0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Futás

A futás mint mozgásforma az egyik legjobb kardiómozgás és nem véletlenül örvend ilyen nagy népszerűségnek. Ahhoz, hogy elkerüljük a testünk felesleges megterhelését és a sérüléseket érdemes speciális futóöltözéket: futónadrágot, futópólót, futózoknit és futómelltartót viselni.

Futás, de miben?

Ha valaki futásra adja a fejét, akkor nagyon fontos, hogy tudja már rögtön az elején: nem mindegy, hogy miben teszi azt. Egy normális futócipő hiányában komoly sérüléseket is szerezhet és feleslegesen terheli meg az ízületeit. Szerencsére ma már számos olyan ruhanemű és lábbeli létezik, amit kifejezetten arra terveztek, hogy a lehető legkönnyebben lehessen bennük mozogni és segítsék, védjék a viselőjüket a futás során.

Futónadrág

Egy jó futónadrágnak több funkciója is lehet. Az az elsődleges cél, hogy hidegben melegítsen, melegben pedig hűtsön. Ezt általában a legkönnyebben a testhez simuló, rugalmas anyagú modellekkel lehet elérni.
Fontos az is, hogy elvezessék az izzadtságot és párologtassanak: így tudják minél szárazabban tartani a bőrt.

Akinek összeérnek a combjai, annak figyelni kell arra is, hogy futás közben elég hosszú és strapabíró anyagú nadrágot viseljen ami megakadályozza a dörzsölődést.

A hosszabb, térdig érő verziók azért is jöhetnek jól, mert összetartják a combokat és úgy dinamikusabban, könnyedebben lehet bennük mozogni.

Futózokni

A futózokni elengedhetetlen tud lenni azoknak akik szeretnék komolyan venni ezt a sportot. Egy jó futózokni rövid szárú és nem csúszkál össze-vissza a futócipőben. A szabása direkt olyan kell, hogy legyen, hogy még a legintenzívebb mozgás hatására is csak minimálisan mozduljon el. A jó nedvszívó képesség és párnázott, vastagabb talpak szintén fontosak, hiszen szárazon tartják a lábat és csökkentik a mozgás közben keletkező ütődések erősségét.

Sportmelltartó futáshoz

Futás közben a nők számára nagyon fontos, hogy a melleik minél jobban rögzítve legyenek és ne akadályozzák őket. Egy jó minőségű, nagy területet lefedő sportmelltartóban nem kell tartani a kellemetlen fel-le himbálózástól és mellek megereszkedésétől.

Futó táska

A futó táska azoknak lett kitalálva akik hosszabb távokat tesznek meg és futás közben szükségük lehet vízre, vagy elemózsiára. Bele lehet tenni a kulcsainkat, telefonunkat és egyéb tárgyakat is amit muszáj magunknál tartanunk, de máshová nem tudnánk berakni. Ezek a hátizsákok úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legjobban kövessék a hát vonalát. Szíjakkal lehet őket minél jobban magunkra erősíteni - így minimalizálhatjuk a futás közbeni elmozdulásukat.