0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁR



Kijelentkezés

Dressa Summer Week akció KARÁCSONYI AKCIÓ -20%
Kuponkód: xmas20
Felhasználható minden DRESSA®, BELLISSIMA®, ISSIMO® márkájú termékre!

Táska


Minden táskának megvan a saját története. Ahányan vagyunk, annyiféle céllal használjuk táskáinkat. Manapság már számtalan, kis méretű dolgot kell magunknál tartanunk napközben, hogy szinte nélkülözhetetlen egy praktikus, jó megjelenésű táska. Hölgyek esetében kiemelet szerepet töltenek be, hiszen eredeti funkcióján felül az adott ruhaösszeállításban is fontos pozíciója van. A legtöbb alkalomra készültünk táskával Neked, hiszem találhatsz egy jó sporttáskát edzéshez, utazótáskát egy világkörüli útra, vagy akár kisebb táskákat a szórakozáshoz!


Válassz kategóriát:

Product was successfully added to your shopping cart.
96 termék az oldalon:

1 - 96 termék, Összesen:129

1 - 96 termék, Összesen:129

A táskakultúra közel egy idős az emberiséggel. Kezdetben vadászó-gyűjtögető őseink használtak táskákat, a különböző megszerzett javak, eszközök A-ból B-be való eljuttatására használták. Ugyanakkor ezek kezdetleges verziók voltak, a mai táskákhoz képest rengeteg alapvető funkcióval nem rendelkeztek. Később, mikor a technika lehetővé tette, már a derekukra szíjjazva hordták táskájukat, főként értéktárgyaikat hordták benne. Anyaguk általában bőr volt, hiszen a korabeli anyagok közül ez rendelkezett egyedül olyan mértékű tartóssággal ami a célnak megfelelt. A táska - és főként a női táska - forradalom a többi megjelenéssel kapcsolatos forradalomhoz hasonlóan Franciaországból indult. A korabeli hölgyek gyönyörű ruhakölteményei, melyek többnyire exkluzív, drága alapanyagokból készültek, nem tették lehetővé a táska deréktájt való viselését. Emellett közrejátszott a tény, hogy nem érezték nőiesnek a divatos megjelenést nyújtó, kecses darabok derékra csatolt táskával való elrontását. Ekkorra datáljuk az első kézi tásák megjelenését. Szintén ekkortájt jelent meg a "retikül" kifejezés, amely a latin "reticulum" szóból ered. Kellemetlenséget okozott a retikülök folyamatos kézben való hordása, ami egyrészről nem volt méltó egy úrnőhöz, másrészről pedig komoly terhelést jelentett a kéznek. Így a 19. század közepe táján szerelték fel először fülekkel a táskákat, komfortosabbá téve ezzel használatukat. Napjainkban már széles körben elterjedt a használata, szinte kivétel nélkül mindenki használ táskát valamilyen célra. Szerves részét képezik a divatvilágnak is, hiszen időről-időre jelennek meg újabb és újabb táskakollekciók, melyek horribilis összegeket érnek. A női divatban kiemelt szerepe van a táskának, hiszen nincs két olyan alkalom ahova egyforma táskával indulnának el a hölgyek (pl. munkahely vs. buli). 

Milyen típusú táskákat különböztetünk meg, annak funkciója szerint?

Neszeszer/kozmetikai táska: Ki ne használt volna már életében legalább egyszer neszeszert? Legalább egy olyan utazás, osztálykirándulás mindenkivel megesett, amikor a tisztálkozási csomagot egy neszeszerben vitte magával. Elsődleges funkcióját ezzel már el is árultuk. A neszeszer, vagy más néven kozmetikai táska személyi higiéniás funkciókat lát el, tehát a különböző testápolókat, tusfürdőt, sminkeszközöket, dezodorokat, stb tartjuk/hordjuk benne. Kisméretű táskáról lévén szó, általában mindig egy nagyobb táskában helyezzük el. 

Sporttáska: Különböző testmozgásokhoz szükséges felszerelést szállítunk benne. Kézitáskánál általában nagyobb, utazótáskánál kisebb kialakítású sporttáskák ma már sokszor kifejezetten divatos megjelenéssel készülnek. A lakosság nagy része ma már ülőmunkát végez, így egyre többen járnak rendszeresen sportolni. Ebből kifolyólag egyre nagyobb az igény a sporttáskákra, így egyre sokoldalúbb darabok jelennek meg. 

Utazótáska: Mikor úgy döntöttem gyerekként hogy elmegyek világgá nagy előny lett volna ha elbírok egy utazótáskát. Méretét úgy állították be, hogy elég holmi férjen bele ahhoz, hogyha valaki több napra távol kerül az otthonától, magával tudjon vinni mindent a lehető legnagyobb komfortérzethez. A legtöbb zsebbel és rekesszel ez a fajta táska rendelkezik. Kivétel nélkül minden utazótáskának van vállpántja, hiszen az olyakor több 10 kg súlyú táskákat megerőltető lenne huzamosabb ideig kézben vinni. 

Válltáska: Főként a női használók körében elterjedt a válltáska használata, hiszen mindennapjaik során könnyebbséget nyújt, mindemellett divatos megjelenés biztosít. Felépítését tekintve a válltáska az egyszerű, de nagyszerű elvet követi. Tágas belső terét legtöbbször oldalsó rekeszek vagy zsebek szakítják meg, melyekbe az értékes, valamint idegen szemek elől elrejteni kívánt dolgokat pakoljuk. "Egyterű" elrendezése praktikus, mivel így több, ám kisebb dolog mellett megtölthetjük kevesebb, de nagyobb tárggyal is. Javasolt a megfelelően arányú táska kiválasztása. Ezt befolyásolhatja a magasság is, hiszen nem mindegy hogy a felsőtestünk méretéhez képest milyen hosszú füllel választunk táskát. A helytelen döntés tartásproblémákhoz vezethet, ami minden tekintetben megnehezíti az ember életét.

Milyen anyagból készülhet egy táska?

Hasonlóan a lábbelikhez, a legjobb minőségű, legtartósabb táskák bőrből készülnek. Magas árfekvésük miatt azonban a gyártók létrehoztak jópár olyan alternatívát, melyet költséghatékonyabban kínálhatnak az azt használók számára. Ez az anyag pedig a poliészter lett. A strapabíró anyagnak mutatkozó poliészter rengeteg területen felhasználják, köszönhetően remek alkalmazkodó képességének. A legtöbb táskát már ebből az anyagból készítik. Divatos darabnak számítanak a vászontáskák. Vékony, ám erős anyag jellemzi őket, könnyű megmunkálása miatt pedig sokféle stílust el tudnak belőle előállítani.

Táskaválasztékunkat olyan megbízható márkákból raktuk össze mint a Puma, a Kimood vagy a SOLS.