0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. XS
 13. S
 14. M
 15. L
 16. XL
 17. XXL

Product was successfully added to your shopping cart.

Ujjatlan Póló

Az ujjatlan póló előszeretettel használt sport- és alsóruházat, valamint remek utcai viselet, különösen a forró nyári napok beköszöntével. Ha bármelyikre szükséged van nézz körül választékunkban és találd meg a számodra megfelelő fazont!

9 termék az oldalon:

9 db

9 db

Az ujjatlan pólók története:

A kézzel készített ujjatlan póló a régi időkben még az alacsony társadalmi rétegek általános viselete volt, azonban az 1920-as években már a fürdőkben, a nők és férfiak körében is elterjedt divatként beszélhetünk róla. A 80-as, 90-es években pedig már a legvagányabb ruhadarabnak számított. Testépítők, szörfösök, rapperek ( banda hovatartozás) sztereotipizált ruhadarabjává vált. A filmvásznon sokszor úgy tűnt, mintha még a világ megmentése is csak ujjatlanban lenne lehetséges.

Mi a különbség az ujjatlan póló és a trikó között?

Ennek a két fogalomnak már sokakat sikerült összezavarnia, így eljött az idő, hogy rendet tegyünk a fejekben és megszüntessük a képzavart. Nem nagy tudomány kikövetkeztetni mit is takar az ujjatlan póló kifejezés. Ahogy a neve is mutatja ezt a ruhadarabot úgy kell elképzeljük mintha egy pólót megszabadítanánk ujjaitól. Egyaránt létezik kör és V nyakú változat, lenge vagy passzos fazon is. Ezzel szemben a trikó egy speciális felső ruházat mely vékony pántokkal és alacsony nyak kialakítással rendelkezik valamint többnyire passzos a kialakítása. Az angol nyelvben tank top a megfelelője, mely az 1920-as években használt egyrészes úszó ruházat ( tank suits) után kapta nevét. A magyar nyelvben találkozhatunk az atléta kifejezéssel is, mely kialakításában a trikó ikertestvére, de többnyire sportolók használják.

Használata:

- Alsóruházat:

Akad aki inge alá szeret még egy réteget felvenni és van akit egyenesen irritál. Szerencsére nincs sehol kőbe vésve és nem létezik divat vagy etikett szabály arra, hogy melyik a helyes. Azoknak érdemes még egy réteget felkapni ingük alá akik izzadékonyak és szeretnék megóvni ingüket a kínos foltoktól vagy akik erős szőrzetüket szeretnék elrejteni. Az érzékeny bőrűek is kényelmesebben érzik magukat ha a keményebb anyagú ing alá felkapnak még valamit és hideg időben se utolsó ha még egy réteg van ami fűti a testünket.

- Sport:

Az ujjatlan pólók kifejezetten praktikus viseletnek számítanak sporttevékenységek során. Nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak, szabadon hagyják karjainkat, ami igazán jól eső érzést biztosít intenzív mozgás esetén és bőrünket is nagyobb felületen engedi lélegezni. Nem beszélve arról, hogy a sportos vállak és karok vonalait kiemeli.

- Hétköznapok:

Bár ma már teljesen elfogadott utcai viseletnek számít, a szabadon hagyott hónalj miatt azért jól gondoljuk meg milyen helyzetben kívánjuk használni! Utca viselés előtt azért mérlegeljünk, de meleg napokban végzett fizikai munkához kiválóan alkalmas. Sokak alváshoz is előszeretettel használják egy boxerrel párosítva.