0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Hogyan számítsd ki a melltartóméreted?

Melltartó méret mit jelent?

A melltartó méret egy mell alatti cm-es körméretből és egy betűvel jelzett kosárméretből áll, aminek egyszerű a kiszámítása, de kutakodás nélkül sehol nem találkozik vele az ember lánya. 
Tudtad, hogy a legtöbb nő rossz méretű melltartót hord anélkül, hogy tudna róla? Az még megeshet, hogy a körméretet eltaláljuk, de a kosármérethez már számolásra is szükség van és aki csak úgy érzésből, vagy megszokásból választja ki a méretét, annál bizony könnyedén előfordulhat, hogy a kosármérete tűl szűknek, vagy bőnek bizonyul. 

A helyes melltartó méret kiszámítása:

A legegyszerűbb módja a megfelelő mellméret kiszámításának egy sima centis méréssel történik, amivel könnyedén és kényelmesen kiderítheted, hogy a melltartó méretek közül melyik a számodra megfelelő. Ha nem akarod te kiszámolni a méretedet, akkor van egy ennél is egyszerűbb módszer: a Melltartó Méret Kalkulátorunk, ami kiszámítja helyetted a megfelelő méretet miután beírtad az adataidat. Ha szeretnél te magad számolni, akkor ezen az oldalon leírtuk neked, hogy mi az a 3 egyszerű lépés, amivel kiszámíthatod a melltartó méretedet:


1. Lépés: A mell alatti körméret meghatározása:

Ügyelj rá, hogy a centi vízszintes legyen! Nem szabad túl bőnek, vagy szorosnak lennie! Végy egy nagy levegőt közben, hogy a lehető legkisebb méretet kapd! Miután megvan az érték keresd ki az alábbi táblázatban:

Mell alatti körméretMelltartó körméret nagysága
63-67 cm65
68-72 cm70
73-77 cm75
78-82 cm80
83-87 cm85
88-92 cm90
93-97 cm95
98-102 cm100
103-107 cm105
108-112 cm110
113-117 cm115
118-122 cm120

2. Lépés: A mellbőség mérése (mellszélesség mérése):

Egy szivacs nélküli melltartóban mérd meg a mellbőségedet! (Mivel a melleid a melltartóban meg lesznek tartva, ezért a mellbőséget is egy sima, nem Push up-os melltartóban kell megmérni, mert a bőség nagyobb lesz felpolcolt, mint sima állapotban!) Állj egyenesen és mérd meg centivel a melleid legszélesebb pontját! Ügyelj rá, hogy a centi vízszintesesn álljon és ne legyen túl szűk, vagy bő!


3. Lépés: A kosárméret kiszámítása:

Vond ki a mellbőségedből (2. Lépés) a mell alatti körméretedet (1. Lépés)! Ezután a kapott különbséget keresd ki a táblázatunkban és már meg is kaptad a kosárméretedet!Különbség (cm)Kosár
12-13 cmA
14-15 cmB
16-17 cmC
18-19 cmD
20-21 cmE
22-23 cmF
24-25 cmG
26-27 cmH
28-29 cmI
30-31 cmJ

Megjegyzés: Bár könnyen ki lehet számolni, hogy mekkora a melltartó méreted centivel, azért azt fontos megjegyezni, hogy ez a mérési mód nem mindig ad tökéletes egyezést. Számos tényező befolyásolhatja ugyanis az eredményeket, köztük:

Ha megesne veled, hogy valamilyen oknál fogva nem lesz a jó a kiszámított méret, akkor sem kell csüggedned, hiszen általában egyel nagyobb, vagy egyel kisebb méretcserével orvosalható a probléma a következő módon:

Melltartó méret átváltó: Ha a mell alatti körméret túl bőnek/szorosnak bizonyul:

Ha pl.: a 85/B méretű melltartó körméretét túl nagynak érzed,akkor célszerű helyette egy 80/C méretűt kipróbálni. Ennek azonos a kosármérete, de szűkebb a körmérete. Ha túl szorosnak, akkor egy 90/A méretűt próbálj meg!

Ha a kosárméret túl szűknek/bőnek bizonyul:

Ha pl.: egy 85/B méretű melltartó kosarát túl szűknek érzed,akkor célszerű helyette egy 85/C méretűt kipróbálni.Ennek a körmérete azonos, de a kosármérete nagyobb.Ha túl nagynak, akkor egy 85/A méretűt próbálj meg! 

Ha kiszámoltad a méretedet, akkor irány a melltartó kínálatunk »

Melltartó mérettáblázat, melltartóméretek, melltartó kosárméretek:

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy milyen egy jó fehérnemű?
Találd meg a hozzád illőt a Dressa Fehérnemű Szakértői Központ segítségével! »