62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Panasz


Mi a panasza? Hangzik el a kérdés nap mint nap az orvosi rendelőkben. Egy embernek számos olyan testtel, egészséggel kapcsolatos problémája lehet amire a megoldást orvosi beavatkozás nélkül is megtalálhatja. A Dressánál kifejlesztettünk egy olyan speciális kategóriát amelyben az adott egyén panaszából kiindulva tudunk olyan ruhaneműt ajánlani, ami orvosolhatja a problémáját.
Kattints a panaszodra és nézd meg rá a megoldást!


Válassz kategóriát:

Product was successfully added to your shopping cart.

Viseld magad egészségessé!

Ha az embernek valamilyen egészségügyi problémája adódik, akkor általában orvoshoz fordul vele és reméli, hogy majd gyógyszerrel, vagy egyéb beavatkozásokkal orvosolható lesz a baja. Sokszor utána sem jár, hogy milyen alternatív gyógymódok, megoldások léteznek a problémájára és ha az orvosa felületesen, információátadás nélkül kezeli, akkor lehet, hogy sosem sikerül elmulasztania a fájdalmát.
Azt se felejtsük el, hogy egy orvos sem tudhat mindent, azt meg pláne nem, hogy egy adott személynek milyen speciális körülményei, adottságai vannak, amik mind-mind befolyásolják azt, hogy milyen gyógymódra fog jól reagálni a szervezete.

Éppen ezért fontos, hogyha egészségügyi panaszunk van, akkor ne csak az orvostól várjuk a csodát! Ha már elmentünk orvoshoz és nem javult az állapotunk, vagy nem éreztük kielégítőnek a tanácsait, akkor próbáljunk meg mi magunk is utánajárni annak, hogy milyen megoldások léteznek még. Ilyen megoldások lehetnek például az olyan ruhaneműk, vagy lábbelik viselése, amik valamilyen módon segítenek a problémánk orvoslásában. Rengeteg olyan öltözék, lábbeli és egyéb gyógyászati segédeszköz létezik amikről az emberek (és az orvosok) nem is hallottak még.
Vegyük csak példának az összeérő combok miatt kialakult sebesedéseket, bőrelváltozásokat: amikor elmegyünk vele bőrgyógyászhoz ő fel fog írni rá valamilyen kenőcsöt, vagy gyógyszert, de nem feltétlen fogja megkérdezni, hogy pontosan mi miatt alakult ki a sebes, gyulladt terület. A kialakulásának ugyanis lehet, hogy az volt az oka, hogy a hölgy szoknyát hordott és alatta összedörzsölődtek a fedetlen combjai - ezt pedig könnyedén meg lehetett volna előzni egy hosszú szárú női bugyival, vagy egy direkt erre a célra kifejlesztett combvédő pánttal, vagy csipkével.
Ezek a termékek viszont nem feltétlenül fognak se az orvos, se a beteg eszébe jutni, hiszen nincs a köztudatban se a probléma, se az, hogy a megoldására már feltalálták ezeket a speciális szilikoncsíkos pántokat.

Mit lehet tenni rossz testtartás ellen?

Elsőre nem feltétlenül jut eszünkbe, pedig igenis vannak olyan ruhaneműk és lábbelik, amik tudnak segíteni a rossz testtartáson. Egy tartásjavító pánt viselésével jelentősen csökkenthető a görnyedt ülés miatti hátfájdalom. Álló munkát végzőknek pedig egy gyógypapucs vagy szandál jelenthet megváltást, hiszen nemcsak a lábaknak, de a hátnak is segít majd a súlyelosztásban és a megfelelő tartásban.

Derékfájás és felfázás elleni praktikák

Derékfájás esetén elsősorban a gyógytorna, a masszázs és az aktív életmód segíthet, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy magas derekú fehérneművel, vagy derékmelegítővel melegen tarthatjuk és megóvhatjuk ezt a területet. Egy speciális gyógypapucs, vagy gyógytalpbetét szintén segíthet abban, hogy kevésbé fájjon a derekunk.

Összeérő combok okozta kisebesedés elleni praktikák

Nincs annyira előtérben, de nagyon kellemetlen panaszokat okozhat, ha a combjaink kidörzsölődnek a ruha alatt. Ilyenkor sokkal könnyebben elfertőződhet, kisebesedhet, begombásodhat a fájdalmas kipirosodott bőr. Ez a probléma viszont könnyen megelőzhető, ha hosszú szárú alsóneműt, vagy kifejezetten a szoknyák alá tervezett combvédő csipkét/pántot hordunk.

Lábdagadásra és visszeres panaszokra - kompressziós harisnya!

A kompressziós harisnyák, combfixek és térdfixek nincsenek annyira benne a köztudatban pedig hihetetlenül nagy segítséget tudnak nyújtani a fájós, dagadós lábak kezelésében. Kompressziós szorító hatásuk miatt serkentik a vérkeringést ami által csökkenteni tudják a dagadást és a nehéz láb-érzést.

Ezüstszálas zokni lábszag és körömgomba ellen? Igen!

Az ezüst antibakteriális hatása köztudott, de az már kevésbé, hogy az ezüstözött poliamidszál zokniba szőve is ki tudja fejteni a hatását és segít elpusztítani a baktériumokat amik a kellemetlen szagok és a gombásodás okozói.