Te már viseltél alakformáló fehérneműt?

Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy Te is kipróbálj egyet!
Az alakformáló fehérneműket bármilyen testalkatnál érdemes lehet bevetni, hiszen nem csak karcsúsítanak, de egyenletesebb, összefogottabb sziluettet adnak, és meggátolják az alattuk lévő fehérneműd kirajzolódását.
Egy-egy különlegesebb ruhaköltemény alá szinte kötelező tud lenni egy jól kiválasztott alakformáló viselése.

Amikor ki kell választanod a hozzád illő alakformáló fehérneműt, akkor számos kérdés, és probléma merülhet fel. Dresszakértői cikkünkben összegyűjtöttük nektek a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat az alakformáló fehérneműkkel kapcsolatban.

Lehet mindennap alakformáló fehérneműt viselni?

Természetesen! Egy megfelelően kiválasztott alakformáló kényelmes mindennapi viselet lehet.
A régebben használt fűzőkkel és derékszorítókkal ellentétben a mai alakformálók úgy lettek kialakítva, hogy alkalmazkodjanak a test formájához, és segítsék a keringést.

Persze az erősségi fokozatokat is érdemes figyelembe venni. Egy nagyon erős alakformáló hatású fehérneműt nem ajánlott egész nap hordani, mert az már kényelmetlenné válhat. Ezeket inkább rövidebb időre ajánlott viselni egy fontosabb alkalom kapcsán.

Melyik alakformáló a leghatásosabb?

A rövid válasz: Sok mindentől függ, hogy melyik a legjobb.

Jó lenne, ha lenne egy tökéletes alakformáló, ami mindenkinek beválik, de ilyen sajnos nincs. Lehet, hogy valakinek egy egyrészes body kell, míg másvalakinek csak egy derékövre van szüksége. Minden attól függ, hogy melyik testrészedet szeretnéd a leginkább formálni.

Mivel sokféle alkat létezik, ezért az alakformálóknak is ilyen sokféléknek kell lenniük. Alakformáló vásárlás előtt vedd figyelembe az alkatodat, a ruhát, amit majd viselsz a fehérneműd felett és azt, hogy mely testrészeidet szeretnéd karcsúsítani. Ezek alapján könnyedén ki tudod választani, hogy milyen típusú alakformálóra van szükséged.
Ha ez megvan, akkor azt kell meghatároznod, hogy milyen erősségű alakformálóra van szükséged (gyenge, közepes, vagy erős).

Hogyan válasszam ki a megfelelő alakfoprmáló fehérneműt?

A megfelelő alakformáló fehérnemű kiválasztásához kövesd a következő lépéseket:

1. Maradj a méretednél!

Sok nő szokta elkövetni azt a hibát, hogy kisebb méretű alakformáló fehérneműt vásárol a jobb alakformáló hatás érdekében. Az alakformálókból mindig azt a méretet válaszd, amit amúgy is viselni szoktál!
Ezeket a modelleket direkt úgy tervezték, hogy az adott méretet karcsúsítsák. Ha kisebb méretet veszel belőle, akkor valószínűleg kényelmetlen, túlságosan szoros közeget fog adni, és amorf alakot fog formálni.

Ha erősebb alakformálóra van szükséged, akkor ne a méretet csökkentsd, hanem az erősséget szabályozd!

2. Válaszd ki a neked megfelelő erősségi fokozatot!

Az alakformálók különböző erősségi fokozatban kaphatóak. Ezek a fokozatok azt reprezentálják, hogy mennyire erős kompressziójú az adott modell, és így mennyire erős alakformáló hatást tud kifejteni.

Ne feledd, hogy a gyengéd alakformáló hatású öltözékek sokkal kényelmesebbek, mint az extra erős alakformáló hatásúak - így azokat akár mindennap viselheted gond nélkül.

3. Vedd figyelembe, hogy mely testrészeidet akarod formázni!

Van aki csak a hasát akarja laposabbá tenni, van aki a hátsójával elégedtelen, és van aki a teljes testét szeretné karcsúsítani. A különböző igényekre különböző alakformáló típusokat érdemes választani.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy az alakformálóm lepöndörödjön?

Annál nagyobb kényelmetlenség nem nagyon létezik, mint amikor naphosszat igazgatnod kell le-fel csúszkáló alakformálódat. Igen gyakori probléma szokott lenni, hogy a magas derekú alakformáló bugyi derékrésze lepöndörödik, vagy a száras alsó combrésze felcsúszik.
Ilyenkor általában az szokott lenni a probléma, hogy rossz méretet, vagy minőséget választottál.

A megoldás egyszerű: Gondoskodj róla, hogy megfelelő méretet hordj és olyan típust válassz aminél külön odafigyeltek arra, hogy a helyén maradjon!

A következő tulajdonságokat keresd, ha el akarod kerülni, hogy lecsússzon az alakformálód:

- Legyen valamilyen rugalmas anyag a szegélyei belsején, mint például a szilikon, vagy a rugalmas csipke!

- Legyenek külön rugalmas betoldásai a felső szegélyén, vagy középen! Az igazán minőségi alakformálók rendelkeznek rugalmas betoldásokkal és olyan praktikus részletekkel, amik megakadályozzák a legördülést.

- Ha biztosra akarsz menni, akkor viselj alakformáló bodyt, vagy trikót! Ezek a alakformálók biztosan nem fognak legördülni a vállpántjaik miatt.

Hogyan menjek el mosdóba alakformáló fehérneműben?

Ha aggódsz amiatt, hogy az alakformálód majd megnehezíti a mosdó használatát, akkor olyan minőségi darabokat keress amik tervezésénél ezt a problémát is kiküszöbölték!

A következő tulajdonságokat keresd:
Az alakformáló bodyk-nak szinte mindig van patentos megoldásuk amikkel megkönnyítik a fel- és levételt.

Hogyan kerülhetem el, hogy átlátszódjon az alakformáló fehérneműm a ruhámon?

Az nyilvánvaló, hogy nem szeretnéd, hogy az emberek tudják rólad, hogy alakformálót viselsz. Szerencsére rengeteg olyan típus létezik belőlük ami láthatatlan tud maradni a ruhák alatt.

A következő tulajdonságokat keresd:

- Válassz varrás nélküli, lézervágott szegélyű, seamless alakformálókat! A lézervágott szegélyű alakformálókat direkt úgy tervezték, hogy a varrásaik kevésbé feltűnő helyeken legyenek, és a szegélyeik lézervágott technikával, varrás nélkül végződjenek.

- Viselj alakformáló tangát, vagy olyan száras alakformáló bugyit aminek a lábvégződései alacsonyabban helyezkednek el! Így elkerülheted, hogy az alakformáló alsód bugyivonala átüssön a ruhádon.