0item(s)

Jelenleg még üres a bevásárlókosarad.

BELÉPÉS A FIÓKBA

KOSÁR

PÉNZTÁRKijelentkezés

Pontosítsd találatod
Milyen méretűt szeretnél?
  1. 41
  2. 42
  3. 43
  4. 44
  5. 45
  6. 46
  7. 47
  8. L

Product was successfully added to your shopping cart.

Sízokni

A sízokni lényege, hogy melegít a hidegben és a vastagsága folytán kényelmes, ütésálló közeget biztosít. Óvd meg vele Te is a lábaidat a síelés alatt!

3 termék az oldalon:

3 db

3 db

Téli vakációra képesek vagyunk több tonna ruhát elcsomagolni, de valójában ennek csak a töredékére van szükség. Fontos, hogy tudatosan válaszd ki a ruháidat! Ehhez ismerned kell önmagad, és ismerned kell a ruhák tulajdonságait is. Nem is gondolnánk, de a sízokni az egyik legfontosabb eleme síelésnél az öltözködésünknek. Fázósabb embereknek magasabb gyapjútartalmú zokni javasolt, aki izzadékony, az inkább vékony a speciális anyagból készült zoknit válassza

A sízoknik anyaga típusonként változó: különböző százalékban tartalmaznak gyapjút, pamutot és bőrbarát szintetikus anyagot, esetenként antibakteriális hatású ezüstszálat. Mindenképp hosszú szárú zoknit vásároljunk, mert az nem tud csúszkálni a cipőbe.

Mik alapján válasz sízoknit?

Kényelmesség tekintetében megerősített talp és orr rész szükséges a láb csúszkálása és kidörzsölése elkerülésére, valamint a vízhólyag megelőzésére. Melegen kell tartania az izmokat és védenie kell a sípcsontot a bakancs okozta nyomásoktól.

Síelés, mint sport:

1843-ban szervezték az első síversenyt Tromsǿ városában. Hazánkban az első verseny 1876-ban Szabadka és Újvidék között távon. 1910-ban Norvégiában 10 ország részvételével megalakult az első Síbizottság, amely azóta a Nemzetközi Síbizottság nevet viseli.

A síelésnek 3 főbb fajtája van :

Alpesi sí, Északi sí és a szabad stílusú számok.