62/552-507  H-P 9-17-ig
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Póló


Póló webshop – készletről akár másnapra! Online rendelés széles póló kínálatunkból ► Márkás és olcsó termékek nagy választéka: Gildan, Jpress, Kariban, Sols


Válassz kategóriát:

Product was successfully added to your shopping cart.

A póló az a ruhadarab amely nemtől, kortól és öltözködési stílustól függetlenül megtalálható mindenki szekrényében. Eredetileg alsóruházatként viselték, de ma már szinte a legelterjedtebb utcai és szabadidő viselet.

Időtálló viselet:

A ma ismert felsőruházatok a rómaiak által viselt tunikából fejlődtek ki, de már az ókorból is származnak, a világ minden tájáról ábrázolások melyeken hasonló ruhadarabokat láthatunk.

A mai értelemben vett póló története az első világháború idejére nyúlik vissza. Az amerikai katonáknak szüksége volt egy olyan alsó ruházatra, melyben az európai meleg nyár elviselhetővé válik, a korábban használt hosszú ujjú gyapjú ingek nem bizonyultak alkalmasnak erre a célra. Így bevezették a rövid ujjú pamut pólókat, melyek a második világháborúban már rendszeresített viseletként funkcionáltak. Nem kellett sok idő és a már a polgári élet mindennapjaiban is teret hódítottak maguknak.

 

A pólók sokszínűsége:

 

Hogyan váltak a pólók ennyire népszerűvé? A hagyományos értelemben vett póló egyszínű, környakú, rövid ujjú, csípőig érő, pamutból kötött valamint gallér, zseb és gomb se található rajta. A pólók titka, hogy az előbb felsorolt paraméterek mindegyike változtatható, így nem csak a változékony időjárásnak, hanem a még szeszélyesebb divatnak is folyamatosan meg tudnak felelni.

 

Hogyan válasszunk pólót?

 

  1. Lépés: A méret meghatározása

Egy bő pólóban a valóságnál nagyobbnak tűnhetünk de egy túlságosan szűk póló pedig az esetleges előnytelen vonalainkra hívhatja fel a figyelmet. Váll vonalnál ügyeljünk arra, hogy a varrás ne lógjon túl a vállunkon, a póló hossza pedig lehetőleg csípőnknél érjen véget. Az ujj szélessége akkor a legideálisabb ha a kisujjunk éppen befér a ruha és a karunk közé, hossza pedig a felkarunk közepéig tart.

Hogy online is bátran merj vásárolni mérőszámokra lesz szükséged. Legegyszerűbb módszer az ha otthon leméred egy kényelmes pólód méreteit. Össz-vissz 2 adatra lesz szükséged. Az egyik a szélesség, melyet mellben mérve, az ujjak alatt egy kicsivel, a másik pedig a hosszúság, melyet a póló nyakától a derekáig mérj! Ezután csak hasonlítsd össze a kapott számokat az általunk feltűntetett táblázat adataival.

 

  1. Lépés: Az anyag fontossága

Mennyire lesz tartós az újonnan vásárolt pólónk? Milyen körülményekben tudjuk majd használni azt? Az alapanyag kiválasztása nagyban befolyásolja az ezekre a kérdésekre adott válaszokat.

Egy kicsit lebutítva a képletet minél vastagabb a póló alapanyaga annál nehezebben használódik majd el. A vastagság mérőszámát az egy m2-re eső anyag súlya határozza meg, pólók esetében ezt gramm/négyzetméterben mérik.

Ha kényelmes, jól szellőző felsőt szeretnénk válasszunk 100%-ban pamutból készülhet, ha viszont a tartósság a fő szempont akkor a kevert szálas anyagok sokkal strapabíróbbnak bizonyulnak.

 

Webshopunkban lehetőség nyílik egyedi mintájú pólók (min 10db) nyomására, hímzésére is!