0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Trikó


A trikó számos pozitív tulajdonsága mellett ideális viselet bármilyen alkalomra, legyen az önmagában vagy alsó viseletként hordva. Nemcsak kényelmes, de divatos is tud lenni, és hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez is.


Válassz kategóriát:

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
 1. 34
 2. 36
 3. 38
 4. 40
 5. 42
 6. 44
 7. 46
 8. 48
 9. 50
 10. 52
 11. 54
 12. 56
 13. 58
 14. 60
 15. XS
 16. S
 17. M
 18. L
 19. XL
 20. XXL
 21. 3XL
 22. 4XL
 23. 5XL

Product was successfully added to your shopping cart.
79 termék az oldalon:

79 db

79 db

A trikó eredete:

    A trikó egy speciális felső ruházat mely vékony pántokkal és alacsony nyak kialakítással rendelkezik, valamint többnyire passzos a kialakítása. Pályafutását alsó ruházatként kezdte. Az angol megfelelője a tank-top, mely az 1920-as években használt egyrészes úszó ruházat ( tank suits) után kapta nevét. A kezdeti időkben egyfajta univerzális kezeslábasként volt jelen, majd az idők során ketté vált a felső és alsó elemek útja. 1933-ben Henrik Brun norvég hadsereg parancsnok állítólag halászhálóból megalkotta a necc trikót melyben a hálós anyag között apró légbuborékok képződtek, melyek a test hőjére kedvező hatással voltak. Nyáron hűtöttek, télen fűtöttek.

Egyszer fent, egyszer lent, Hollywood világa:

    Nem egyedi eset, hogy a filmipar hatással legyen egy-egy ruhadarab sorsának alakulására, de a trikók helyzete azért is különleges mert nem csak egy alkalommal befolyásolta népszerűségüket a mozgókép világa. Míg a kezdetekben kötelező ruhadarabnak számított az ingek alatt, az 1934-ben Clark Gable főszereplésével bemutatott, Ez történt egy éjszaka című film hatására valami megváltozott. Ugyanis a főszereplő semmit sem visel inge alatt és erre a film egy ominózus, akkor még igazán pikánsnak számító jelenetében fény is derül. A trikó eladások ezt követően jelentősen megzuhantak ( egyes források szerint akár 75%-kal is).

    Az újbóli népszerűséget Marlon Brando hozta meg, aki az 1951-es, A vágy villamosa című filmben viselte és pozicionálta a fejekben a trikót a macsók ruházataként. Azóta volt már a laza szörfösök, kondisok és lázadók ruházata is, de az sem gyakori, hogy a gengszterek és erőszakos alakok ruházataként azonosítják.

    Manapság a nyitott társadalmunknak köszönhető normák már nem írják elő, hogy hordjunk-e trikót az ingünk alatt, ahogy a bűnözők bélyegét sem nyomja ránkl, ahogy a nyári melegekben az utcára merészkedünk egy szál trikóban. A döntés rajtunk áll hogy használjuk-e ezt a ruhadarabot, de abban biztosan egyet érthetünk, hogy még mindig jobb az, ha szekrényünk alján meglapul pár trikó és úgy döntünk ma nem vesszük fel, mintha nem tudnánk a hirtelen hideg beköszöntével ingük alá felkapni valamit vagy ki kelljen maradnunk egy ksi testmozgásból mert nem tudjuk mibe menjünk.