0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. 56
 13. 58
 14. XS
 15. S
 16. M
 17. L
 18. XL
 19. XXL
 20. 3XL
 21. 4XL

Product was successfully added to your shopping cart.

Piké Póló

A piké póló a sportolók egyik kedvenc ruhadarabja, mivel kiváló nedvszívó képességgel és remek szellőzéssel rendelkezik. Ha te is szeretnél mozgás közben stílusos maradni szerezz be párat különböző fazonjainkból!

41 termék az oldalon:

41 db

41 db

Bár a köznyelvben nem sokszor halljuk a piké póló kifejezést, valószínűleg már magunkon is több alkalommal viseltünk ilyen ruhadarabot. Vizsgáljuk meg, egy kicsit közelebbről miről is van itt szó:

Történetük:

A piké kifejezés a francia piqué ( tűzött, steppelt) szóból ered és egy speciális szövet kötési technikát takar. Az ilyen, rendszerint pamutból készült szövetek színoldalán mintákba rendezett bemélyedések láthatóak, melyeket úgynevezett tűzólánccal készítenek. A piké ruházatokat általában körkötőgépekkel (testátmérőjű gépekkel) állítják elő, melyeknek mérete az emberi felsőtesthez igazodik, így nincs szükség oldalvarrásra. Ma már számos ruhadarab készül ezzel a módszerrel, de mégis a galléros pólók/ pólóingek körében a legelterjedtebb.

A pólóingek eredetileg teniszingnek szánt ruhadarabok voltak és ( a René lacoste francia teniszezőről elnevezett) Lacoste-kötéssel készültek. Az idők folyamán számos más módszert is kipróbáltak, de ezek nagyrésze is a piké kötések családjába tartozott. Az ilyen felsőruházatokra jellemző a mintázatokba rendezett barázdás, rücskös felület. Ennek köszönhetően nagyon jó a szellőző képességük, így nem kell azon aggódnod, hogy bőröd nem jut elég oxigénhez. Valamint, szivacsként nyelik el az izzadságot intenzív mozgás hatására is később vizesednek át.

Alkalmas lehet:

 • - Sportolás/ szabadidős tevékenységek esetén
 • - Strapabíró munkaruhának
 • - Hűvösebb időszakokban
 • - Hivatalos eseményeken (galléros változatok)
 • - Azok számára akik izzadékonyak
 • - Azoknak akiknek érzékeny bőre van