0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Bőr papucs


A kategória jellemzője a természetes anyag és a kiváló minőség - mindez megfizethető áron. Egy bőr papucs remek választás azok számára akik hosszútávra szeretnének papucsot vásárolni és nem elégszenek meg a középszerű megoldásokkal. Egészség szempontjából az egyik, ha nem a legjobb választás a bőr lábbeli.


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 40,5
 2. 40.5
 3. 42,5
 4. 40,5
 5. 37,5
 6. 37.5
 7. 35.5
 8. 35
 9. 36
 10. 37
 11. 38
 12. 39
 13. 40
 14. 41
 15. 42
 16. 43
 17. 44
 18. 45
 19. 46
 20. S
 21. M
 22. L

Product was successfully added to your shopping cart.
96 termék az oldalon:

1 - 96 termék, Összesen:99

1 - 96 termék, Összesen:99

Amikor anyagösszetételről van szó, a kategória királya egyértelműen a bőr. A szó hallatán a megbízhatóság, minőség és exkluzivitás jut eszünkbe. Egyszerre ígér egy bőr papucs kényelmet és tartósságot. Természetes anyag lévén azt az érintést adja a lábnak, amit az megérdemel. Kiváló szellőzést nyújt, ami a nyár és a hőség közeledtével elengedhetetlen, az egészség szempontjából. Amellett, hogy kényelmes, nagyon strapabíró anyag.

Milyen bőrből készülhetnek a papucsok?

Nappabőr: Az anyag tapintásának szempontjából a legpuhább felsőrésszel a nappabőr rendelkezik. Alapanyagát tekintve legtöbbször marha- vagy báránybőrőből készül. Különbsége a hagyományos bőrtípusokhoz képest a cserzésben rejlik. Legelterjedtebb cserzési módszer a növényi cserzés, amikor növényi anyagokkal cserzik a bőrt, így elérve a puha tapintást amivel rendelkezik. Másik népszerű módszer a krómcserzés, aminek hatására ún. krómnappát kapunk. Jellemzően sötétebb színekben készítik (pl. sötétkék, zöld). A két cserzési mód végeredményben hasonlót ad, egy laikus számára szinte észrevehetetlen a differencia. A különbséget az anyagvastagság, a szín, illetve a szívósság. Anyagvastagságot tekintve a krómnappa valamivel vékonyabb, mint a klasszikus nappabőr (néhány tized mm-el). Szín szempontjából a sötétebb színeket általában krómnappából készítik míg a világosabb színek nappabőrből jönnek létre.  Szívósság tekintetében a növényi cserzett nappabőr finomabb, ezzel együtt nagyobb odafigyelést igényel, valamint érzékenyebb a külső hatásokra. Addig a krómnappa jól ellenáll akár a forró víznek is.

Boxbőr: A legáltalánosabb bőranyag a boxbőr. Tapintását tekintve normál, valamivel durvább mint a nappabőr. Alapanyaga legtöbbször marha- vagy báránybőr. A barkaoldalon kikészített bőrök közé tartozik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az állat "szőroldalán" végzik a bőr kikészítését. Cserzésének módja krómcserzés. Tartós és rugalmas anyag.

Kinek ajánljuk?

Amennyiben beltéri használatra keres papucsot, amely nincs kitéve extrém környezeti körülményeknek, javasoljuk a nappabőr papucsokat. Kényelmes puha tapintása könnyed érzést nyújt a lábnak. Ezzel együtt a nappabőr finom felsőrésze igényli a neki járó törődést, hogy időt álló maradjon. Ajánljuk orvosoknak, ápolóknak, pedagógusoknak, illetve olyan személyeknek akik egész napos beltéri állómunkát végeznek. 

Ha fontos, hogy a papucsod bírja a gyűrődést egy húzós napon is, akkor a Te anyagod a boxbőr lesz. Tartós anyagú lábbelik, amelyek jól bírják a külső környezeti hatásokat (kosz, súrolódás..). Mindemellett kényelmes érzést biztosítanak a lábnak. Ajánljuk egészségügyi dolgozóknak, vendéglátósoknak, valamint otthonra, de akár utcai viseletnek is!

A piacon megtalálható legjobb márkák, legjobb minőségű termékeiből válogattunk, mint például a Scholl, a Leon vagy a Lady Blu.