Milyen melltartót hordjak mellműtét után?

A mellműtét után érdemes végiggondolni, mindamellett hogy változik a mell forma és mérete, a melltartónak is változnia kell, mivel az addig használt zömmel már nem kényelmes. Ez persze remek hír azok számára akik imádnak vásárolni, mert most végre új melltartókat nézhetnek meg és próbálhatnak fel, viszont ügyelnünk kell, hogy pontosan milyet is választunk. Figyelnünk kell rá, hogy ne akadályozzuk a gyógyulásunkat illetve, hogy olyan melltartót találjunk, ami tökéletesen illeszkedik. Nagyon fontos továbbá, hogy jól tartson hiszen a gyógyulás alatt még a mellforma módosulhat és a nem megfelelő melltartó használata ezt előidézheti. Hogy a műtét után mikor kezdjünk el újra melltartót hordani azt minden esetben az orvos fogja megmondani. Hagyni kell időt a gyógyulásnak, mivel a sietség sosem szokott jó eredménnyel zárulni. Figyeljünk a mell érzékenyebb területeire hiszen még a seb húzódhat és nagyon érzékeny lehet. Sok nő nehezen mozgatja utána a karját, ami fel is szokott duzzadni. A duzzadás ellen ilyenkor érdemes Kompressziós karharisnyát húzni, ami segít a keringés sekentésében és összetartja a szöveteket.

Műtét után: Kompressziós melltartók!

A mellműtét utáni duzzanat felszívódása: Egy mellműtét utáni kompressziós melltartó segít a műtétek utáni gyógyulásban. Ez a melltartó minimalizálja a hegképződést és optimális stabilitást biztosít a melleknek. A gyógyulási időszak alatt rendkívül nagy segítséget jelent egy ilyen kompressziós melltartó viselése. Ebben a kategóriában a komolyabb teljesítményű Sportmelltartók is helyet kaptak, hiszen azok is stabilizálják a melleket, viszont nem szabad elfelejteni, hogyha a legmegfelelőbb mellműtét utáni melltartót keressük, akkor érdemesebb a kompressziós melltartókat választani, amik serkentik a vérkeringést és ezáltal minimalizálni tudják a hegek és duzzanatok okozta bőrfeszülést is.

Legnépszerűbb Mellműtét utáni melltartóink és karharisnyáink:

A műtét után a megerőltető mozgásokat mindenképp mellőznünk kell ezért ha csak tehetjük, akkor elölkapcsos melltartót nézzünk magunknak. Nagyon fájdalmas és kényelmetlen lehet sok nőnek, hogy hátra hajlított kézzel még a melltartó kapoccsal szöszmötöljön. Ilyen helyzetekben vagy kérjük meg a párunkat, hogy segítsen ki, illetve be kapcsolni, vagy válasszunk olyan melltartót, amit mi magunk is egyszerűen tudunk kezelni. Szerencsére most már bőven van választék az elölkapcsos melltartók terén így egyszerűen megtalálhatjuk a legkényelmesebbet illetve a számunkra leginkább tetsző darabot. Kialakításuknak köszönhetően nagyobb felületen illeszkedik össze a két rész így a feszítő érzés is kevésbé észrevehető. Könnyen és egyszerűen kapcsolható ki így a karjainkat sem kell megeröltetnünk.

Gyógyulási időszak

Mellnagyobbítás utáni lábadozás alatt az implantátumoknak időre van szükségük, hogy felvegyék a végső formájukat, ami általában 2-3 hétig szokott tartani. Függetlenül attól, hogy éppen milyen típusú melltartót hordunk, azok valamilyen módon befolyásolják a mell alakját. Fontos hát hogy hagyjunk időt az implantátumoknak mielőtt újra elkezdünk melltartót viselni. Az orvos is el fog látni minket tanácsokkal, hogy mivel tudjuk elősegíteni a végleges mellforma kialakítását. Érdemes hát ezeket a tanácsokat megfogadni és használni. A végleges gyógyulás általában 6-8 hétig tart, ha nem lép fel semmiféle komplikáció. Utána viszont élvezhetjük a munkánk gyümölcsét.

Tippek a melltartó vásárláshoz

Mikor már újra viselhetsz melltartót a műtét után, ahogy már korábban említettem fontos a mérete és a típusa. Valószínűleg jól ismered, hogy milyen érzés viselni egy olyan melltartót, ami nem megfelelő számodra - semmi mást nem akarsz csak hogy végre lekerüljön rólad. Amikor a műtét után elmész melltartót vásárolni, figyelj a nagyobb mellbőség és kosár méretre. Kezdjük azzal, hogy megbeszéljük a melltartó méretét. A mellnagyobbítás eredményei fokozatosan lesz észlelhető, ami azt jelenti, hogy a mellkasi méret, amely a műtét után legfeljebb egy hónappal később tapasztalsz, nem feltétlenül lesz ugyanaz mint amit 2-3 hónappal később mérsz majd. A duzzanat nagyban befolyásolhatja a mell méretét.

Ez okból érdemes lassan befektetni a melltartókba. Ne halmozd tele a szekrényedet az új melltartókkal, mert könnyen lehet hogy pár hónap múlva túl kicsik vagy éppen túl nagyok lesznek a számodra. Ehelyett vegyünk csak 1-2 darabot és utána fokozatosan figyeljük hogy változik a mellméretünk és ahhoz igazítva vegyünk újabb darabokat. Arra is érdemes figyelni, hogy a különböző melltartó márkák méretei nem feltétlenül egyeznek meg. Éppen ezért mindenképp célszerű felpróbálni a választott darabokat mielőtt a pénztárhoz sietünk velük, vagy vásároljunk olyan helyen ahol a cég különösebb bonyodalmak nélkül kicseréli a megvásárolt melltartónkat.

Ha úgy döntesz, hogy hamarabb kezdesz melltartót viselni mielőtt azt az orvos javasolná egy dolgot mindenképp tarts be. Semmiképp se hordj merevítős melltartót. Igaz, hogy ezek a melltartók jól alátámasztják a melleket, de ilyen helyzetben inkább kerüljük ezeket. A drótok irritálhatják a mell alatti hegeket, amik aztán a gyógyulás után még inkább láthatók maradnak. Várjuk meg inkább azt, hogy az orvos engedélyt adjon a merevítős melltartók viselésére.

Legtöbbet keresett merevító nélküli melltartóink:

Bellissima 051 női seamless top
MEGNÉZEM »

Bellissima 124 Slim&Chic Brassiere alakformáló melltartó
MEGNÉZEM »

Bellissima 029 Shaper Push-up melltartó
MEGNÉZEM »

Bellissima Segreto melltartó - B kosár
MEGNÉZEM »

Bellissima Lady melltartó - B kosár
MEGNÉZEM »

Bellissima Sorriso melltartó - B kosár
MEGNÉZEM »

Mi a helyzet a sport melltartókkal?

Ha sportmelltartó párti vagy nem kell lemondanod róluk a mellplasztika után sem. Érdemes azért várni 1-2 hónapot mielőtt a műtét után újra elkezdjük használni. Van pár fontos jellemző amit figyelembe kell venni a sportmelltartóknál:

- legyen elöl nyitható. Szerencsére már a sportmelltartók között is vannak olyanok amelyeket elől is be tudjuk kapcsolni. Mindenképp oda kell figyelni, hogy megkönnyítsük a felhúzásukat, hiszen sok esetben a műtét után nehezebben tudjuk mozgatni a kezünket , ezért igyekezzünk kímélni magunkat az ilyen megerültető helyzetektől
- ne legyen műszálas. Annak érdekében, hogy a seb megfelelően tudjon gyógyulni kerüljük el a műszálas és egyéb elasztán anyagokból készült melltartókat. Válasszunk könnyű pamut anyagúakat, hogy biztosítsuk a bőrünk megfelelő szellőzését.
- válasszunk megfelelő méretűt. Fontos, hogy megfelelő méretet válasszunk magunknak, mert a fent említett szabályok a sportmelltartókra is vonatkoznak. Ha túlságosan szoros melltartót húzunk akkor nagyon összenyomja és eldeformálja a mellimplantátumot, ha pedig túl bő típusút húzunk, akkor jobban megereszkedhet a mellünk. Figyeljünk rá, hogy kényelmes és jó tartást adjon a választott fajta.

Érdemes hát kivárni a lábadozási időt és engedni, hogy a szeretteink segítsenek a gyógyulási folyamatban. Nem kell mindent magukra hagyni. Ha csak tehetjük hagyjuk, hogy a házimunkában a párunk is kivegye a részét és mi összpontosítsunk a gyógyulásunkra.

Melltartó kínálatunkhoz kattints ide »