Sokan sokfélék vagyunk és ez mindenképpen igaz szokott lenni az alsó fertályunkra is. Ebből a sokszínűségből fakadóan szoktak olyan balesetek megtörténni, hogy számunkra előnytelen, kényelmetlen alsóneműt választunk, és viselünk.

Dresszakértői cikkünkben szeretnénk nektek összegyűjteni, hogy a leggyakoribb fenék típusokhoz milyen alsót érdemes választani.

Lapos, vagy kicsi fenék

Ha hátul szinte teljesen lapos vagy, akkor az alsóneműknek sincs mibe "belekapaszkodniuk". Így valószínű, hogy te is sokat nyűglődsz a begyűrődő, vagy folyton lecsúszó bugyiddal. Azok a bugyik, amiknél a gyártó hátul direkt nagyobbra szabta az alsót szó szerint le fognak esni rólad. A magasra szabott lábkivágással rendelkező bugyik szintén nem lesznek a kedvenceid, mivel a fennmaradáshoz náluk is szükség lenne a teltebb csípőre. Végezetül pedig a rugalmas szegéllyel rendelkező lábkivágás sem szükséges a számodra.

Ezt viseld:

A kis fenék előnye, hogy könnyedén viselhetsz feneket kivillantó brazil bugyikat, amik szűk lábkivágással rendelkeznek. Minél kevesebb hátul a takarás, annál teltebbnek fog hatni a feneked. Nyugodtan viselhetsz olyan bugyikat is, amiknek nincs gumi az alsó szegélyében. Te azon szerencsések közé tartozol, akinknek nem kell amiatt aggódniuk, bevág, vagy átüt a bugyijuk vonala.

Lógós fenék

A lentebb elhelyezkedő, kissé megereszkedett fenékre nehezebb lehet megfelelő alsót találni. A bugyik alsó része kevésbé tud "megkapaszkodni", és lelóghatnak. Az alsók lábkivágása sokszor az alfelünk aljánál gyűrődik össze, ami átüt a ruhánkon is. Az összes olyan bugyi, aminek kivágott a hátulja rosszul fog kinézni rajtunk, hiszen a hátsó kivágott részből lefelé fog kilógni az alfelünk.

Ezt viseld:

Kerüld el az olyan alsókat, amiknek magasan végződik a lábkivágásuk! Ezek az alsók nem érnek le elég mélyen ahhoz, hogy elfedjék a feneked. Olyan sima bugyikat, női boxereket és hipster fazonú alsókat válassz, amiknek nincs magasan a lábkivágásuk. Egy női boxer nemcsak befedi, de meg is emeli a hátsót. Tangákat is viselhetsz, bár azok nem fogják formálni az alakodat.

Buborék fenék

Azzal ellentétben amit sokan hisznek a buborék fenéknél nem egy túl nagy alsó fertályra kell gondolni. Inkább arra, hogy az alakja egy buborékra hasonlít, kemény, és egyértelműen kirajzolódik a nők hátsó részén. Bugyi szempontból az a legfontosabb, hogy elég anyag legyen a takaráshoz hátul. Egy normál bugyinál megeshet, hogy elöl le fog csúszni, mert a hátsó részre nagyobb anyag kell.

Ezt viseld:

Kerüld el Te is a magasan lévő lábkivágással rendelkező modelleket! Próbálj meg egy mérettel nagyobb bugyikat választani! Ez sokszor meg szokta oldani azt a problémát, hogy nincs eléggé lefedve a hátsód. Olyan alsókat keress, amiknek hátul középen van a varrásuk! A középen lévő varrás segíteni fog a hátsód kontúrozásában, és szebb összképet fog adni. Bármilyen brazil, vagy tanga fazonú alsó megfelelő és szexi viselet lehet a számodra.

Telt fenék és combok

Sok nőnek jóval szélesebb a csípője a teste többi részéhez viszonyítva. Egy ilyen fenéknél megeshet, hogy a bugyi lábkivágása nem lesz elég széles. Ilyenkor szokott a szegély túlságosan is bevágni, és kényelmetlen, szoros viseletet adni. A teljes fedést adó alsókat érdemes lehet elkerülni, mert attól csak még nagyobbnak fog hatni a fenék.

Ezt viseld:

Válassz bármilyen típusú alsót, mindig figyelj arra, hogy magasan elhelyezkedő lábkivágása legyen! Minél nagyobb a kivágás, annál kényelmesebb lesz a bugyi. Próbálj olyan bugyikat választani, amiknek nincs erős gumírozás az alsó szegélyiben. Így elkerülheted a túlzott bevágást. A női boxerek, tangák, és kivágott hátú alsórészek előnyösek lehetnek, mert optikailag kicsinyíteni fogják a fenekedet. A tangák közül a leginkább V alakú hátsó résszel rendelkező fazonok fognak jól állni.