Mi az az öltönyzsák?


Utazás során elengedhetetlen egy jó öltönyzsák, ha nem akarod hogy öltönyöd összegyűrődjön. Így öltözéked kifogástalan állapotban érkezik meg úticélodra, majd a szállodai szobába érve egyszerűen felakaszthatod azt. Az öltönytartó zsák erősebb anyaga megtartja a ruha formáját, és még a szennyeződésektől is megkíméli. Az ölönyzsák praktikus kiegészítő a gyakori utazók számára. Ez egy olyan puha falú zsák vagy táska, melyet olyan ruhák szállítására terveztek, amelyeket általában akasztón szokás tárolni (pl öltöny). Legtöbbször cipzáros, így a ruhák könnyen ki- és bepakolhatók a zsákba. Az igényesebb öltönyzsákok elején kis zseb taláható, mely azonosításra szolgál.

öltönyzsák

Saját öltöny vagy kölcsönzés?


Talán nem is kell ecsetelni, hogy egy saját öltöny mennyivel jobb választás mint a kölcsönzés! Amellett hogy hosszú távon nagyságrendekkel költséghatékonyabb, még időt is spórolsz vele. Egyedül a szállításról kell gondoskodnod és vigyázni az öltözék állapotára. Legyen az egy fontos üzleti találkozó, egy barát esküvője, vagy akár a saját nagy napod – mindannyian átéljük olykor azt az igényt, hogy a legjobb formánkat mutassuk.

Milyen előnyei vannak?


- Amikor nem akarod összehajtogatni öltönyödet és a bőröndedbe vagy hátizsákodba gyűrni, az öltönyzsák gyorsan a megmentőddé válik. - Így már akár a repülőtéren vagy egy eseményre megérkezve, mindig elegáns és gyűrődésmentes öltözékben mutatkozhatsz. - Elengedhetetlen kiegészítő azoknak akik sokat utaznak, akár másik országba, céges eseményre, konferenciára. Ha az utazás munkád része, akkor az öltönyzsák is az. - Strapabíró anyag: Az öltönyzsákok túlnyomórészt olyan anyagokból készülnek, mint a nejlon (poliamid) és a poliészter. Ezen szintetikus anyagoknak lenyűgöző a tartósságuk, könnyű a súlyuk és a szakadás és szennyeződés ellen is védenek. Ez az ideális választás az utazáshoz, mivel öltözékeid különböző környezeti feltételeket és durva kezelést is elviselhetnek anélkül, hogy veszélybe kerülnének.

Mire figyeljünk választás előtt?


Válassz olyan öltönyzsákot, mely színben, stílusban harmonizál a többi utazótáskáddal. Egy letisztult fekete darabbal sosem lőhetsz mellé, az mindenhez passzol.
Legyen akasztó is rajta. Ez megkönnyíti az öltözékek felakasztását a szobádban.
Olyan kialakításút is találhatsz, melyben van cipőtartó rész is. Ezzel védheted meg ruháidat a cipő által okozott sérülésektől. Ha nincs ilyen rekesze az öltönyzsáknak, nincs gond, egyszerűen vegyél külön egy cipőtartó táskát, vagy cipőrekeszes utazót!
Figyeljünk rá, hogy elég erős anyagból készüljön, a legjobb erre a poliészter, hiszen sok más előnyös tulajdonsága mellett rugalmas és porálló is.
öltönyzsák

Típusok, formák


Olyan öltönyzsák vagy öltönytáska modellek is léteznek, melyeknek pántja is van a vállon való hordáshoz, gyakran még valamilyen típusú fogantyú is tartozik hozzájuk. Különböző alakúak és méretűek lehetnek attól függően, hogy milyen hosszú ruházat tárolására gyártották őket (zakók, kabátok, ruhák stb.). Van olyan típusú zsák is, aminek két fogantyúja van, és középen összehajtható, így könnyen lehet egy kézzel cipelni azt.
Különböző formákban elérhetők, mindegyiket gondosan úgy tervezték, hogy akár az egyedi igényeket vagy használati helyzeteket is kielégítse. Az utazó öltönyzsákok könnyűek, összehajthatóságuk szuper hasznos, ami megkönnyíti szállításukat repülővel, vonattal vagy autóval történő utazás során. Ezek a zsákok/táskák gyakran rendelkeznek praktikus vállpánttal, vagy fogantyúval a könnyű szállítás érdekében, valamint belső zsebekkel és rekeszekkel a ruházat és kiegészítők jobb szervezéséhez.
Egy másik változat a gördülő öltönyzsák vagy öltönytartó táska, amelyet kerekei tesznek kiemelkedően mobilissá, különösen forgalmas repülőtereken vagy pályaudvarokon. Ez a ruhazsák típus általában nagyobb, és összetettebb kialakítással rendelkezik, lehetővé téve több szett biztonságos szállítását, ideértve a vastagabb téli kabátokat vagy öltönyöket is!
A függőleges kialakítású zsákok kiváló megoldást nyújtanak hosszabb öltözékek tárolása esetén. Ezeket a gardróbszekrénybe is be lehet akasztani, védi a ruhákat a por, rovarok és egyéb potenciális károsodások ellen, miközben azok mégis könnyen hozzáférhetőek maradnak. Néhány akár átlátszó elülső résszel is rendelkezhet, hogy a használói gyorsan azonosíthassák a tartalmat anélkül, hogy ki kellene cipzározniuk a táskát.

Ne feledd, az öltönytáska nem csupán egy tárgy, hanem egy kis része annak a történetnek, amelyet az utazásaid során megélsz!