A helyes melltartóméret megállapítása a mellimplatátum alapján

Te, és az orvosod talán megegyeztetek abban, hogy milyen melltartóméretet szeretnél magadnak a műtét után, de több tényező is befolyásolhatja, hogy végül milyen melltartó lesz jó rád. Az implantátumok sokszor szélesebb melleket eredményeznek, mint az alap mellszövetek: emiatt hiába érzed úgy, hogy C kosaras vagy - lehet, hogy mégis az egyel nagyobb D kosárra lesz szükséged ahhoz, hogy valóban kényelmes legyen a melltartód.

Az implantátumok méretét köbcentiméterben (cc) szokták meghatározni. Ha például felmegyünk a 177-ből (3/4-ed csésze rizsnek megfelelő mennyiség) a 236-as cc-re (1 csésze rizsnek megfelelő mennyiség), akkor az már egy kosárméretes növekedést is jelent.

Ha már tudod, hogy mekkora lesz az implantátumod mérete, akkor az is segíthet abban, hogy milyen méretű melltartót kell majd keresned.

Kompressziós melltartók a mellműtét utáni lábadozáshoz:

A melltartó körmérete mellimplantátumok esetén

A melltartód körméretét nem kéne, hogy befolyásolja a mellműtéted, így a kiszámítása is a normál módon történik. Ebben az összeállításunkban meg tudod nézni, hogy hogyan kell pontosan megmérni, és meghatározni a körméretedet: Hogyan számítsd ki a melltartóméreted?

Melltartó kosárméret kiszámítása mellimplantátumok esetén

Implantátumok esetén nem ugyanúgy kell kiszámolni a melltartód kosárméretét, mint a normál melltartóknál. A mérőszalagot tartsd a padlóval párhuzamosan, és futtasd végig a melleid közepén egészen a hónaljadig (tehát a hátadat ne mérd bele ebbe a körméretbe!). Ezt az adatot keresd ki a táblázatunkban és máris meglátod, hogy milyen kosárméretnek felel meg.

Mellbőség mérete (cm)80-as körméret85-ös körméret90-es körméret95-ös körméret
15A
16,5A
18BA
19BA
20CB
21,5CBA
23DCBA
24DCBA
25,5EDCB
26,4EDCB
28FEDC
29FEDC
30,5FED
32FED
33FE
34FE

Megjegyzés

A mellimplantátumok egyik mellékhatása lehet a tartósan kemény mellbimbó is, ami átüthet a vékonyabb anyagú melltartókon. Szerencsére erre is van már megoldás, hiszen egy szilikonos mellbimbó-takaróval könnyedén el lehet őket rejteni.

Julimex PS08 mellemelő tapasz - 2 pár
Julimex PS08 mellemelő tapasz - 2 pár
1 790 Ft
MEGNÉZEM
Julimex PS05 mellbimbó takaró
Julimex PS05 mellbimbó takaró
2 390 Ft
MEGNÉZEM
Julimex PS03 mellemelő tapasz - 2 pár
Julimex PS03 mellemelő tapasz - 2 pár
1 990 Ft
MEGNÉZEM

Melltartó tippek implantátummal rendelkező hölgyeknek

- A műtét után először csak merevítő nélküli, puha kosaras melltartókat hordj egészen addig, amíg már az orvosod is megengedi a merevítősöket!

- Lehet hogy beletelik pár próbába mire eltalálod a megfelelő kosárméretedet. A műtét után lehet, hogy egy ideig még nagyobb lesz annál, mint amit az orvosod mondott neked.

- A plunge fazonú melltartók jók lehetnek az implantátumok behelyezése után. Rövidebb merevítőik vannak, mint a teljes fedést adó melltartóknak és könnyebben fognak illeszkedni. Ezenkívül a melleid új alakja és teltsége jól fog mutatni ezekben a mély dekoltázs-résszel rendelkező melltartókban.

- Ahogy már korábban is írtuk a folyamatosan kemény mellbimbók a melléktermékei lehetnek a mellműtéteknek. Emiatt érdemes lehet olyan melltartót választani amiben van egy vékony szivacs is.