum kapható úti kiszerelésben a hajhabtól a kézfertőtlenítő gélen keresztül egészen a fogkrémig. Vásárolhatsz apró uti parfümtartót is, amibe felszívhatsz a megszokott parfümödből egy kisebb mennyiséget, így azt mindig magaddal viheted, anélkül, hogy a nehéz üvegtől leszakadna a vállad.

5. Vásárolj okosan!
Hogy megelőzd a rendetlenséget, érdemes táskavásárláskor arra is gondolni, hogy mit akasztasz majd a válladra. Válassz üresen is könnyű, minél jobban tagolt, sok praktikus zsebbel ellátott táskát. Fontos, hogy a mobilnak külön, könnyen hozzáférhető zsebe legyen, valamint, hogy a pénztárcádat kellően védett, mégis jól hozzáférhető helyen tárolhasd. Forrás: Lilla