Újraélesztési rekordkísérletre készülnek Szegeden, az SZTE Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya szervezésében. A középiskolák közötti versennyel egybekötött rendezvény színvonalát emelve az Országos Mentőszolgálat is jelen lesz, mint közreműködő. A rekordkísérletben 200 műanyag babát fog legalább tízszer ennyi tanuló újraéleszteni. A programhoz a Dressa adománnyal járult hozzá, mégpedig 50 pólót ajánlottunk fel a rendezvény szervezőinek, a könnyedebb lebonyolítás érdekében.

Újraélesztés

Szegedi SBO

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut az egészséges életmód betartására, valamint a balesetek száma is folyamatosan növekszik. Éppen ezért érdemel kiemelt figyelmet az újraélesztés népszerűsítése. Az elmúlt években látványosan javult mind a sikeres, mind a megkezdett újraélesztések száma, ami nagyrészben az OMSZ új kommunikációs stratégiájának köszönhető. Az olyan intézkedések, mint a telefonos újraélesztési protokoll, a SzívCity életmentő applikáció vagy az országos defibrillátor térkép vezetett oda, hogy az elmúlt szűk 3 évben a regisztrált sikeres újraélesztések száma szinte megduplázódott (félévente 579-ről 1009-re)!

Újraélesztő gyerekek

Az “Adott helyen egyszerre végzett legtöbb újraélesztési gyakorlat” címen történő rekordkísérletnek a Szegedi Városi Sportcsarnok ad majd otthon, október 13-án, csütörtökön. A 13.00-kor kezdődő rendezvényen 3 szegedi középiskola versenyez az értékes tárgyi- és pénzbeni nyereményekért. A kíserletet majd’ két órásra tervezik a szervezők, akik ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az időben megkezdett, megfelelő technikájú újraélesztés fontosságára. Ennek egyik eleme a középiskolás nebulók kiképzése az újraélesztés alapszintű lépésire.

Szegedi Sportcsarnok

A rekordkísérlet a szegedi Sportcsarnokban kerül megrendezésre

A rekordkísérletben 3 szegedi középiskola vesz részt: Deák Ferenc Gimnázium Radnóti Miklós Gimnázium SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium


A rendezvény 2019. október 3-án, 13.00-kor veszi kezdetét az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Hálásak vagyunk a szervezőknek, akik lehetővé tették, hogy hozzájáruljunk egy ilyen nemes kezdeményezéshez!

forrás: szegedma.hu; delmagyar.hu