62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Piké Póló

A piké póló a sportolók egyik kedvenc ruhadarabja, mivel kiváló nedvszívó képességgel és remek szellőzéssel rendelkezik. Ha te is szeretnél mozgás közben stílusos maradni szerezz be párat különböző fazonjainkból!

26 termék az oldalon:

26 db

26 db

Bár a köznyelvben nem sokszor halljuk a piké póló kifejezést, valószínűleg már magunkon is több alkalommal viseltünk ilyen ruhadarabot. Vizsgáljuk meg, egy kicsit közelebbről miről is van itt szó:

Történetük:

A piké kifejezés a francia piqué ( tűzött, steppelt) szóból ered és egy speciális szövet kötési technikát takar. Az ilyen, rendszerint pamutból készült szövetek színoldalán mintákba rendezett bemélyedések láthatóak, melyeket úgynevezett tűzólánccal készítenek. A piké ruházatokat általában körkötőgépekkel (testátmérőjű gépekkel) állítják elő, melyeknek mérete az emberi felsőtesthez igazodik, így nincs szükség oldalvarrásra. Ma már számos ruhadarab készül ezzel a módszerrel, de mégis a galléros pólók/ pólóingek körében a legelterjedtebb.

A pólóingek eredetileg teniszingnek szánt ruhadarabok voltak és ( a René lacoste francia teniszezőről elnevezett) Lacoste-kötéssel készültek. Az idők folyamán számos más módszert is kipróbáltak, de ezek nagyrésze is a piké kötések családjába tartozott. Az ilyen felsőruházatokra jellemző a mintázatokba rendezett barázdás, rücskös felület. Ennek köszönhetően nagyon jó a szellőző képességük, így nem kell azon aggódnod, hogy bőröd nem jut elég oxigénhez. Valamint, szivacsként nyelik el az izzadságot intenzív mozgás hatására is később vizesednek át.

Alkalmas lehet:

  • - Sportolás/ szabadidős tevékenységek esetén
  • - Strapabíró munkaruhának
  • - Hűvösebb időszakokban
  • - Hivatalos eseményeken (galléros változatok)
  • - Azok számára akik izzadékonyak
  • - Azoknak akiknek érzékeny bőre van