0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Lábbeli


Válassz egy kényelmes lábbelit magadnak vagy párodnak, legyen szó papucsról, klumpáról, mamuszról vagy akár talpbetétről


Válassz kategóriát:

Product was successfully added to your shopping cart.

Használd a menüt a termékek kereséséhez!

A Dressa lábbeli kínálati folyamatosan bővül! Hogy mit találsz jelenleg nálunk?

PAPUCSOKAT
A papucsok története egészen az ókorig vezethető vissza. Ekkor érzett ugyanis szükséget az ember arra, hogy talpát valami elválassza az Anyaföldtől. A naphosszat tartó munkavégzés során kellett valami, ami tartja az ember lábát, lehetővé téve a hosszútávú munkavégzést. Kezdetben állatokról lenyűzott bőrt használtak a cipő talpának, ez csak később a cipők formai változásának, illetve a technológiai fejlődéssel lehetővé váló új anyagoknak köszönhetően vált elavulttá. A 21. században már az otthoni papucs viselésen kívül kizárólag a nyári időszakban, illetve egyes szakmákban találkozhatunk papucsokkal. Fontos az elején tisztázni mit is nevezünk papucsnak? Papucsnak nevezünk minden olyan lábbelit, amelynek nyitott a sarokrésze, valamint a talpának két oldalát összeköti valami (Pl. a lábujjközös papucsnál az anyag ami egyben tartja, a klumpánál pedig a felsőrész).

SZANDÁLOKAT
Ha egy papucsnál zártabb, elegánsabb, ám cipőnél mégis lazább, szellősebb viseletet keresel, a szandált Neked találták ki. A papucs család tagja, mivel alapkoncepciójuk megegyezik. A szandál - hasonlóan a papucsokhoz - egy talprészből és pántokból áll. Ami megkülönbözeti a papucsoktól az a pántok és csatok mennyisége, valamint elhelyezkedése. A szandálok jellemzően rendelkeznek bokarésszel, amely stabilitást ad a lábnak, rögzítve a bokát. Kifejezetten előnyös lehet a bokaproblémákkal küzdők számára. Emellett a szandál, felépítéséből adódóan jótékony hatással van a talp szerkezetére, ugyanis több teret ad a szabad mozgásnak A szandálok általában legalább 3 csattal készülnek és feljebb helyezkednek el mint a papucsok esetében. Előnyei közé tartozik a szandálnak, hogy nyitott kialakítása ellenére, van egy zártabb megjelenése, ami miatt olyan helyekre is fel tudod venni, ahova egy papucsot esetleg nem. A legtöbb ma kapható szandál megkapta a szükséges talpbetétet/ talpkialakítást, ahhoz, hogy jótékony hatással legyen a lábra. Manapság több féle kialakítással készítenek papucsokat, magas sarkútól kezdve a multicolor megjelenésig. A maximális minőség és kényelem elérése érdekében bőr szandálokkal dolgozunk amelyek között egyaránt megtalálhatók női- és férfi lábra valók is. Olyan vezető márkákkal dolgozunk együtt szandálok terén is, mint például Scholl vagy a Leon.

MAMUSZOKAT

és TALPBETÉTEKET