0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Póló


A kedvezményes póló csomagok mellett megtalálod a trendi márkás pólókat is. Női és Férfi méretekben, kereknyakú vagy galléros fazonban.


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. 56
 13. 58
 14. 60
 15. XS
 16. S
 17. M
 18. L
 19. XL
 20. XXL
 21. 3XL
 22. 4XL
 23. 5XL
 24. 9-11
 25. 12-13
 26. 14-15

Product was successfully added to your shopping cart.
96 termék az oldalon:

1 - 96 termék, Összesen:281

1 - 96 termék, Összesen:281

A póló az a ruhadarab amely nemtől, kortól és öltözködési stílustól függetlenül megtalálható mindenki szekrényében. Eredetileg alsóruházatként viselték, de ma már szinte a legelterjedtebb utcai és szabadidő viselet.

Időtálló viselet:

A ma ismert felsőruházatok a rómaiak által viselt tunikából fejlődtek ki, de már az ókorból is származnak, a világ minden tájáról ábrázolások melyeken hasonló ruhadarabokat láthatunk.

A mai értelemben vett póló története az első világháború idejére nyúlik vissza. Az amerikai katonáknak szüksége volt egy olyan alsó ruházatra, melyben az európai meleg nyár elviselhetővé válik, a korábban használt hosszú ujjú gyapjú ingek nem bizonyultak alkalmasnak erre a célra. Így bevezették a rövid ujjú pamut pólókat, melyek a második világháborúban már rendszeresített viseletként funkcionáltak. Nem kellett sok idő és a már a polgári élet mindennapjaiban is teret hódítottak maguknak.

 

A pólók sokszínűsége:

 

Hogyan váltak a pólók ennyire népszerűvé? A hagyományos értelemben vett póló egyszínű, környakú, rövid ujjú, csípőig érő, pamutból kötött valamint gallér, zseb és gomb se található rajta. A pólók titka, hogy az előbb felsorolt paraméterek mindegyike változtatható, így nem csak a változékony időjárásnak, hanem a még szeszélyesebb divatnak is folyamatosan meg tudnak felelni.

 

Hogyan válasszunk pólót?

 

 1. Lépés: A méret meghatározása

Egy bő pólóban a valóságnál nagyobbnak tűnhetünk de egy túlságosan szűk póló pedig az esetleges előnytelen vonalainkra hívhatja fel a figyelmet. Váll vonalnál ügyeljünk arra, hogy a varrás ne lógjon túl a vállunkon, a póló hossza pedig lehetőleg csípőnknél érjen véget. Az ujj szélessége akkor a legideálisabb ha a kisujjunk éppen befér a ruha és a karunk közé, hossza pedig a felkarunk közepéig tart.

Hogy online is bátran merj vásárolni mérőszámokra lesz szükséged. Legegyszerűbb módszer az ha otthon leméred egy kényelmes pólód méreteit. Össz-vissz 2 adatra lesz szükséged. Az egyik a szélesség, melyet mellben mérve, az ujjak alatt egy kicsivel, a másik pedig a hosszúság, melyet a póló nyakától a derekáig mérj! Ezután csak hasonlítsd össze a kapott számokat az általunk feltűntetett táblázat adataival.

 

 1. Lépés: Az anyag fontossága

Mennyire lesz tartós az újonnan vásárolt pólónk? Milyen körülményekben tudjuk majd használni azt? Az alapanyag kiválasztása nagyban befolyásolja az ezekre a kérdésekre adott válaszokat.

Egy kicsit lebutítva a képletet minél vastagabb a póló alapanyaga annál nehezebben használódik majd el. A vastagság mérőszámát az egy m2-re eső anyag súlya határozza meg, pólók esetében ezt gramm/négyzetméterben mérik.

Ha kényelmes, jól szellőző felsőt szeretnénk válasszunk 100%-ban pamutból készülhet, ha viszont a tartósság a fő szempont akkor a kevert szálas anyagok sokkal strapabíróbbnak bizonyulnak.

 

Webshopunkban lehetőség nyílik egyedi mintájú pólók (min 10db) nyomására, hímzésére is!