0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Pénztárca

Mióta az ember elengedte a cserekereskedelmet és megjelent a pénz, különösen nagy értéke van legtöbbünk szemében. Mint minden értéket ezt is szeretnénk a lehető legjobb módon őrizni. Pénztárcáink praktikus elrendezéssel, bank- és névjegykártyatartóval rendelkeznek hogy megfelelő biztonságban tudd az értékeid. Olyan magas minőségű gyártókkal dolgozunk, mint például a Puma, akik hozzásegítenek ahhoz, hogy teljes nyugalomban élj!

13 termék az oldalon:

13 db

13 db

A középkor óta a legtöbb ember értékrendjében magas pozíciót foglal el a pénz. A nagy becsben tartott fémek és papírok tárolása mindig is jelen volt az emberek életben. Először kincseskamrákba zárták el őket, hiszen csak ritkán kellett hozzányúlniuk. Mikor szélesebb körben elterjedt a pénzhasználat és napi szinten történtek pénz alapú tranzakciók, az emberek adtak-vettek dolgokat, megjelent az igény, hogy a javakért kapott anyagi jussukat, hogyan szállítsák biztonságban haza. Először a takarmányhoz hasonló méretű fémpénzeket porciózták ki zsákokban, megkönnyítve ezzel a szállítást. Mikor az alsóbb rétegek is kapcsolatba kerültek a pénzel, megfordult az emberek fejében, hogy kisebb tételben történő pénzszállítást, és az egész napos rendelkezésre állást is biztosítaniuk kell valahogyan. A középkorban övre csatolható, különféle bőrből készült zsákokat használtak erre a célra. Elérkezvén a reneszánszhoz és a nyugat-európai kultúrák pénzügyi forradalmához megjelent a papírpénz. A jóval kevésbé tartós bankókat nem tudták az erre kialakított kis zsákokban tárolni, hiszen összegyűrődött, elszakadt elvesztve így értékét. Erre az időszakra tekinthetünk úgy, mint a mai értelemben vett pénztárcák születésének korára. A nemes olasz családok fejei ekkor kezdték a bevételük papír alapú részét erre a célra kialakított, úgynevezett "brifkókban" tárolni. A kifejezés a mai napig benne van a modern pénztárca használatban. Manapság a digitális forradalomnak köszönhetően jóval kevesebb készpénz van forgalomban mint a múlt évezredben. Ebből következik, hogy a pénztárca funkciója is változott. Ma már a bankók és érmék mellett fontos szerepet kapnak a bankkártyák, személyes iratok, névjegyek, bérletek, stb. Ennek megfelelően alakult át az elrendezésük is. A modern kialakítások között számtalan stílusú pénttárcával találkozhatunk, melyek csak úgy mint a táskák, önálló divatelemmé nőtték ki magukat!

Igyekszünk mindenben a maximumot nyújtani, így van ez ha a pénzügyeidről van szó! Kedvező áraink mellett a készpénzed és irataid biztonságára is szeretnénk odafigyelni kiváló pénztárcáink segítségével!