0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. 56
 13. 58
 14. XS
 15. S
 16. M
 17. L
 18. XL
 19. XXL
 20. 3XL
 21. 4XL

Product was successfully added to your shopping cart.

Galléros Póló

A galléros póló a legkülönfélébb alkalmakra is felvehető, így ha éppen nem tudod eldönteni, hogy egy adott eseményre mi a legcélszerűbb viselet, akkor csak kapj magadra egyet és garantáltan nem fogsz mellé lőni! Egyszerre lehet komoly, laza de akár sportos megjelenésed is. Neked melyik a kedvenced?

45 termék az oldalon:

45 db

45 db

A férfiak egyik legkedveltebb ruhadarabja a galléros póló, mivel a legkülönfélébb eseményekre is felvehető, sugározhat komoly, laza de akár sportos megjelenést is. Rendelj Te is online hatalmas választékunkból!

A galléros póló eredete:

Érdekesség, hogy az angol nyelvben használt polo kifejezés magyarul a galléros pólókat fedi le, míg az itthon pólóként elterjedt ruhadaraboknak t-shirt az angol megfelelője. Nem is gondolnánk de a polo kifejezés az ősi Tibetből ered. Innen származik ugyanis a pulu nevű játék melyet később a perzsák majd az indiaiak is átvettek. Itt később már a briteknek is sikerült ellesniük, majd később továbbfejlesztve kialakították a ma is játszott lovaspóló szabályait.

A britek a lovaspólóhoz és más sportokhoz is kötött ingeket kezdtek el viselni a korábban használt szövött ingek helyett, ezek ugyanis szabadabb mozgást és jobb szellőzést biztosítottak, igaz ezek még hosszú ujjal készültek.

A pólóing mai formáját René Lacoste francia teniszbajnoknak köszönhetjük, aki kifejezetten teniszingnek készítette őket és az 1926-os US open teniszbajnokságon mutatkozott be az újfajta ruházatban. 1927-ben már alkalmazta rajta a ma híressé vált krokodil emblémát ( ezzel utalva saját becenevére “ La Crocodile”), 1930-ban pedig a nagy sikerre való tekintettel már céget is alapított kifejezetten ilyen ing gyártására és forgalmazására. Azóta már számos más cég is forgalmazza saját galléros pólóit.

A galléros póló jellegzetességei:

 • - nyaki részén gallérral ellátott, mely rugalmas anyagának köszönhetően fel is hajtható, ezzel védelmet nyújtva a napsugárzás ellen
 • - ujjai rövidek, jellemzően felkar közepéig érnek és rugalmas szegéllyel vannak ellátva
 • - anyaga általában piké szövéssel készült kelme ( eleinte lacoste-féle szövéssel készültek)
 • - gombokkal ellátott nyakkivágás, mely igény szerint állítható,lazítható
 • - Ing háta hosszabb mint az eleje így magas intenzitású mozgás mellett sem csusszan ki a nadrágból
 • - az oldalvarrás a kényelmes viselet érdekében nem ér végig, hasítékban végződik általában
 • mellső részén zsebbel van ellátva

Ma már ezek a jellemzők igazán rugalmasan változnak. A divatnak és a különböző gyártók ötleteinek köszönhetően igencsak széles paletta áll rendelkezésünkre amiből kedvünkre válogathatunk. A galléros pólók jelentik az arany középutat a túlságosan hivatalos ingek és kevésbé formális pólók között. Úgyis stílusos maradhatsz bennük, hogy nem engedsz a kényelemből! 

Egy apró dolgot nem árt még a fejekbe vésni. A gallért csak akkor hajtsuk fel ha nyakunkat kívánjuk óvni a nap elől! A spontán felhajtott gallér nem divatos, sőt valójában eléggé ciki!