0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Ing, blúz


Egy ing, vagy blúz kiváló választás lehet céges öltözékként, illetve otthoni és utcai használatra is. A szabásuk és az anyaguk nemcsak a kényelemről, hanem a tökéletes szellőzésről és az izzadtság párologtatásáról is gondoskodik.


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. 56
 13. XS
 14. S
 15. M
 16. L
 17. XL
 18. XXL
 19. 3XL

Product was successfully added to your shopping cart.
6 termék az oldalon:

6 db

6 db

Az ing története egészen a 8. századig vezethető vissza, ekkora datálható az első írásos emlék amely említést tesz a ruhaneműről. Ugyan az ókori Egyiptomban is hordtak inghez hasonló felsőruházatot, ám az ing tulajdonságaival rendelkező darabok a 800-as évekből származhatnak. A következő mérföldkő a 13.-14. században történt, amikor az ingek első részét gombokkal látták el, megkülönböztetve ezzel a belebújós felsőruházati daraboktól. A 15. századi Franciaországban alakult ki társadalmi státuszszimbólum mivolta. Előkelő színe a fehér volt, hiszen csak a vagyonosabb réteg engedhette meg magának, hogy több inget tartson, hogy azokat mosás alkalmával váltogatni tudja. Ezt bővítették ki a későbbiekben a jól ismert fodros garbóval, ami annál fodrosabb volt, minél magasabb volt az adott illető hierarchiában elfoglalt helye. Az ing népszerűségének robbanását az olasz csizmában kell keresnünk. Valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng Garibaldi és vörösingeseinek neve. A forradalmár pénz és erőforrás hiányában kénytelen volt a katonáik ruházatát a zsákmányként megszerzett vörös ruhaanyagból előállítani, amely a győzelem után futótűzként terjedt végig az országon. A 19.-20. században főként a munkásság elterjedt viselete volt, ám később a divatvilág kihagyhatatlan darabja lett. Manapság szinte minden új kollekció tartalmaz inget, és a divatvilág egyik legsokaldalúbb, legelterjedtebb darabja lett.

Milyen anyagból készülhet az inged?

Lenszövet: Egyik legrégebbi ruhaiparban használt anyag.A kategória egyik legkiválóbb anyaga. Finomabb a pamutszövetnél, ám anyaga keményebb, így jobb tartást biztosít és kevésbé gyűrődik. 

Pamut: A gyapotból készült pamut az egyik legelterjedtebb anyag a világon. Puha és rugalmas anyag, ám kicsi a szakítószilárdsága.

Gyapjú: Napjainkban újra nagy népszerűségnek örvend a gyapjúing. Puha anyag, amely kiváló hőtartó képességgel rendelkezik. 

Selyem: A prémium alapanyag. A selyemből készült ingek jelentik a csúcsminőséget, lágy tapintású, tartós anyag, ami mindezek ellenére odafigyelést igényel.

Flanel: A pamut anyagok egy alkategóriája. A flanel készítésekor a pamutot egyik oldalán mesterségesen bolyhozzák, ezáltal a egy strapabíróbb anyagot hoznak létre.