62/552-507   Hol tart a
rendelésem?
0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁRKijelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

Tippek és tesztek az ideális melltartó kiválasztásához

Lehet, hogy elméletben meg van fogalmazva, hogy milyennek kéne lennie egy tökéletesen illeszkedő melltartónak, de ettől függetlenül teljesen más igényeid is lehetnek, amikor az “Igazit” keresed. Ehhez nincs másra szükséged, mint pár könnyen elvégezhető tesztre, amit az alábbiakban olvashatsz:

A hátpánt Teszt

Amikor oldalról megnézed magad a tükörben, akkor a mell alatti pántod elülső és hátsó része párhuzamos kell, hogy legyen a földdel és egy vonalban kell, hogy álljon egymással. Ha ez a pánt túl szoros, belevág a bőrödbe, vagy csak szimplán kényelmetlen, akkor biztosan túl kicsi. Annak, hogy a hátpántod túl nagy a következő jelei lehetnek: a melleid kicsúsznak alul a melltartódból és a pántod hátsó része felcsúszik. Egy megfelelő körméretű melltartó rásimul a testre és nem csúszik fel hátul. A hátpánt tesztnél a legszélesebb fokozatra kell állítani a melltartó hát kapcsát - így ha később nyúlna a pánt a viseléstől és a mosástól, akkor beljebb lehet majd csatolni. Próbálj mindig olyan melltartót választani, amelyiknél a legszélesebb fokozat a jó rád és nem a legszorosabb!

1. Kérj meg valakit, hogy csúsztassa be a kézfejét a hátad és hátpántod közé!

2. Ezután fordítsák el a kezüket 90 fokkal oldalra úgy, hogy merőleges legyen a hátunkhoz képest!
Nem szabad, hogy a kezük nagyon benyomódjon a hátunkba ilyenkor!

Kosár teszt

A melltartód kosarai elég nagyok kell, hogy legyenek ahhoz, hogy a melleid ne buggyanjanak ki belőle a dekoltázsnál, vagy a karok alatt. Arra is könnyen rájöhetsz, ha a kosaraid túl nagyok abból, hogy gyűrődnek rajtad, vagy hely marad bennük, amikor viseled őket.

Kar- felemelős Teszt

Miután felvetted a melltartódat emeld fel a karjaidat! Kicsúszott valamennyi mell a melltartód alsó részéből? A melltartód felcsúszott a testeden? Ha igen, akkor lehet, hogy a kosárméreted túl kicsi és/vagy a melltartód körméretet túl nagy. A megfelelő méretű melltartó a karjaid felemelésénél a helyén kell, hogy maradjon.

A melltartód csúcsai középen vannak-e Teszt

Amikor a melleid rendesen benne vannak a kosarakban és megfelelő a melltartó, amit viselsz, akkor a kosaraid csúcsai félúton kell, hogy legyenek a vállid teteje és könyökeid között. Ha nem középen, hanem alacsonyabban vannak a melltartód csúcsai, akkor valószínűleg túl nagy a körméreted és nem ad Neked megfelelő tartást a melltartód. Ha D, vagy annál nagyobb kosaras vagy, akkor valószínű, hogy rossz melltartó típust viselsz - szükséged lenne egy olyan melltartóra, aminek több részből van összevarrva a kosara, hogy nagyobb tartást adjon.

Hajolj előre és igazítsd el Teszt

Ahhoz, hogy megtudd, hogy a jó méretű melltartó van-e rajtad, tudnod kell, hogy “benne vagy-e” a melltartódban. Ez különösen fontos lehet a D, vagy annál nagyobb kosármérettel rendelkező hölgyek számára. A következőket kell tenned:

1.) Hajolj, görnyedj előre és engedd, hogy a melleid "belessenek" a kosarakba!

 

2.) Nyúlj be a kosaraidba az ellenkező kezeddel és óvatosan húzd a melledet előre oldalról annak érdekében, hogy a melleid biztosan a kosarakban legyenek! 

3.) A melleidet függőlegesen is igazítsd be a merevítők fölé! 

4.) Egyenesedj fel! Lehet, hogy látni fogsz egy kis “kibuggyanást” a koasaraid felső végződésénél és a melleid között. A kosarak felső szélei mentén belül futtasd végig a mutatóujjaidat középről a szélek irányába haladva! Ez általában eltünteti a kisebb túlfolyásokat. Ha viszont nem, akkor szükséfed lehet 1, vagy akár 2 mérettel nagyobb kosárra.

Merevítő Teszt

A melleidnek kell, hogy legyen egy természetes vonala, ahová a körmerevítőnek kényelmesen kéne beilleszkednie (kivéve, ha nem szokványos a mell alatti körvonalad - ebben az estben olvasd el az Egyéb jellemzők szekciót a részletesebb információkért!)

1.) Vedd fel a melltartódat és igazítsd bele a melleidet!
• A merevítő átmérője túl kicsi: a merevítő kar alatti végződése beleszúródik a melledbe, vagy a karodba amikor előre-mozdítod. Ez esetben nagyobb kosárméretre van szükséged.
• A merevítő átmérője túl nagy: a merevítő vége beleáll a hónaljadba. Ez estben vagy egy kisebb kosarú, vagy a egy rövidebb merevítőjű melltartóra van szükséged.

2. Igazítsd a merevítőket a mellkasod közepére!

• A merevítők elállnak a mellkasodtól - Ez általában azt jelenti, hogy nagyobb kosárméretre van szükséged. Viszont fontos megjegyezni, hogy az is okozhatja, ha a melleid összeérnek, vagy szétállnak. Részletesebb információkért olvasd el a Mellek távolsága egymástól szekciót!

3. A merevítők kényelmesen kell, hogy rásimuljanak a mellkasodra! Az egyetlen kivétel ez alól a Minimizer (mellkisebbítő) melltartó lehet.

• A merevítők középen túl magasra érnek fel - ha így van, akkor lehet, hogy azért, mert túl alacsony vagy és jobban járnál egy Balconette (vízszintes tetejű) stílusú melltartóval, aminek általában rövidebb a merevítője.

Középső Panel teszt

A legjobb az, ha a kosaraid között lévő középső panel (pánt) kényelmesen, de szorosan rásimul a mellkasodra. Bár itt van pár kivétel is:

1) Azok a nők, akiknek a melleik összeérnek nem biztos, hogy találnak olyan melltartót, amiben a középső panel a mellkasra simul (olvasd el a Mellek távolsága egymástól szekciót a részletesebb információkért!)

2) Egy merevítő nélküli melltartónál szintén megeshet, hogy nem simul olyan kellemesen a a középső panel a mellkasodra, hiszen a merevítők segítenek abban, hogy elkülönítsék egymástól a melleket és így kisimítsák a középső részt a keblek között.

3) A Minimizer (mellkisebbítő) melltartóknál sokszor előfordul, hogy a középső részük nem éri el a mellkasodat. Lehet,. hogy ezeknek a melltartóknak nincs is középső paneljük, hiszen a fő céljuk az, hogy optikailag kicsinyítsék a melleket. Ezért van az náluk, középre nyomják össze a melleket és nem engedik, hogy középen elváljanak egymástól.

A középső panel teszt lényege tehát az, hogy a melltartód közepét nyomd a mellkasod felé. A paneled rásimul ilyenkor a mellkasodra, vagy az egész melltartód együtt mozog vele? Ha vele együtt mozog (és nem összeérő melleid vannak, vagy az előbb említett melltartó típusaid), akkor valószínű, hogy egy kosármérettel nagyobb melltartót kéne viselned.

Vállpánt teszt

A vállpántjaid kényelmesen, de feszesen kell, hogy a vállaidra simuljanak. Nem vághtanak be, vagy eshetnek le onnan. A vállpántok a melleidnek csupán a 10, vagy annál is kevesebb százalékát kell, hogy megtartsák. Ha a vállpántjaid belevágnak a válladba és nyomot hagynak maguk után, akkor valószínű, hogy kisebb körméretű melltartóra van szükséged.

Úgy tudod letesztelni a vállpántjaidat, hogy lecsúsztatod őket melltartó felvétel után a vállaidon. Miután lecsúsztattad a melltartód többi részének nagyjából teljesen a helyén kell, hogy maradjon - maximum egy kicsit lejjebb csúszik. Ha a melltartód leesik, vagy sokkal lejjebb csúszik, akkor a vállpántok túl sokat tartanak.
Ilyenkor egyel kisebb körméretre (és kosárméretre, ha a kosarak úgy jobban illeszkednek) van szükséged. Próbálj ki egyet és nézd meg, hogy mennyit javít a kisebb méret a tartáson!
Ha D kosárnál nagyobb méretű melltartód van, akkor érdemes olyat választanod, aminek az alsó pántja a merevítők alatt is folytatódnak - így még több tartást fognak Neked adni.

Egyéb okok, amik miatt a vállpántod lecsúszhat:

• Lehet, hogy a vállpántjaid túlságosan a széleire lettek varrva a melltartódnak.
Az egymástól távol lévő, a push up melltartó szélén elhelyezkedő vállpántok mostanában igen divatosak amiatt, hogy szélesen kivágott ruhák alól sem látszanak ki. Ha folyton lecsúsznak a push up melltartód vállpántjai, akkor próbálj meg olyat keresni, aminek a kosarak közepén kezdődik a vállpántja és nem a szélein!

• A vállpántjaid lecsúszását az is okozhatja, hogy a melleid felül nem olyan teltek és ezért nem töltik ki megfelelően a kosaraid tetejét.
Ez a probléma orvosolható melltartóbetéttel, amit a kosariad aljába kell lehelyezned.

A vállpántjaid hául egymástól túl távol vannak odavarrva az alsó pántra.
Olyan melltartót keress, aminek hátul közelebb vannak egymáshoz a vállpántjai. Azt se felejtsd el, hogyha melltartó hosszabbítót használsz, az szintén távolabb viszi egymástól a vállpántokat és ez növeli a lecsúszás veszélyét.

Melltartó kapocs Teszt

Amikor melltartót próbálunk, akkor figyeljünk arra, hogy a legszélesebb fokozatra állítsuk a körméretét (a legkülső kapcsokat használjuk)! Ha így a melltartó túl laza, akkor egyel kisebbr körméretűre van szükségünk (és egyel nagyobb kosárméretűre, ha az jónak tűnik).

Leüléses Teszt

Próbáld fel a melltartód és ülj le benne. Így is kényelmes? Az ülésnél szélesebbre kell, hogy húzódjon a melltartód és lehet, hogy becsúszik alá a pocakod. Ha leülésnél kényelmetlenné válik a melltartód, akkor megoldás lehet rá egy hajlított közepű melltartó - ami több helyet enged ülésnél a hasnak - vagy egy merevítő nélküli melltartó.
Ülés közben hajolj előre. Keletkezett űr a kosaraidban? Ha igen, akkor valószínű, hogy túl nagy felületen fedi be a kosár a melleidet. Próbálj inkább olyat keresni, amelyik kisebb felületet fed le!

Ugrálós Teszt

Ez a teszt különösen jól jöhet a nagyobb kosárméretű hölgyeknek. Ugrálj párszor fel és le a felpróbált melltartódban! A melleid a kosarakban maradnak? Ha igen, akkor értelemszerűen jól választottál. Ha a melleid nagyon mozognak, sőt, úgy tűnik ki is esnek, akkor valószínűleg túl nagy körméretet választottál. Ha kosarad széleinél a dekoltázsod az, ami nagyon mozog, akkor valószínű, hogy túl kicsi kosárméretet választottál. Azért azt tartsd észben, hogy hacsak nem egy sportmelltartót viselsz, akkor mindig lesz valamennyi mellmozgás ugrálás közben - csak sose legyen annyi, hogy fájdalmat érzel miatta! Ezenkívül ha Balconette, vagy egyéb vízszintes, csak fél mellet befedő kosarú melltartót viselsz, akkor az ugrálós teszt nem érvényes - az ilyen stílusú melltartók nem tartják egy helyben a kebleket ugrálás közben.

A sportmelltartók esetében természetesen elengedhetetlen ez az ugrálós teszt. Egy sportmelltartó csak akkor számít jónak, ha teljesen minim alizálja a melleid lengését mozgás közben!

Nem ment át a teszteken a jelenlegi melltartód? Akkor szerezz be egy hozzád illőt nálunk! »