0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Dressa Summer Week akció KARÁCSONYI AKCIÓ -20%
Kuponkód: xmas20
Felhasználható minden DRESSA®, BELLISSIMA®, ISSIMO® márkájú termékre!

Harisnya


Keress egyszínűt, mintásat, színeset, vagy speciális gyógyharisnyát, nálunk nincs olyan típus, amit ne találnál meg. Dobd fel Te is az öltözékedet egy hozzád illő harisnyával! Népszerű keresések: fekete harisnya » , fehér harisnya » , testszínű harisnya »


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod

Product was successfully added to your shopping cart.
96 termék az oldalon:

1 - 96 termék, Összesen:216

1 - 96 termék, Összesen:216

Most akkor Harisnya, vagy Harisnyanadrág?

A harisnyák eredete egészen a reneszánsz korig nyúl vissza, amikor a férfiak elkezdtek feszülős selyemnadrágokat viselni. Később elterjedt a kötött anyagokból készült változata, de ezeknek a harisnyáknak még nem volt nadrágrészük és csak térdig, vagy combközépig értek. Ezek a modellek csak úgy maradtak fent, ha harisnyatartót viseltek hozzá. Valójában ezeket a darabokat nevezzük harisnyának.
Azokat a harisnyákat, amiknek nadrágrészük is van harisnyanadrágnak hívjuk, de az évtizedek alatt több változás is történt a harisnyaviselés terén, ami miatt ma már nem sok ember tudja, hogy mi a különbség egy harisnya és egy harisnyanadrág között. Először is az elasztikus anyagú, poliamid felhasználásával készült harisnyanadrágok kiszorították a piacról a rugalmatlanabb, csak harisnyatartóval viselhető harisnyákat. Értelemszerűen ez azért történt, mert a harisnyanadrágokkal sokkal kevesebbet kellett bajlódni, nem villant ki a végük a szoknya alól és egész nap a helyükön maradtak.
A másik ok, amiért a harisnya szó helyes használatát nem ismerjük az az, hogy a harisnyanadrágok egyre kevésbé keresett ruhaneműnek számítanak. A fiatalabbak inkább Leggingset viselnek önmagában, vagy semmit sem vesznek fel a szoknyák és rövidnadrágok alá.
Összességében tehát a harisnyanadrágok gyors felemelkedése, majd hanyatlása vezetett oda, hogy manapság a harisnya szót a harisnyanadrággal párosítják az emberek.

Miért érdemes harisnyát viselni?

Annak ellenére, hogy a harisnyák népszerűsége leszálló ágban van, azért még mindig nagyon sokan hordják őket. Rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amit egy szemfüles nő, vagy férfi könnyedén ki tud használni.

1. Megóv a hidegtől

Manapság elsődleges szempontnak számít, hogy a harisnyák a tapadásuk és az anyagvastagságuk folytán rendkívül jól szigetelnek és megóvják viselőjüket a fagyoskodástól és a felfázástól anélkül, hogy halmozni kellene a rétegeket. A hidegebb hónapokban elő szoktak kerülni a harisnyák, amiket vagy önmagában szoknyával, vagy nadrágok alatt aláöltözetként használunk.

2. Összetartja az alakot és szebbé teszi a lábakat

A hölgyek számára elsődleges szempont lehet, hogy egy rugalmas harisnya úgy tud öltöztetni, hogy közben összefogja, formálja is az alakot. A bőrszínű, áttetsző harisnyák viselésével szebbnek, egyenletesebbnek tűnik a bőrünk. A jól megválasztott harisnyával varázsolhatunk maguknak egyenletesebb színű, fényesebb, barnább, fehérebb, vékonyabb, szexisebb lábakat is.

3. Mutat is, meg nem is

Nincs olyan passzentos nadrág, vagy akár leggings, ami annyira feszesen simulna a lábakra, mint egy harisnya. Ha szeretnél úgy lábat villantani, hogy közben mégsem teszed közszemlére a bőrödet, akkor az csakis harisnyával fog sikerülni, hiszen úgy simul rá a lábakra, mint egy második bőr. Így még a hidegebb időkben is lehet nőies az öltözékünk. Üzleti, vagy ünnepi eseményeken, színházban és egyéb formális öltözéket megkövetelő rendezvényeken még manapság is illetlenségnek számít, ha a lábaink csupaszon vannak (függetlenül attól, hogy mennyire néznek ki jól, vagy rosszul).

4. Vehetsz belőle akármennyit!

A harisnyák másik nagy előnye, hogy anélkül tudjuk velük felújítani, színesebbé tenni a ruhatárunkat, hogy vagyonokat dobnánk ki az ablakon. Az alacsony áruk persze abból fakad, hogy nem olyan tartósak, de ezért bőven kárpótolhat minket az, hogy többféle színben, vastagságban és típusban is betárazhatunk belőlük nagyobb kiadások nélkül. Egy különleges Mintás harisnyával könnyedén fel lehet dobni egy egyszerűbb szettet is!

5. Megoldás lehet a visszérproblémákkal küzdőknek

Vannak olyan Kompressziós harisnyák, amik a bokánál direkt szorosabbak és így segítenek a kitágult vénáknak felfelé pumpálni a vért.

6. Sportolás és mozgás közben is segíthet

Mozgás és sportolás közben elsősorban a hideg ellen szoktuk viselni őket. Viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy manapság sportruházatként is feszes, testhezálló leggingseket, felsőrészeket, és kompressziós ruhaneműket szoktunk viselni, amik szintén a harisnyából "születettek".