0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. XS
 13. S
 14. M
 15. L
 16. XL
 17. XXL

Product was successfully added to your shopping cart.

Kompressziós Harisnya

A kompressziós harisnyákat (régi kifejezéssel: gumiharisnya) elsősorban visszeres panaszok, vagy trombózis utáni regenerációhoz szokták javasolni. A bokára nyomást gyakorol, ezáltal a vénák átmérője összeszűkül, így a vér gyorsabban áramolhat és kisebb a valószínűsége, hogy vérrögök képződnek.

28 termék az oldalon:

28 db

28 db

A ,,kompressziós" szó jelentése nyomás, összenyomás. Ebből kiindulva, nem nehéz kitalálni, hogy a kompressziós harisnya (régi kifejezéssel: gumiharisnya) szó alatt egy olyan harisnyára kell gondolni, amely arra lett kitalálva, hogy megelőzze és megakadályozza a vénás rendellenességek kialakulását. A hagyományos harisnyákkal ellentétben, ezek a harisnyák a szorítőerőt a bokánál és a lábfejnél fejtik ki, majd fokozatosan felfelé egyre csökken a szorításuk. Hasznos kiegészítője lehet sportolóknak, várandósoknak, fájós lábúaknak, ülő munkát végzőknek, vagy olyan személyeknek, akik sűrűn, hosszú utakat tesznek meg ülő-helyzetben.

Fontos tudni, hogy a kompressziós harisnyákat 4 külön osztályba soroljuk a szorítás mértékétől függően, amit higanymilliméterben (Hgmm) kell mérni.

A Kompressziós Harisnyák 4 osztálya:

I. osztály: (15-21 Hgmm): Fáradt lábaknál, a fáradtságérzet enyhítésére; enyhe visszértágulat (még nem történt ödémaképződés) esetére; várandós nőknél kezdődő visszértágulat kezelésére - nálunk ezeket a harisnyákat fogod megtalálni (az erősebb szorításúaknál szükséges az orvosi konzultáció)

II. osztály: (23-32 Hgmm): Erős, fáradt lábfájásnál; ödémaképződéses visszértágulat esetén; trombofelbitisznél; enyhébb fekélyesedés után; visszérműtét után; komolyabb várandóssági visszértágulat folytán

III. osztály: (34-46 Hgmm): Trombózis utáni visszérelégtelenség esetén; erős ödémaképződés esetén; komolyabb fekélyesedés gyógyulását vagy másodlagos visszérgyulladást követően

IV. osztály: (49+ Hgmm): Nyiroködéma és elefantiázis esetén

Hogyan kell felvenni egy kompressziós harisnyát / gumiharisnyát?

1. Érdemes még a nap elején, felkelés után felhúzni, mert olyankor a legkisebb a láb átmérője, ami a nap folyamán egyre nagyobb lesz a lábdagadás miatt.
2. Fontos az is, hogyha előtte megfürdünk, akkor legyen minél szárazabb a bőrünk, mert ha egy kicsit is nedves lesz, akkor sokkal nehezebben tudjuk majd felgörgetni rajta a harisnyát.
3. Üljünk rá egy székre, amiről könnyedén fel tudunk majd állni!
4. Görgessük fel a harisnya egyik szárát addig, hogy csak a lábujjrész maradjon!
5. Óvatosan illesszük rá a lábujjainkra, majd lassan görgessük fel a harisnyát a lábszárunk közepéig!
6. Ismételjük meg a műveletet a másik lábunkon is!
7. Ezután álljunk fel és felváltva húzzuk az egyik majd a másik oldalát a harisnyának, addig, amíg el nem érünk a combunk közepéig!
8. Onnantól már mindkét oldalt is húzhatjuk egyszerre, de figyeljünk rá, hogy mindezt nagyon óvatosan, odafigyelve tegyük, hogy nehogy kiszakadjon! Közben folyamatosan egyengessük az anyagot, hogy szépen feszesen simuljon a bőrünkre!