0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Papucs


Kínálatunkat a legjobb minőségű, legmegbízhatóbb márkákból állítottuk össze, mint például a Scholl vagy a Leon. A legjobbat szeretnénk nyújtani a Számodra, keress akármilyen típusú papucsot. Gyógypapucstól kezdve a könnyű komfortos otthoni papucsig, nálunk szinte mindent megtalálsz!


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 40,5
 2. 40.5
 3. 42,5
 4. 40,5
 5. 37,5
 6. 37.5
 7. 35.5
 8. 39,5
 9. 41,5
 10. 35,5
 11. 35
 12. 36
 13. 37
 14. 38
 15. 39
 16. 40
 17. 41
 18. 42
 19. 43
 20. 44
 21. 45
 22. 46
 23. S
 24. M
 25. L

Product was successfully added to your shopping cart.
96 termék az oldalon:

1 - 96 termék, Összesen:152

1 - 96 termék, Összesen:152

A papucsok története egészen az ókorig vezethető vissza. Ekkor érzett ugyanis szükséget az ember arra, hogy talpát valami elválassza az Anyaföldtől. A naphosszat tartó munkavégzés során kellett valami, ami tartja az ember lábát, lehetővé téve a hosszútávú munkavégzést. Kezdetben állatokról lenyűzott bőrt használtak a cipő talpának, ez csak később a cipők formai változásának, illetve a technológiai fejlődéssel lehetővé váló új anyagoknak köszönhetően vált elavulttá. A 21. században már az otthoni papucs viselésen kívül kizárólag a nyári időszakban, illetve egyes szakmákban találkozhatunk papucsokkal. Fontos az elején tisztázni mit is nevezünk papucsnak? Papucsnak nevezünk minden olyan lábbelit, amelynek nyitott a sarokrésze, valamint a talpának két oldalát összeköti valami (Pl. a lábujjközös papucsnál az anyag ami egyben tartja, a klumpánál pedig a felsőrész). A következőkben szeretnénk használható információkat adni Neked az egyes papucsok anyagáról, funkciójáról, előnyeiről:

Milyen típusú papucsok vannak? 

Ha papucsokról beszélünk két dolgot már rögtön az elején tisztáznunk kell. Még pedig azt, hogy az adott papucs nyitott, avagy zárt? A nyitott papucsok leginkább szembeötlő jellemzőjére a névéből rá lehet jönni, ugyanis a nyitott sarokrészen felül az orra, és sokszor a talp tetején (nem)fedő rész is nyitott. Ezen a kategórián belül megkülönböztethetjük a lábujjközös, illetve a hagyományos kialakítású papucsokat. Az előbbi általában jóval nyitottabb mint hagyományos társa, akit általában két pánt tart össze. A megszokott papucsokat legtöbbször csattal szabályozható szíjjal látják le, a maximális kényelem érdekében. Másik típusa a zárt papucsok. Ezek jellemzően a klumpák melyet kifejezetten ajánlunk egészségügyi dolgozóknak, vendéglátósoknak, vagy bárkinek aki olyan helyen dolgozik ami egész napos álló munkát végez.

Milyen anyagból készülhetnek?

Először a papucsok talpának anyagait vegyük górcső alá. Eredetileg bőr anyagú papucstalpakat előbb fa, manapság meg főként műanyagok váltották fel. A fa talpú papucsok azokból az időkből maradtak vissza amikor még a technológia nem tette lehetővé a műanyagok használatát, így a fa volt a legmegbízhatóbb anyag. Ma már használata nem olyan széles körben elterjedt, ám sokan erre esküsznek. Masszív összetétele miatt nem enged olyan szabad mozgást a lábnak, így hosszútávon kifizetődő megoldás lehet a fapapucs. Műanyag talpú változatai széles körben elterjedtek. Elsődleges oka, hogy műanyag talpra váltott az emberiség, az a gravitáció. Rengeteg olyan balesetet jegyeztek fel az idők során amelyek elcsúszásból következtek. Ezt tudta remekül orvosolni a műanyag talp amelyet csúszásmentes kialakításúra is el tudtak készíteni. A mai értelemben vett csúszásgátlós papucsok már egy új szintet képviselnek, ám megjelenésükkor a hagyományos papucsok is jelentősen javították a csúszás mentesen eltöltött napok számát. Felső részét illetően kínálatunkat tekintve főként bőr felsőrésszel készített papucsokat tartunk. Az egyik legmegbízhatóbb, legstrapabíróbb, ezzel együtt jelenleg az egyik legköltségesebb anyag a cipőiparban. A legtöbben ezt választják. Emellett készülhet még a papucs felső része műbőrből, ami egy bőrhatású műanyag, textilből, illetve egy bőr állagától jóval rugalmasabb műanyag, a gumi. A gumi papucsok térhódítása a 2000-es években kezdődött ekkor vált divattá az egy formába kiöntött lábbelik viselése. Előnye, hogy ad egy jellegzetes érzést amikor az ember lábán van, ám anyagösszetétele miatt viszonylag könnyen elöregszik, megy tönkre ezáltal. Ki kell térnünk a viselés helyére is anyag szempontjából. Fontos eldönteni, hogy a válaszott darabot otthon, utcán, vagy munkahelyen fogjuk hordani. Ezen szempontok befolyással vannak az anyagösszetételt illetően. Otthoni viseletre szánt papucsok általában könnyedebb anyagból, sokszor textilből készülnek és kevéssé strapabírók, mivel otthoni környezetben használjuk, nincs kitéve akkora terhelésnek. Az utcai viselésre készült papucsok már jóval masszívabb anyagból készülnek, tekintve hogy keményebb felületen kell helyt állniuk. A munkahelyi papucsok annyiban különböznek az utcai papucsoktól, hogy általában zselés talpbetéttel rendelkeznek ami megkönnyíti a lábnak az egész napos álló munkát vagy pedig munkavédelmi kialakításúak, amely azt jelenti, hogy a teljes papucsot úgy készítették, hogy abban a dolgozó ember könnyeden érezze magát egész nap és a munka mellett nem legyen még az állás is teher számára.

Gyógy- vagy nem gyógy?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy az adott papucs amit a kezünkben tartunk gyógypapucs-e vagy sem? Egyáltalán mitől gyógypapucs a gyógypapucs? A válasz a belső talp kialakításában, illetve a sarokmagassában rejlik. Gyógypapucsnak az olyan papucsokat nevezzük amelyek rendelkeznek zselés, bőr talpbetéttel, valamint legalább 3,5 cm sarkomagassággal. Ezek után könnyedén el fogod tudni dönteni, hogy a piacon súlyos pénzekért árult papucsnak álcázott lábbelik valóban gyógypapucsok-e. 

Márkáink

Kínálatunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy abban a legjobb minőségű, legmegbízhatóbb márkák kerüljenek bele. Így a kínálatunk zászlóshajóit olyan márkák adják mint például a Scholl, a Leon vagy a Triumph

Mire kell odafigyelni papucs vásárláskor?

 • Méret

Vásárláskor mindig érdemes meggyőződni a megfelelő méretről. Ahány gyártó, annyi féle méretnagyság, szinte mindig cégnél más talphossz tartozik az adott mérethez. Webáruházunkban minden egyes terméknél megtalálod a hozzá tartozó mérettáblázatot, a hozzá tartozó talphosszúsággal!

 • Szín

Mindig ellenőrizd vásárlás alatt, hogy a megfelelő színt választottad ki! Emberből vagyunk, elő-előfordul a mellékattintás, amely egyes esetekben a választottól merőben eltérő színt eredményezhet! 

 • Anyagösszetétel

Minden egyes lábbelinél feltűntetjük az anyagösszetételt! Mielőtt kosárba helyezed a terméket, ellenőrizd, hogy tartalmaz-e olyan anyagot a választott papucsod amelyre allegriás vagy, esetleg a kedves családtagod, ismerősöd aki használni fogja, allergiás-e az adott lépő valamelyik alkotórészére.