62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Melltartó kosár típusok

Minden egyes melltartó típuson belül sokféle kosár típus is szokott lenni. Éppen ezért fontos tisztában lenni vele, hogy melyik kosár típus mit jelent.

Puha kosarak

Ezeknek a kosaraknak nincs külön szélük. A merevítő nélküli melltartóknak szokott ilyen egybe-kosaruk lenni. Ezek a kosaraknak lehetnek több részből összevarrva, vagy kipárnázva.

Egész kosarak

Az egész kosaras melltartók befedik a teljes mellet és ezzel nemcsak fedést, hanem jelentős tartást is adnak. Ennek a típusnak a szélei nem állnak el a bőrtől, ezért jó választás lehet ilyet viselni tapadós, szoros ruhák alá. Megereszkedett mellek esetén ajánlatos ilyen típusú kosárral ellátott melltartót viselni, mert szépen egybetartja és formálja a melleket. Általában a sportmelltartóknak is ilyen kosaraik vannak.

Kontúr kosarak

A kontúr kosarak akkor is tartják az alakjukat, ha éppen senki sem hordja őket. Ezek a kosarak merevítősek és egy vékony szivacsréteg található bennük, ami miatt meg tudják őrizni a formájukat. A kontúr kosarak gömbölyded formát adnak a melleknek, miközben nem növelik a méretüket, valamint elrejtik a mellbimbókat. A kontúr kosaras melltartók jól jöhetnek azoknak a nőknek, akik két melltartóméret között vannak, vagy az egyik mellük nagyobb, mint a másik.

 

Párnázott kosarak

A párnázott kosarú melltartókban van egy szivacs, vagy szilikon réteg, ami növeli a mellek méretét és szép kerekded formát ad.

Körberajzolt kosarak

A körberajzolt kosarak adnak egy plusz tartást a melleknek, mivel a kosarak széleinél van egy plusz bevarrás is. Sokszor úgy vannak elhelyezkedve a vízszintes pánton a kosarak, hogy nem rögtön a szélénél kezdődnek, hanem egy kicsivel feljebb.

 

 

Push up kosarak

A push up kosarakban nagyobb méretű szivacs, vagy szilikonbetét van alul és/vagy oldalt, ami megemeli, megnöveli, összébb-nyomja a melleket és  dekoltázst varázsol a kisebb mellű nőknek.

Balconette kosarak

A Balconette kosarak kicsit kisebben a demi kosaraknál. Ezek a kosarak vízszintesen vannak elvágva és félig takarják be a melleket. Megemelik és nagyobbnak mutatják a melleket. Általában van bennük szivacs betét is, ami még jobban megnöveli a mellméretet. Azért hívják balconette-nek, mert a vízszintes szélei miatt egy erkélyre hasonlít - amiben a mellek találhatóak.

Demi kosarak

A Demi kosarak vízszintesen fedik be a melleket és egy kicsit magasabban végződnek a Balconette típusúaknál. A legtöbb Push up melltartónak Demi kosarai vannak azért, hogy minél nagyobb dekoltázst lehessen bennük villantani. A Demi kosaras melltartók merevítői rövidebbek, mint az átlag, ezért megoldást jelenthetnek azoknak a nőknek, akiknek a karjaik alatt be szokott vágni a merevítő.

Balcony kosarak

A Balcony kosarak éppen csak egy kis részen V alakban nem fedik be a melleket, hogy hagyjanak dekoltázs-részt is. A középső panel általában mélyebben van és a kosarak nem adnak olyan fedést, mint egy teljes lefedettséget biztosító kosár.

 

Többszekciós kosarak

A több részből összevarrt kosarak általában kettő vagy annál több részből vannak kidolgozva. Régebben csak ilyen típusú melltartókat lehetett kapni. Ezek a varratok lehetővé teszik, hogy variálni lehessen a kosárformát a mellek típusa alapján. Az ilyen típusú melltartók nagyobb tartást adnak, mint egy egy részből álló kosárral rendelkező melltartó. Valószínűleg azért nem örvendenek manapság akkora népszerűségnek, mert feszülősebb ruhák alatt átlátszhatnak a varrataik.

 

 

Minimizer kosarak

A Minimizer kosarak úgy oszlatják el a kosárban a melleket, hogy ne előre álljanak és így csökkentik a mellek nagyságának látszatát. A melleket a karok irányába és középre rendezik el, ami által sok nő viselhet gombos blúzokat és ruhákat anélkül, hogy a felső gombok szétfeszülnének.

Szoptatós kosarak

A szoptatós kosarú melltartók a kismamáknak lettek kifejlesztve úgy, hogy le lehessen csatolni őket. Ezek a kosarak lehetővé teszik az anyukáknak, hogy a melltartójuk levétele nélkül szoptassanak.

 

Tudod már, hogy milyen típusú melltartó illene hozzád? Akkor szerezz be egyet nálunk! »