62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

A melltartó felépítése

Ha pontosan tudjuk, hogy egy melltartó milyen részekből épül fel, akkor könnyebben fogunk olyat találni, ami a számunkra ideális lehet. Ezért készítettük el Nektek ezt a szuper képes útmutatót, amiben meg lehet nézni, hogy a melltartó melyik része hol helyezkedik el és mire szolgál.

1. Kosarak
2. Több részből összevarrt kosarak
3. Merevítők
4. Vízszintes pánt
5. Középső panel (híd)
6. Oldalpánt
7. Kapcsok
8. Vállpántok

1. Kosarak

A melltartó kosarai jelentik azokat az anyagrészeket, amelyek körbeölelik a mellet. A kosarak felépítése többféle lehet: Olvasd el a Melltartó kosár típusokról szóló összesítésünket! Ugyanaz a kosárméret egy másik körmérettel párosítva más méretet jelent (a 85/B-s melltartó kosara kisebb, mint a 90/B-sé, tehát, ha a kosárméret megfelelt, de a körméret túl kicsi volt, akkor ne 90/B-set, hanem egy 90/A-sat próbálj meg helyette!)

2. Több részből összevarrt kosarak

Egy melltartó annál kényelmesebb és annál jobb tartást ad minél több részből lett összevarrva a kosara. Sokkal jobban tud illeszkedni a mellre az a melltartó, ami 3, vagy akár 4 anyagrészletből van összevarrva. Értelemszerűen az ilyen kosártípusú melltartók drágábbak szoktak lenni, hiszen sokkal több anyag, idő és munka összevarrni, kivitelezni őket, mint a sima, egy részből álló kosarúakat. Manapság annak ellenére, hogy ez a kosártípus a legideálisabb, nem örvend akkora népszerűségnek, mivel szűkebb felsőrészek alatt átüthetnek a varrásai.

3. Merevítők

A melltartó kosarai alatt elhelyezkedő fémből, vagy műanyagból készült merevítők adják a lehető legjobb tartást és formázó-hatást. Éppen ezért érdemes addig keresgélni, amíg olyan melltartót nem találunk ami a merevítői ellenére is kényelmes és jól illeszkedeik ránk. A merevítők hossza eltérő lehet a melltartó típusától függően - például a Pánt nélküli melltartókban hosszabb (hogy minél jobb tartást adjon).

4. Vízszintes pánt

A vízszintes pánt a melltartó alapja, amire a kosarak és a vállpántok épülnek. Általában a kapcsokban végződnek, amiket igény szerint lehet állítani. A vízszintes pánt körmérete rendkívül fontos a melltartó illeszkedésének szempontjából. Ha túl nagyot választunk, akkor nem adja meg a kellő tartást, ha túl kicsit, akkor be fog vágni a bőrünkbe és kényelmetlen lesz.

5. Középső panel (híd)

A középső panel a két kosár között helyezkedik el. Nagy szerepe van a tartásban és az illeszkedésben. Általánosságban elmondható, hogy minél szélesebb, annál jobban fog illeszkedni egy olyan nőre, akinek a mellei távolabb helyezkednek egymástól és minél keskenyebb, annál jobban fog illeszkedni egy olyan nőre, akinek a mellei közel vannak egymáshoz.

6. Oldalpánt

A vízszintes pántok oldalsó részei az oldalpántok. Ezek sokszor meg vannak "támogatva" egy függőleges merevítővel is, hogy még jobb tartást adjanak és előrébb tolják a mellszövetet. Ha igazán jó minőségű oldalpánttal rendelkező melltartót keresel, akkor hajtsd végre a sztreccs tesztet! Egyszerűen húzd szét az oldalpántot és nézd meg, hogy visszanyeri-e az eredeti formáját! Egy jó minőségű, rugalmas anyag könnyedén visszaalakul az apalapállapotába.

7. Kapcsok

A melltartó vízszintes pántjának két végén helyezkednek el a kapcsok, amivel hátul össze lehet zárni a melltartót. Legtöbbször állítható kapcsokat szoktak bevarrni, amikkel lehet szabályozni a körméret nagyságát. Fontos, hogy amikor először próbálunk fel egy melltartót, akkor olyat keressünk, aminek a kapcsa a legszélső kampóba van beakasztva, ugyanis az idő múlásával a vízszintes pánt nyúlni fog és olyankor jól fog jönni, hogy szorosabbra tudjuk kapcsolni. Ha a körméreted nagyobb lett és már nem tudod eggyel kijjebb kapcsolni miközben szeretnéd megtartani a melltartódat, akkor érdemes lehet kipróbálnod a melltartó hosszabbítókat, amikkel a kapcsokat felhasználva növelheted a körméretedet.

8. Vállpántok

A melltartó vállpántjai igen sokfélék lehetnek a széles, párnázottól egészen a nem létezőig. Általában lehet állítani a hosszúságukat, hiszen a melltartó ezen része nagyon mobilis kell, hogy legyen. Akármilyen típusú legyen a vállpánt, azt az egyet nagyon fontos megjegyezni, hogy a szerepe csupán a stabilizálás és nem tarthat 10%-nál nagyobb melltömeget! Ha bevág a válladba a melltartód pántja, vagy folyton lecsúszik, akkor valószínű, hogy rossz méretű, vagy típusú modellt hordasz.