Sok nőnek rengeteg fehérneműje van, ami szinte kifolyik a fiókokból és a szekrényekből. Ezek között a fehérneműk között megtalálhatóak az elhasználódott, ütött-kopott darabok, és azok modellek is, amiket soha, egyszer sem vettek fel. Aztán vannak olyanok is, akiknek csak pár melltartójuk van, amik egyedül árválkodnak a szekrényben.

Bármelyik táborba is tartozol, akkor is érdemes legalább évente átnézned a ruháidat és a fehérneműidet (főleg évszakváltásnál jöhet jól). Ilyenkor ki kell szelektálni, hogy mik azok a darabok amiket már úgysem fogsz többé hordani és összeírni, hogy mik azok, amikre szükséged volna.

Ha követed a Dresszakértői összeállításunk tanácsait, akkor garantáljuk, hogy nemcsak egy rendezettebb fehérneműs fiókod lesz, hanem mindenféle alkalomra megtalálod majd benne az ideális melltartót is.

Először is gyűjtsd össze az összes melltartódat és válogasd őket szét ilyen módon:

1. Az első csoportba az elhasználódott, foltos, kinyúlt, törött merevítős melltartókat tedd!

2. A második halomba tedd bele azokat a melltartókat amik kényelmetlenek, nem illeszkednek jól, vagy nincs semmi amihez fel tudnád venni őket! Ha például egy olyan melltartóról van szó, ami, bár jó rád, de a melleid kibuggyannak belőle, vagy nem töltik ki megfelelően a kosaraidat, akkor azokat a melltartókat ide csoportosítsd! Ha van olyan melltartód, amit soha nem szoktál viselni, mert egyszerűen nincs olyan ruhád, ami alá szívesen felvennéd, akkor az is kerüljön ide.

3. A harmadik halomba azokat a melltartóidat tedd, amiket csak néha szoktál viselni, de még mindig jó szolgálatot adnak és megfelelően illeszkednek rád!

Megjegyzés:

Ezek között a melltartók között lehet még egy köztes halmod is. Hívjuk csak 3.5 halomnak! Ezek olyan melltartók, amiket például egy különleges alkalomra vettél, egy speciális ruhához. Mondjuk egy hát nélküli melltartó, vagy mély dekoltázsrésszel rendelkező plunge melltartó. Mindannyiunknak vannak ilyen melltartóink amikhez nem véletlenül ragaszkodunk, hiszen lehet, hogy majd egyszer még szükség lesz rájuk. Ezeket érdemes megtartani, viszont csináld meg velük azt is, hogy időről-időre felpróbálod őket! Azért próbáld fel őket, mert lehet, hogy az idő múltával már kényelmetlenné, rossz méretűvé váltak. Ha így lenne, akkor tedd be őket is a 2. halomba!

4. Ebbe a halomba tedd bele a kedvenc melltartóidat, amiket szinte állandóan viselsz! Amik tökéletesen illeszkednek, megfelelő a színük, jól állnak rajtad és jó állapotban vannak.

Ha megvagy a halmok elkészítésével, akkor jöhet a következő lépés:

Hezitálás nélkül szabadulj meg az első halomtól! A második halomnál válogasd ki azokat a melltartókat, amik még alig voltak használva, vagy jó állapotban vannak, és add le valahol, ahol használt ruhákat gyűjtenek! A második halom maradékától szintén szabadulj meg!

Azt is fontold meg, hogy kiselejtezed a harmadik halom melltartóit! Ezekre a melltartókra úgy kell tekinteni, hogy csak elveszik a helyet azoktól a melltartóktól amikre igazán szükséged volna. Azért vannak a gardróbodban, mert talán eleve sem volt meg a megfelelő típusú és mennyiségű melltartód.

Miután kiselejtezted azokat a darabokat amik felett eljárt az idő, vagy amikre nem is volt szükséged, már csak azok a modellek maradtak meg, amiket tényleg szeretsz, és viselsz. Ha kiselejteztél olyan melltartókat is amire azért szükséged lenne, akkor nézd át a Dresszakértői listánkat arról, hogy mi az a 6 alapmelltartó, amit érdemes a gardróbodban tartani! Fontos lehet listát készíteni arról is, hogy milyen márkákat szoktál viselni és azoknál milyen méretek szoktak passzolni rád, valamint arról, hogy milyen típusú melltartókra lenne szükséged, és azok közül melyik van már meg neked. Ha összeírtad ezeket a listákat, akkor látni fogod azt is, hogy milyen melltartók hiányoznak még a fehérneműs fiókodból.

Ha megvagy a melltartóid rendszerezésével, és beszerezted azokat a modelleket is, amik még hiányoztak a készletedből, akkor garantáljuk, hogy sokkal elégedettebb leszel!