0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Milyen melltartót vegyek mell típus alapján?

A melleid formája alapján ilyen melltartót válassz

Átlagos alakú mellek

Akinek ilyen alakú mellei vannak az örülhet, hiszen a legtöbb gyártó erre a mellformára tervezi a melltartóit. Az ilyen típusú mellek kerekdedek, teltek és egy apró, középen elhelyezkedő mellbimbóban végződnek. Sok olyan nőnek van ilyen melle, akik megműtették őket.

Bármilyen típus megfelelő lehet!

Egymástól eltérő nagyságú mellek

Ha az egyik melled jelentősen nagyobb, mint a másik, akkor érdemes lehet melltartóbetétet tenni a kisebbik mell kosarába. Ha annyira nem nagy a különbség, akkor megfelelő lehet egy szivacsos, vagy push up betétes melltartó amelyik kerekdeddé és egyenletessé varázsolja a melleket.

Push up melltartó
Szivacsos melltartó

Kúp alakú mell

Ha a melleid nem kerekded, hanem inkább kúpszerű alakban végződnek, akkor gondod lehet azzal, hogy a melleid nem töltik ki egészen a kosarakat. Ez egy ritkábban előforduló mellforma és inkább a kisebb mellekre jellemző.

Push up melltartó
Minimizer melltartó

Apró mellforma

Apró mellforma esetén is hasonló a helyzet, mint a kúp alakú melleknél: az ilyen alakú mellek sokszor nem töltik ki teljesen a melltartó kosarait, ami kényelmetlenséghez vezethet és úgy festhet, mintha túl nagy lenne ránk a melltartó. A merevítők szintén kényelmetlenséget okozhatnak, mivel túl hosszúak és beleállhatnak a bőrödbe.

Merevítő nélküli melltartó
Push up melltartó

Omega alakú mellek, harang alakú mell

Az omega alakú mellek (egy lefelé fordított omega jelről kapták a nevüket) általában nagyobb mellméretekénél fordul elő (D, vagy afölötti kosárnál). Ez a mellforma az idő múlásával szokott kialakulni és kimondottan nehéz megfelelő típusú melltartót találni rá.

Tehermentesítő melltartó
Merevítő nélküli melltartó

Lapos mell

A lapos mellformának van egy tradícionális mell alakja, de közben a mellek nem elég teltek ahhoz, hogy kitöltsék a melltartó kosarát. Érdemes lehet melltartóbetétet használni, vagy olyan melltartót, aminek a kosarai rugalmas, feszülős anyagból vannak.

Minimizer melltartó
Merevítő nélküli melltartó

A melleid egymástól lévő távolsága alapján így válassz melltartót

Összeérő mellek

Ha a két melled középen összeér, akkor gondod lehet a melltartóválasztással, mivel a merevítők beleállhatnak ebbe az összérő részbe. Olyan melltartót érdemes keresned aminek vagy nagyon mélyen van, vagy nincs középső panel része.

Plunge melltartó
Merevítő nélküli melltartót

Elkülönülő mellek

A leggyakoribb típus elkülönülés szempontjából az, amikor a két mell nem ér egymáshoz, Ehhez a típushoz könnyebb melltartót találni.

Bármilyen típus megfelelő lehet!

Szétálló mellek, körte mell

Szétálló melleknél a mellek elkülönülnek egymástól és oldalra irányulnak, aminek hála egy háromszög alakzat keletkezik a mellek között. Olyan melltartót érdemes választanod, amelynek a középső panelje is ilyen háromszög alakú.

Tehermentesítő melltartót
Balconette melltartót

Egymástól távol elhelyezkedő mellek

Az egymástól távol elhelyezkedő melleknél nagyobb a távolság a két mell között, ami miatt szinte lehetetlen dekoltázst varázsolni bellőlük. Olyan melltartókat érdemes hordani, amiknek a középső paneljük szélesebb.

Push up melltartó
Merevítő nélküli melltartó

Egymástól távol elhelyezkedő, szétálló mellek

Az egymástól távol elhelyezkedő és külső irányba néző mellek az előző kettő kombinációja. A legfontosabb itt is az, hogy a melltartó középső panelja széles, háromszög alakú legyen.

Tehermentesítő melltartó
Merevítő nélküli melltartó

A mellbimbó típusok alapján így válassz melltartót

Előre néző mellbimbók

Ha mellbimbóid előre néznek, akkor könnyű dolgod van, mivel ez a standard állapot, amit a melltartókészítők figyelembe vesznek. Így a legtöbb melltartó típus szóba jöhet nálad.

Bármilyen típus megfelelő lehet!

Oldalra néző mellbimbók

Az oldalra irányuló melleket könnyedén középre lehet módosítani a megfelelő melltartóval. Olyan melltartót érdemes keresni rá, aminek keskeny a középső panelja és a kosarai több részből vannak összevarrva.

Tehermentesítő melltartó

Lefelé néző mellbimbók

Amikor a mellbimbóid lefelé néznek, akkor az általában annak a jele, hogy a melleid megereszkedtek, így a melltartót is ez alapján kell hozzá választanod. A fő szempont itt is az, hogy a kosarak ne csak egy, hanem lehetőleg minél több részből legyenek összevarrva.

Tehermentesítő melltartót
Szivacsos melltartó

A melleid függőleges elhelyezkedése alapján így válassz melltartót

Feszes mellek

Ha a melleid önmaguktól is szépen kerekdeden dombodnak ki, akkor azon szerencsések közé tartozol, akiknek akár melltartó sem kell a mindennapokban. Leggyakrabban a tinézser lányoknak és a műtött mellű nőknek van ilyen melle, de sokáig meg lehet őrizni ezt a tartást ha megfelelő melltartót hord az ember lánya.

Bármilyen típus megfelelő lehet!

Kissé megereszkedett mell

Ha oldalról egy kissé lejjebb vannak ereszkedve az eredeti állapotukhoz képest a melleid akkor már érdemesebb lehet melltartót viselned, hogy ne ereszkedjenek meg még jobban és tartást adjanak a mindennapok során.

Bármilyen típus megfelelő lehet!
Szivacsos melltartó

Megereszkedett mellek

Megereszkedett mellek esetén a mellek oldalról nézve már jól láthatóan elveszítették a feszességüket és szükségük van valamilyen tartásra. Olyan merevítős melltartót kell viselni rájuk, aminek minél több részből lett összevarrva a kosara.

Tehermentesítő melltartót
Szivacsos melltartót

Lógó mell

Ha a melleid már szinte teljesen elveszítették a feszességüket és mélyen van a végpontjuk, akkor mindenképpen szükséges melltartót viselned. A lényeg, hogy legyen bennük mervítő és a kosaraik minél több részből legyenek összevarrva. Ezen kívül jól jöhet egy szivcsbetét is, ami kerekdedebb formát ad a melleknek.

Tehermentesítő melltartót
Szivacsos melltartót

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy milyen egy jó fehérnemű?
Találd meg a hozzád illőt a Dressa Fehérnemű Szakértői Központ segítségével! »