férfi futásFérfi comb dörzsölődés: hogyan kerülhetjük el?
Dresszakértő tanácsok nemcsak nőknek


Sokan ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor egy aktívabb nap után ki van dörzsölődve a combjuk belseje. Ez a probléma nem csak a teltebb embereket érintheti - van akinek genetikailag vastagabb a combja vagy az izmossága miatt ér és dörzsölődik össze.

Egy szóval: mindenkit érinthet, legyen az férfi, nő, vékony, vagy teltebb.

A leggyakrabban talán a futók és egyéb lábukat intenzíven használó sport emberek szoktak találkozni a bőr kipirosodásával. Nem elég, hogy még el is fáradsz az edzésben, de még napokig szenvedsz is ettől a kellemetlenségtől, ráadásul ha egyszer előjön, utána lassú folyamat megszabadulni tőle, és a következő alkalommal mikor kimozdulnál, csak újra rápakolsz, hiszen nincs időd kivárni a gyógyulást. Ez komoly bőr problémákhoz vezethet, hiszen egy idő után akár hegeket is hagyhat a combon ez a fajta sérülés, nem szabad vele játszani.

Mit jelent a combok kidörzsölődése és hogyan lehet védekezni ellene?

dörzsölődés
A leggyakrabban talán nyáron történik, amikor a nagy hőségben könnyebben leizzadunk. Sport vagy hosszú séta közben a combok belső fele összeér, és elkezd dörzsölődni. Ilyenkor izzadtságunk extra sós nedvességet okoz, ez pedig irritálja a bőr felszínét, és előbb-utóbb ez a folyamat kikezdi és megjelenik a jól ismert égető kipirosodás. Ez természetesen nem csak a combon jelentkezhet, megjelenhet akár egyéb hajlatokban is, ahol ismétlődően összeérnek a testrészek, mint például a karunk.

A legrosszabb, hogy ha egyszer megjelenik, napokba, de akár hetekbe is kerülhet, mire elmúlik. Erre vannak különböző krémek, amik felgyorsíthatják a regenerálódási folyamatot. Mindenképpen valamilyen nyugtató és hámosító kenőcsöt alkalmazzunk, ami tartalmaz például aloe verát, vagy használhatjuk a közismert Neogranormont vagy Bepanthent. Ezek a krémek csodára képesek, és szinte azonnal érezni a hatásukat.

Praktikák az összeérő combok okozta kisebesedés ellen

hintőpor

Ami a legfontosabb lenne, az a bőr szárazon tartása, de ez meleg időben szinte lehetetlen.

Ha viszont csak rövid időre kellene megoldás, egy hintőpor vagy egy krém megteheti a dolgát. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett megelőző krémek, viszont ezeket nem egészséges hosszú távon alkalmazni, hiszen nem szellőzik a bőr, és a folytonos csúszós nedvesség egyéb egészségügyi problémákat szülhet.

Van aki például vazelint használ futás közben, de én úgy gondolom, ezzel több a macera mint amennyire hasznos, annak ellenére, hogy milyen népszerű. A megoldás inkább az öltözködésben keresendő

Mit vegyünk fel ha összedörzsölődnek a combjaink?

A legkézenfekvőbb hiba amit elkövetünk, az a nem megfelelő fehérnemű vagy nadrág kiválasztása. Ha ugyanis túl rövid, vagy nem illeszkedik megfelelően a combokra, és felcsúszik, akkor megtörténhet a baj. Ezért érdemes olyat választani, ami a helyén marad, hogy folyamatosan védeni tudja a combot.


Webshopunkban megtalálsz számos olyan boxert, ami hosszú szárral rendelkezik, elasztikus anyagból készült és mégis jól szellőzik. Ennek kiválasztása az első lépcsőfok a kipirosodás elleni védekezésben.

Enrico Coveri hosszú szárú boxer - fekete
Enrico Coveri hosszú szárú boxer - fekete
3 990 Ft
MEGNÉZEM
Dressa 142 hosszúszárú pamut boxeralsó - fekete - 2 db
Dressa 142 hosszúszárú pamut boxeralsó - fekete - 2 db
4 290 Ft
MEGNÉZEM
Dressa 142 hosszúszárú pamut boxeralsó - fehér - 2 db
Dressa 142 hosszúszárú pamut boxeralsó - fehér - 2 db
4 290 Ft
MEGNÉZEM


Vannak olyan boxerek, vagy nadrágok, amik kifejezetten erre a célra készültek, és a comb belső felénél anyaguk meg van vastagítva. Nincs is annál cikibb érzés, mint amikor azért kell új nadrágot venni, mert kikopott az anyaga. Bár manapság egyre divatosabb a koptatott nadrág, szerintem a belül kikopott még egyelőre nem számít menőnek. Nem csak nem esztétikus, de nem is túl pénztárcabarát mindig újat venni emiatt, mondhatni rámegy a gatyád is. Ezért is fontos olyat választani, ami masszív és tartós hosszú távon. Sajnos jómagam is ismerem ezt a helyzetet, viszont amióta rájöttem, hogy vannak kifejezetten erre a problémára készült nadrágok és fehérneműk, az életem sokkal könnyebb lett!

Ha esetleg a boxert már megtaláltad, ideje kiválasztani a nadrágot hozzá. Ha aktív sporthoz van rá szükséged, érdemes valamilyen elasztikus anyagból választani, ami jól el is vezeti a nedvességet. Fitness és futó nadrágokból is bővelkedik webáruházunk, alább találhatsz pár nagyszerű darabot.

Tommy Hilfiger férfi pamut rövidnadrág - sötétkék
Tommy Hilfiger férfi pamut rövidnadrág - sötétkék
16 490 Ft
MEGNÉZEM
Tommy Hilfiger férfi pamut rövidnadrág - szürke
Tommy Hilfiger férfi pamut rövidnadrág - szürke
16 490 Ft
MEGNÉZEM
Puma Essentials Jersey rövidnadrág
Puma Essentials Jersey rövidnadrág
7 490 Ft
MEGNÉZEM

Az előbb említettem, hogy a hintőpor és társai ideiglenes megoldás csak, viszont kombinálva egy jó alsóneművel kifejezetten hasznos lehet. Ez meggátolja a felesleges nedvesség felhalmozódását a fehérneműben, még akkor is, ha esetleg nem túl szerencsés anyagot választottunk. Együtt alkalmazva garantált a siker!


boxer

Ne felejtsd el, hogy azon kívül, hogy a jó fazont kiválasztottuk, a megfelelő méretre is ügyelni kell! Hiszen ha picit lóg, rosszul illeszkedik, akkor a hosszú szárúak is el fognak mozdulni. Ezért mindig alaposan nézd át mérettáblázatunkat, mindegyik termékünknél találsz egyet, és győződj meg róla, hogy minden paraméter passzol rád. Ha esetleg mégis elvétetted, természetesen lehet cserét kérni tőlünk pár napon belül amennyiben csak felpróbáltad.

Persze az sem jó, ha túl szorosat veszünk annak reményében, hogy ez majd biztosan a helyén marad, hiszen ha elszorítja a véráramlatot, az igencsak ártalmas és fájdalmas. Ne feledkezzünk meg a hajlatokról sem, az is extra izzadtságot okozhat combtájékon ha intim testrészünk rálóg, ezért válasszunk olyat, ami mindent megfelelően tart.

Dörzsölődés elleni praktikák

kendő


Az első és természetesen legfontosabb: gyakran mosakodj. Persze, ez alatt nem azt feltételezem, hogy valaki nem rendszeresen tisztálkodik, csupán arra szeretnék rámutatni, hogy ha tudjuk, hogy sokat fogunk mozogni aznap, vagy nagyon meleg van, érdemes lehet akár napi háromszor is megmosakodni, ezzel letisztítva a sót és egyéb ragadós anyagokat. Hidd el, a bőröd meg fogja hálálni!

Ha nagyon nagy sietségben vagy, és nem tudsz teljes fürdőt venni, nyugodtan átmoshatod csak a problémás részt, vagy ha sehogy sem tudod megoldani a mosást, használj nedvesített kéztörlőt. Ez nem csak tisztít de bizonyos márkák fertőtlenítenek is, ezzel elkerülve az esetleges bakteriális és gombás fertőzéseket amit az ott rekedt nedvesség okozhat.

A másik amit megtehetsz, ha este lefekvéskor hidratáló illetve feszesítő krémmel bekened. Ez erősíteni fogja a bőr falát, és ha csak egy kicsit ér össze, akkor ezzel akár gyors eredményt is elérhetsz. A bőr falának megerősítése pedig azért fontos, mert így ellenállóbb lesz a sérülésekkel szemben, sokkal tovább fogja bírni kipirosodás nélkül.

És végül, de nem utolsósorban, célzott sport, és megfelelő étkezés! Vannak mozdulatsorok, amik kifejezetten arra mennek rá, hogy ezt a problémás helyet rendbe tegye. Persze ha testépítő vagy, és esetleg pont az lenne a célod, hogy jó vastag legyen a combod, ezt a megoldást nem neked találták ki.

De ha úgy érzed, hogy feszesíteni szeretnéd a bőrödet és az izmaidat ezen a tájékon, van egy nagyon egyszerű mozdulatsor amit minden nap elvégezhetsz, és csak pár percet vesz igénybe!

Összeérő combok elleni tornagyakorlatok otthonra

edzés

1. Feküdj oldalt, támaszd meg magadat egyik karoddal, úgy hogy könyökölsz, a másikat tedd magad elé. A felül lévő lábadat húzd magad felé és tedd magad elé úgy, hogy egy háromszöget zárjon be. Ha a bal oldaladon fekszel, akkor a jobb lábad lesz felül magad előtt. A másik, alul lévő lábadat nyújtsd ki és figyelj, hogy legyen a kinyújtott testeddel egy vonalban. Majd kezdd el megemelni az alul lévő lábadat amennyire csak tudod és tedd vissza. Ezt ismételd meg minél gyorsabb ütemben legalább 2 percig, majd cserélj oldalt. Másnap már érezni is fogod, hogy pont azt a részt edzi ez a mozdulatsor amire szükséged van!

2. A másik gyakorlathoz szintén feküdj az oldaladon, könyökölj és támaszd meg a fejedet a karoddal. Mindkét lábad legyen egyenes és legyenek egymáson. Majd kezdd el emelgetni a felül lévő lábadat, és próbáld meg minél lassabban leengedni.

3. Feküdj hanyatt, karokat tedd magad mellé, és tarts lábaidat kinyújtva az égnek. Majd oldal irányba mozgasd őket, ollószerű mozdulatokat végezve. A még jobb hatás érdekében keresztezheted is őket amikor összeérnek, ebben az esetben mindig cserélgesd melyik legyen elöl.

Bármelyik opciót is választod, akár önmagában, akár kombinálva, biztosan búcsút inthetsz a fájdalmas dörzsölődésnek és kipirosodott bőrnek!