0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Harisnyakötő

A menyasszony viseljen harisnyakötőt, vagy combpántot a ruha alatt! Nálunk könnyedén rendelhetsz online, majd elveszthetsz egy ilyen csábító csipkés pántot!

8 termék az oldalon:

8 db

8 db

Hogy mi is az a harisnyakötő?

A harisnyakötő egy ruházati kiegészítő: egy keskeny szövet szalag, a comb köré rögzítve, mely arra szolgál, hogy a harisnyát, vagy néha hosszú szárú zoknit megtartsa.

Egy kis történelmi áttekintés a harisnyakötőkről:

Már az 1800-as évektől használják, ám ekker még csak a térd fölé rögzítették, csatokkal, vagy spirálrugókkal. Előszeretettel viselték férfiak és nők egyaránt, az éppen aktuális divat irányzatoktól függően. Gondosan díszítették, sokszor neveket, dátumokat, mottókat és vicces mondásokat hímeztettek rájuk.

Az 1900-as években a gumizsinór megjelenésével a harisnyakötő használata is fejlődőtt és sokkal praktikusabbá vált. Már nem csak a térd fölé, hanem a combhoz is tudták rögzíteni. Nagyobb rétegnek is elérhetővé vált, mint például a szolgáknak és szobalányoknak az 1920-as években.
A harisnyakötők fénykorszaka az 1930-as és 1940-es években volt. Funkciójuk új értelmet is nyert: a nők tudtak kisebb értékeket magukkal vinni, vagy akár elrejteni, mint például egy laposüveget az amerikai Szesztilalom idején.

A férfinép bekapcsolódása a combpántok imádatába:

Az 1960-as évek elejétől sok férfi magazinban jelentez meg képek női alsóneműkről, melyeken a modellek harisnyát és harisnyakötőt viseltek, alsónadrágokkal, fűzőkkel vagy melltartókkal.Ezeknek a képeknek köszönhetően a köztudatban a harisnyakötő erotikára és pornográfiára is asszociáltathat.

A 21. században a harisnyakötők még mindig eredeti funkciójukat szolgálják: harisnyát tartanak meg. Elérhetőek nagyon sok stílusban, legtöbbször fehér színben, bézs-pink vagy fekete színekben. Általában nylon és lycra anyagokból készülnek. Kapható már bugyival vagy fűzővel együtt, melyhez hozzá lehet csatlakoztatni a harisnyakötőt. 

Esküvőkön kötelező viselet!

Ahol pedig a legtöbb szerepet kap: az esküvők A nyugati kultúrákban fontos kelléke a nő esküvői öltözéséknek a harisnyakötő. Amellett, hogy megtartja a harisnyát a nagy ruha alatt, még egy szerepe van. A ceremónia végén a vőlegénynek kell eltávolítania, mely a deflorálást hivatja jelképezni.

Más források jó szerint szerencsét, közeli házasságot hoz, ha valaki megszerez egy darabot a menyasszony öltözékéből. Ezért miután a vőlegény leveszi azt a menyasszonyról, még nem házas férfivendégek közé dobja. Erre a mennyasszonyi csokor eldobása után kerül sor.

Egy babona szerint az a férfi és az a nő, akik elkapják a harisnyakötőt és a csokrot, leszneka a következők, akik megházasodnak (nem feltétlenül egymást veszik el). Ezután a férfinek fel kell húznia a harisnyakötőt annak a hölgynek a lábára, aki elkapta a csokrot, és a párnak együtt kell táncolnia a következő táncnál.

Nézz körül nálunk és találd meg a tökéletes harisnyatartót, vagy harisnyát, hogy tökéletesen nézhess ki a nagy napon!