0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Összeérő Combok

Az összeérő combok miatt kialakuló dörzsölődés és sebesedés számos embernek okoz problémát. Szerencsére már kifejlesztettek olyan speciális combvédő pántokat és csipkéket, amikkel gond nélkül lehet szoknyát is viselni.

Combkidörzsölődés - mit tehetünk ellene?

Sok nőnek és férfinak is gondot okoz az összeérő combok okozta combkidörzsölődés ami akkor is panaszt okozhat, ha az adott illető nem túlsúlyos. A probléma ugyanis inkább alkati kérdés - vagyis attól függ, hogy a testünk hol raktározza jobban a zsírt. Így olyanoknál is előfordulhat például, akik rendszeresen és sokat sportolnak, nagyobbak a combjaik és a sok mozgás miatt több súrolódás éri őket.

Mi okozza a combok belső felének kidörzsölődését, kisebesedését?

Férfiaknál azért sem olyan ismert a probléma, mert a nadrágjuk szára megvédi a combjaikat és eleve nem a combjukon szokott raktározódni a zsír sem. Nőknél a szoknyák alatt semmi sem védi meg az egymáshoz dörzsölődő combokat és akkor még nem is beszéltünk a rövid shortokról és forrónadrágokról!
A harisnya viselése javíthat a dolgokon, de a műszálas anyag szintén irritálhatja a bőrt, valamint a melegebb napokon kész horror tud lenni a viselése.
Van akinek egy vékonyabb anyagú leggings sem elég vastag és ugyanúgy kidörzsölődik, fájdalmas benne a járás.

Mit lehet tenni a combkidörzsölődés ellen?

Első körben orvosolni kell a problémát olyan száras fehérnemű (sportnál vastagabb, hosszabb sportleggings) viselésével, ami a belső comb részen direkt megerősített anyagból van. Egy hosszú szárú boxeralsó, vagy női száras bugyi megfelelő védelmet fog nyújtani a comboknak egész napon át. Arra kell figyelni, hogy szellős, pamutos anyagból legyenek, de a szegélyük tartalmazzon elasztánt is (így meggátolható a felgördülés). A légáteresztő anyag fontos lehet a már kialakult sebek és pirosodsodás gyógyulása szempontjából, valamit nagy melegben is ideális viselet tud maradni.
Akik szeretnék ha a száras alsójuk bombabiztosan a helyén maradna és bónuszként még alakot is formálna, azok válasszák a rugalmasabb anyagú alakformáló száras alsókat!

Combvédő csipke - a szexis megoldás

Pár éve van csak a piacon a kifejezetten erre a problémára megálmodott combvédő csipke. Ez a csipkepánt nemcsak megvédi a combokat, de kifejezetten szexis, vonzó összhatást is kelt a lehető legnagyobb szellőzés mellett. Így nem kell majd azon aggódni, hogy a szoknyánk fellebbenésénél kilátszhat a száras alsónk. Helyette csak egy csábító csipkepánt fog látszódni.
Az elmozdulást és a le- vagy felgördülést a belső szegélyen elhelyezett szilkoncsíkok akadályozzák meg.

Persze, fontos tudni ezekről a pántokról, hogy az anyaguk és a jellegük miatt nem lesznek olyan tartósak és stabilak, mint egy száras alsó - éppen ezért inkább alkalmakra szoktuk ajánlani olyan hölgyeknek, akiknek kisebb részen ér össze a combjuk. Akiknél komolyabb a probléma, azoknak ott vannak még szaténból készült combpántok is. Ezek a pántok tartósabbak és az anyaguk könnyebben csúszik el egymáson. Ezt a pántot már mindennapi használatra is tudjuk ajánlani, de azt ne felejtsük el, hogy a legkényelmesebb, legbiztosabb megoldás továbbra is a száras-alsóviselés!

Mozgás és diéta összeérő combok ellen

Azoknak akik szeretnék magát a dörzsölődést megszüntetni természetesen adott a lehetőség (bár nem feltétlenül járnak majd sikerrel). Mi fontosnak tartjuk, hogy egy nő akkor is viselhessen gond nélkül szoknyát, vagy ruhát, ha összeérnek a combjai. Próbálják meg nyugodtan célzott mozgással és testzsír csökkentéssel megoldani a problémát, de közben ne tagadják meg maguktól a szoknyaviselést (amikor tudnák ők is visleni egy combvédő pánttal, vagy száras alsóval)!
Természetesen az egészségesebb, izmosabb, mozgékonyabb testre való törekvés mindig a legjobb út. Az izmosság és a zsírszázalék csökkenése a bőr feszesedését, strapabíróságát is magával fogja hozni ami még összeérő, alapjáraton szélesebb combok esetén is gátolja a kidörzsölődést.
Viszont ha sikerül a fogyás, nem vagyunk elhízva, és rendszeresen sportolunk, akkor ne essünk abba a hibába, hogy elkeseredünk a combjaink összeérésén és továbbra sem viselünk szoknyát, vagy ruhát! Van akinek tényleg olyan a testfelépítése és a bőrszerkezete, hogy (hacsak nem éheztei magát anorexiába) mindig össze fognak érni és emiatt kidörzsölődni a combjai!
Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne viselhessük azt, amit a szívünk mélyén a legjobban szeretnénk!